Pánské kostkované košile – k jaké postavě se hodí?

0

Kostkované a kárované vzory, nebo chcete-li tartanové látky už dávno nepatří pouze na skotský kilt. Za více než půl století, co tento geometrický vzor v mnoha obměnách obohacuje svět módy a designu, si kostky našly místo v každé skříni. Byť se kostkované košile prodávají i v dámském provedení, jde stále především o mužskou záležitost. Tento vzor totiž pánům dodává nejen na stylu, ale zvolí-li si správný střih, velikost a barvu kostek, pomáhá vytvořit dojem mužnější postavy. Mrkněte se na pár doporučení od módních odborníků, jak pánské kostkované košile nosit, aby si dobře rozuměly s vaší postavou.

Decentní drobné kostičky pro každou příležitost

Košile s dlouhými rukávy a decentními a jemnými vzory působí velice elegantně. Jde hlavně o to, v jakém barevném provedení si pánskou košili s jemnými kostkami zvolíte. Do divadla, na svatbu nebo třeba v neděli do kostela si bez ohledu na typ postavy můžete zvolit třeba světlounce žluté, modré, růžové či champagne vzory.

Do práce, do restaurace nebo na večerní procházku městem pak sáhněte po košili, kterou zdobí menší kostky ve výraznějších barvách. Například oblíbená kombinace malých kostiček černé a bílé či červené a černé barvy vypadá skvěle a hodí se ke štíhlým a vysokým mužům stejně jako k pánům menších a silnějších postav.

Odvážnější kárované vzory přináší výhodu pro statné muže

Vysocí a ramenatí muži robustní postavy, ale i pánové, kteří mají o trochu větší bříško, mohou využít výhody, kterou poskytují výraznější kostkované vzory. Tyto motivy totiž dokáží mnohé fyzické nedokonalosti poměrně dobře zakrýt a opticky rozbít velké plochy tak, aby působily menší. Vyrážíte do města? K džínům a sneakers si oblečte třeba výraznou bílo červenou košili s ozdobnou légou.

Krátký rukáv, který téměř obepíná paži, upozorní na svaly a vyzdvihne mužný tvar širokých zad. Nápadné kárované motivy jsou samozřejmě vhodné i pro štíhlé muže. Na rozdíl od statných postav si ale kostkované košile s výraznými vzory mohou střízlíci dovolit i ve slim fit provedení. Košile všech střihů naleznete za super ceny například na následujícím odkazu https://www.bolf.cz/cze_m_Panska-moda_Panske-kosile_Karovane-1064.html.

Kostkované košile v netradičním střihu

Pro nošení ve volném čase si také můžete vybrat některý z netradičních střihů. Vždy však volte padnoucí velikost. Knoflíky, které obepínají břicho a pod tlakem se rozlézají, ale ani o dvě velikosti větší košile totiž nepůsobí vůbec dobře. Kostkovaná košile s tříčtvrtečními rukávy v ležérním stylu je skvělý nápad pro každodenní nošení, ale i pro příležitosti, jako je třeba rande.

Košile však může sloužit i jako svršek. Jste-li fanoušky uvolněného městského stylu, můžete si rozepnutou kostkovanou košili ve volném střihu obléci na designově jednoduché triko a nosit ji volně jako kardigan. Rozhodně sáhněte také po kárované košili z teplého silnějšího materiálu. Tu můžete nosit i jako přechodovou bundu. Některé střihy se dokonce vyrábějí i s kapucí a zapínáním na zip.

Předchozí článekSebepéče neznamená sobectví
Další článekOdhalte tajemství nejslavnějších špionů historie
Zakladatel Two Gentlemen, nadšenec do pánské módy, moderních technologií, designu, marketingu, retailu a podnikání. Má rád štěňátka.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here