Velký test pomád Reuzel a Uppercut

3

Který přípravek používáte, abyste vlasům dodali po ránu perfektní vzhled? V dnešní recenzi si otestujeme rovnou 7 nejoblíbenějších kousků pomád značek Reuzel a Uppercut a zjistíme, která je podle nás nejlepší.

Pomády Reuzel

Dnes již tradiční značka s prasátkem je oblíbenou volbou všech mužů pro vlasový styling. Značka, jež byla vytvořena dvojicí rotterdamských holičů se vyznačuje pomádami, na které jejich uživatelé nedají dopustit. Ať už díky jedinečným vůním, nebo skvělým fixačním vlastnostem. Dnes budeme testovat rovnou pět zástupců této značky – Blue, Pink, Fiber,  Clay Matte a Extreme Hold.

Pomáda na vlasy Blue

Začněme asi tím nejzajímavějším kouskem, kterým je pomáda Blue. Jejím poznávacím znamením je průzračná oranžovaná barva s vůní coly. Vůni, kterou jen tak u pomád nenajdete a velmi rychle si ji zamilujete. Vlasům poskytuje velmi silnou fixaci a velmi vysoký lesk. Vydrží celý den, ale je jí pro aplikaci potřeba vyšší množství než dalších testovaných pomád. Aplikujte na suché vlasy pro matnější vzhled, na mokré pro lesk.

Koupit ji můžete zde: 35 g nebo 113 g 

Pomáda na vlasy Pink

První věc, které si na pomádě Pink všimnete, je specifická, velmi nasládlá vůně, kterou bych popsal jako Bubblemint. Pomáda se dobře nanáší na vlasy a vlasům poskytuje silnou fixaci na celý den. Stejně jako u předchozí Blue, dle způsobu nanesení lze ovlivnit míru lesku. Suché vlasy pro matnější vzhled, mokré pro velký lesk. Ideální volba pro mladé muže, nejlépe s účesem na způsob undercutu.

Koupit ji můžete zde: 35 g nebo 113 g 

Pomáda na vlasy Fiber

Pomáda Fiber s krémovou konzistencí je dobrou volbou vlasy, které potřebují silnou fixaci (např. kudrnaté). Nejlépe pracuje s kratšími až středně dlouhými vlasy. Pro aplikaci je nejlepší, aby byly vlasy lehce navlhčené. Pomáda má poměrně těžce popsatelnou, silnou, vanilko-mátovou vůni, ne však sladkou. Pomáda zanechává vlasy matné až jemně lesklé.

Koupit ji můžete zde: 35 g nebo 113 g

Hlína na vlasy Clay Matte

Hlína Clay Matte je vůní velmi podobná pomádě Fiber, je však o něco těžší. Přirovnal bych ji k mátě s čokoládou, opět však nevoní sladce. Vlasy poměrně silně lepí dohromady, vhodná je tedy spíše pro muže s hustými vlasy. Vlasům poskytuje matný vzhled bez lesku. Pro aplikaci je nejlepší, aby byly vlasy lehce navlhčené. Rozhodně doporučuji spíše mužům vyššího věku, především kvůli vůni.

Koupit ji můžete zde: 35 g nebo 113 g

Pomáda Extreme Hold

Dodatečným přírůstkem do naší recenze je pomáda Extreme Hold. Jak již název značí, tato pomáda je určena především pro muže, kteří hledají co možná nejsilnější fixaci s matným vzhledem. Pomáda je na vodní bázi, a proto snadno vymývatelná. Nejlépe funguje na silnějších vlasech, vytváří dlouhotrvající matný finiš. Co se týče vůně, dovolím si ji zařadit mezi ty nejlepší. Je jemná, nasládlá, a určitě nikoho neurazí. Ba naopak, spíše si ji snadno zamilujete.

Koupit ji můžete zde: 35 g nebo 113 g

Pomády Uppercut

Značka Uppercut Deluxe, jež bere inspiraci z 50. let minulého století, dobyla svět poměrně rychle. Vyrábí se od roku 2009 a nasbírala miliony fanoušků po celém světě. Jejich produktová řada je populární u mužů všech věkových kategorií a z pomád se rozrostla i na další kosmetické přípravky. Dnes budeme testovat dvě jejich pomády – Easy Hold a Matt Pomade.

Pomáda Easy Hold

Easy Hold je ideální pomádou, pokud byste ráno byli schopni vyrazit ven i bez úpravy vlasů. Je tedy jasnou volbou v případě, kdy potřebujete jen velmi lehký styling, aby vaše vlasy vypadaly perfektně. Logicky tak poskytuje jen velmi lehkou fixaci a matný vzhled. Doporučuji ji tedy především, pokud jste byli v posledních dnech u holiče a nechcete tak vlasy nutně zatěžovat. Easy Hold má velmi jemnou, neutrální vůni s aromem dřeva a tabáku. Aplikace je nejlepší na suché vlasy.

Koupit ji můžete zde: 90 g

Pomáda Matt

Pomáda Matt má velmi silnou karamelovou vůni lehce připomínající vonné svíčky. Co se týče fixace, jedná se o zlatou střední cestu. Pomáda zanechává vlasy bez lesku, matné. Aplikujte na suché vlasy.

Koupit ji můžete zde: 100 g

Závěrečné zhodnocení

Vítězem testu jsou pro mě rozhodně pomády Reuzel Pink a Blue, následované pomády Uppercut Easy Hold a Reuzel Extreme Hold. První dvě pak nejvíce doporučuji mladým mužům, třetí i čtvrtá je vhodná pro všechny věkové kategorie. Při výběru však dbejte především na dispozice vašich vlasů. Pomády byly testovány na rovných, krátkých vlasech střižených do undercutu. Porovnejte si tak sami, zdali preferujete matný (Easy Hold, Matt, Clay Matte, Extreme Hold) či lesklý vzhled (Pink, Blue, Fiber), silnou (Matt, Fiber, Clay Matte, Blue, Pink, Extreme Hold) či jemnou fixaci (Easy Hold) a nasládlou (Pink, Blue, Extreme Hold nebo těžší vůni (Matt, Fiber, Clay Matte).

Předchozí článekTiskovka aneb tisková konference
Další článekSabráž
Zakladatel Two Gentlemen, nadšenec do pánské módy, moderních technologií, designu, marketingu, retailu a podnikání. Má rád štěňátka.

3 KOMENTÁŘE

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here