Gentleman očima žen IV – Sarah Rav, Aneta Kernová & Eliška-Jana Janatová

0

Pro další díl rozhovorů Gentleman očima žen jsem vybral z řad přátel zajímavé ženy různých profesí i původů. První z nich je původem australská fitness influencerka Sarah Rav. Druhou česká herečka, režisérka, zpěvačka Aneta Kernová. Třetí z nich je básnířka, ilustrátorka a markeťačka Eliška-Jana Janatová. Pojďme si spolu s těmito třemi slečnami nalít sklenky vína a prodiskutovat, které vlastnosti by měl muž mít anebo jak vypadá ideální rande.

Sarah Rav

Fitness influencerka | Instagram | TikTok

Sarah je původem australská studentka medicíny a fitness blogerka. Úspěšně bojuje s anorexií a skrze svůj Instagramový účet inspiruje více než 1,4 milionu lidí. Každý den rozdává fitness tipy, odvahu i úsměvy všem, kteří se potýkají s podobným problémem nebo mají rádi zdravý životní styl. Dnes nám ale místo toho například poví, jaký muž je pro ní největší inspirací.

Jaké vlastnosti musí muž mít, abys ho nazvala gentlemanem?

Jediné, co vyžaduji, abych považovala muže za gentlemana, je, když mi ukáže vzájemný RESPEKT. Mám ráda romantická gesta, jako je kupování květin a dárků, ale především chci ve vztahu být považována za ROVNOU. Gentleman ukazuje úctu tím, že se mnou mluví otevřeně a upřímně, naslouchá mým myšlenkám, respektuje mé sny. Je ke mně laskavý, povzbuzuje mě a plně mě podporuje. Samozřejmě chápu, že se nejedná o „jednosměrnou“ ulici. Ráda bych ukázala stejnou úroveň úcty k jakémukoli muži v mém životě. Gentleman chápe, co je KOMPROMIS a ctí hranice ostatních lidí, neupřednostňuje své potřeby, aniž by bral v úvahu potřeby ostatních.

Anglický originál
The only thing required for me to consider a man a gentleman is if he shows me RESPECT. I do like romantic gestures, such as being bought flowers & gifts, but most of all, I wish to be considered EQUAL to the man. A gentleman shows respect through talking openly & honestly with me, listening to my opinions, respecting my dreams & opinions, speaking kindly to me, encouraging me to achieve my best & supporting me in all that I do. Of course, I understand that this is not a „one-way“ street, and I would happily show the same level of respect to any man in my life. Overall, a gentleman understands how to COMPROMISE & honour other people’s boundaries, rather than him putting his needs first, without considering the needs of others.

Kterého muže obdivuješ nejvíce?

Muž, kterého ve svém životě nejvíce obdivuji, je můj otec. Nikdy jsem nepotkala nikoho tak silného a milujícího jako on. Vzdal se luxusního a zámožného života v Malajsii, aby se přestěhoval do Austrálie, aby jeho děti (tj. já a moji dva bratři) mohli mít lepší budoucnost. Pokaždé, když mluvíme o jeho životě v Malajsii, cítím nesmírný smutek, který ho ohromí, když si uvědomí, co vše po sobě zanechal. Vím, že to pro něj byla obrovská oběť, dluh, který mu nikdy nebudu moci splatit. Kromě toho můj otec dělá vše pro to, aby se ujistil, že jsme šťastní. Když jsem trpěla poruchou příjmu potravy a ležela v nemocnici, nikdy mě ani na vteřinu neopustil. Když jsem se bála, že umřu, nebo že už nikdy nebudu „zdravá“, byl to on, kdo mě držel za ruku, a ujišťoval mě, že v tom nejsem sama. A za to všechno bude v mém životě můj otec vždy mužem číslo 1.

Anglický originál
The man that I admire the most in my life is my father. I have never met anyone as strong and as loving as him. He gave up a life of luxury & wealth in Malaysia, to move to Australia so that his children (i.e. myself and my two brothers) could have a better future. Everytime we talk about his life back in Malaysia, I sense the immense sadness that overwhelms him as he realises all that he left behind. And so I know that this was a HUGE sacrifice for him, and something that I will never be able to repay him for. Furthermore, my father does all that he can to make sure that us children are happy. When I was suffering from my eating disorder and was in hospital, he never left my side for one second. When I was scared that I was going to die, or that I was never going to be „well‘ again, he was the one holding my hand, by my side, making sure I knew that I would never be alone. And for all of that, my father will always be the #1 man in my life.

Jaká je tvá představa perfektního rande?

Moje perfektní rande se skládá z romantické společné večeře, kde si můžeme pochutnat na výborném jídle a vzájemně se poznat na hlubší úrovni. Nejraději mám místa, kde oba dostáváme příležitost mluvit o věcech, které nás baví, a o našich cílech do budoucna. Mám ráda, když se do rande vloží trocha osobnosti – například jít na večeři do restaurace, do které muž chodil vždy se svou rodinou. Nebo mě překvapí s palačinkami, protože ví, že je to moje oblíbené jídlo.

Anglický originál
My dream date consists of a romantic dinner together, where we can enjoy delicious food & get to know each other on a deeper level. My favourite types of dates are where we both get the opportunity to talk about things that we are passionate about, and our goals for the future. I love when there is a bit of a special, personal spin placed on the date – for example, going to dinner at a restaurant that he always used to go to with his family, or surprising me with pancakes because he knows its my favourite food.

Aneta Kernová

Herečka, režisérka, zpěvačka | Instagram | IMDB

Anetu je krásná, mladá umělkyně v pravém slova smyslu. Hraje, režíruje, zpívá, fotí, maluje i tvoří scénáře. V posledních týdnech jste se s ní možná též setkali ve videu, kde jako dívka s černou rouškou spolu s odborníky vysvětluje, proč bychom si měli v době pandemie chránit obličej. A pod tou rouškou se skrývá slečna s jedinečnou jiskrou, která nám dnes poví o kvalitách ideálního muže.

Kdybys měla vybrat tři vlastnosti, které by měl správný muž mít, jaké by to byly a proč?

  • Kreativní, abychom spolu mohli tvořit
  • Dobrodružný, abychom spolu mohli cestovat
  • Upřímný, abychom spolu mohli existovat (Tuto vlastnost jsem dříve nepovažovalo za tak důležitou, ale momentálně je pro mě absolutně podstatné,  jestli je muž pravdomluvný, upřímný a empatický. Velká většina slečen je opravdu zhrzená z neustálého dozvídání se pravdy z třetích stran.)

Jako herečka i režisérka potkáváš spoustu různých lidí. Dáváš na první dojmy? Snažíš se nesoudit obal podle knihy, řídíš se instinktem?

Většinou první dojem, je pro mě nejdůležitější. V životě jsem už několikrát změnila názor, ale v podstatě se vždy vrátím k tomu prvnímu dojmu a k určité energii, kterou cítím když někoho potkám. Musím ale přiznat, že co se týká výběru potenciálního partnera, tak mi na “obalu” záleží, dalo by se říct, že v tomto ohledu jsem povrchní. Čím více lidí potkávám, tím více jsem náročnější si k sobě někoho připustit.

Jaká je tvá představa ideálního rande?

Já mám představu perfektní osoby a věřím, že jakékoliv rande s tou perfektní osobou by bylo perfektní. Pokud bych ale měla říct co mi vždy udělá radost, tak je to umění, dobré jídlo, alkohol, tvorba a neočekávaná překvapení, samozřejmě ty pozitivní.

Eliška Jana-Janatová

Básnířka, ilustrátorka a markeťačka | Instagram | Dospělé děti

Eliška Jana-Janatová

I Eliška je umělkyně. Znát ji můžete především jako autorku krásné sbírky básní Dospělé děti (kterou mimochodem určitě doporučuji přečíst), nebo šikovnou marketingovou specialistku. Eliška je jedním z nejmilejších lidí, které znám. Všude kolem sebe šíří pozitivní energii a rozdává své krásné úsměvy. A dnes rozdá pár rad pro každého z vás.

Zavři oči a představ prosím nám muže, který je podle tebe „gentleman“

Asi tady budu popisovat trochu jiného muže, než jakého by definovala moje maminka nebo babička. Možná je to tím, že žijeme, zamilováváme se, randíme a milujeme v jiné době než ony, a nebo je to možná jenom mnou.
Mně totiž nikdy nešlo o to, jestli mi muž podrží dveře, jak reprezentativně je oblečený nebo jak zdvořile jedná, i když je to samozřejmě velmi pěkné. Gentleman pro mě byl vždycky muž, který nezraní moje city. Muž, který stojí ve dveřích, když ho potřebuju – spíš než, aby je otevřel pokaždé, když jimi chci projít. (:

Jaký dárek bys od takového muže čekala?

Nedávno jsem dočetla jednu zajímavou knihu. Jmenuje se „Pět jazyků lásky“. Doporučil mi ji kamarád, když zjistil, že nám svatba klepe na dveře, říkal: „Když poznáš svůj jazyk lásky, a Honza zas pozná ten svůj, budete mít harmonický manželství.“ Vzala jsem si ji a dost se smála. Smích se ale změnil v úsměv, když jsem ji přečetla.
Právě dary jsou jedním z pěti jazyků lásky. V knížce jsou jen popisovány trošku jinak, než jak jsme zvyklí.
Spousta lidí si totiž myslí, že dárky se točí kolem hmatatelných věcí, a pak zapomínáme na ten, kterej je nejcennější ze všech – čas. Když totiž věnuješ někomu svůj čas, dáváš mu kus sebe.
A to je dárek, kterej očekávám i já. Čas strávenej očním kontaktem namísto pozorování displeje telefonu při snídani. Nebo čas strávenej nad vínem se mnou na terase namísto piva s chlapama v hospodě.

Jaká je tvá představa ideálního rande?

Já jsem romantička. Na mě platí horký objetí při západech sluníčka, a ať si říká kdo chce co chce, nejkrásnější západy jsou u moře. Písek zašmodrchanej ve vlasech, slaná voda mezi prsty a moře zbarvený do ruda. V Česku ho sice nevyčarujem, ale za to tu máme nejeden kouzelnej rybník (:

Předchozí článekKam na schůzku v Praze? – Nejlepší střešní terasy
Další článekPracovní schůzky mohou být zábavné i efektivní – poradíme, jak na to
Zakladatel Two Gentlemen, nadšenec do pánské módy, moderních technologií, designu, marketingu, retailu a podnikání. Má rád štěňátka.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here