Tip na akci: degustace bílých vín v Lot of Wine

0

Existuje něco příjemnějšího než večer strávený u sklenky francouzského vína? A co teprve, když je těch vín více, a ještě se o nich něco dozvíte. Zveme vás do wine baru Lot of Wine, který se nachází v samém srdci Prahy, kousek od Staroměstského náměstí. Ve čtvrtek 23. června od 19 hodin zde proběhne degustace bílých vín pod řízením someliéra Martina Kudrnovského, odborníka na francouzská vína. V ceně degustace je i občerstvení.

Celkem ochutnáte sedm vzorků bílých vín. Mezi nimi nebude chybět šumivé víno z Domaine de Bonaguil, které vlastní čeští vinaři Barbora a Daniel Donathovi, vína z Bordeaux, jihozápadu Francie nebo Languedocu.

  • Bulles de Bonaguil 2020
  • Heritiere Blanche Famille K 2021
  • Bonaguil Blanc 2019
  • Labranche-Laffont Pacherenc 2020
  • Château Lauduc Classic Blanc 2021
  • Les Clos Perdus Extréme Rouge 2020
  • L’Anciene Cure Monbazillac 2020

O občerstvení se postará šéfkuchařka Svetlana Červinková. Můžete se těšit na kombinaci tradičních francouzských delikates pečlivě vybraných k degustovaným vínům.

Cena degustace je 590 Kč, v ceně je víno i občerstvení. Místo si zarezervujete na emailu info@lotofwine.com.

O Lot of Wine

Wine bar Lot of Wine se nachází v samém srdci Prahy, kam přináší kus Francie. Většina vín v nabídce pochází z jihozápadní Francie, část pak z vlastního vinařství Domaine de Bonaguil. Podnik se zaměřuje výhradně na menší organická vinařství, v souladu se svou vlastní filozofií. Kromě vín mohou hosté ochutnat řadu delikates od francouzských výrobců z okolí Bonaguil či obložené krekry. Za podnikem stojí Peter a Svetlana Červenkovi, kteří provozovali vyhlášenou restauraci Oliva, a Daniel a Barbora Donathovi, kteří jsou zároveň majiteli vinařství Domaine de Bonaguil.

Otevírací doba: út-so 16-24

lotofwine.cz

 O Domaine de Bonaguil

Vinařství leží ve výšce 230 m n. m., uprostřed lesů a luk. Filozofie vinařství staví na respektu k přírodě. Víno tak vzniká kombinací ekologického zemědělství a agrolesnictví. Vinná réva se sbírá ručně a při výrobě vína je zásah vinaře minimální, aby byla zachována jeho autentická chuť. Všechna vína z vinařství jsou certifikována jako organická. Donathovi spolupracují s uznávaným vinařem Patricem Hateau, bývalým technickým ředitelem světoznámého vinařství Pape Clément, který se o vinařství stará a svými zkušenostmi přispívá k produkci výtečného vína.

domainedebonaguil.com

Předchozí článekMóda, která stírá hranice mezi ženským a mužským stylem
Další článek19. července je Mezinárodní den Daiquiri
Zakladatel Two Gentlemen, nadšenec do pánské módy, moderních technologií, designu, marketingu, retailu a podnikání. Má rád štěňátka.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here