VERMONT hostí Art & Design Pop-up Store. Nabídne tvorbu lokálních designerů jako František Jungvirt, Veronika Pikrtová či Tereza Talichová

0

Módní multibrand VERMONT otevřel v loňském roce svůj největší obchodní prostor u Prašné brány. Ten se současně stal vlajkovou prodejnou společnosti. Na stejném místě značka v letošním roce představila svůj nový koncept VERMONT Home, který rozšiřuje její působnost do světa interiérového designu. Od 1. prosince 2023 zde VERMONT hostí Art & Design Pop-up Store, který rozšiřuje portfolio nabízených značek o díla lokálních designerů a designerek. Mezi nimi nechybí skleněné objekty od Františka Jungvirta, hravé figurky Tititi, lampy Veroniky Pikrtové, tašky značky Sojka letí či díla malíře s japonskými kořeny Soty Sakumy. Pop-up probíhá do 22. prosince 2023.

Slavnostní otevření VERMONT Store Prašná brána proběhlo v říjnu loňského roku. Podobu velkorysého prostoru o rozloze 460 m2 navrhlo italské studio Storage Milano. Své zastoupení zde mají módní značky jako GANT, Diesel nebo Karl Lagerfeld. Letos pak společnost začala psát novou kapitolu s názvem VERMONT Home. Místo plné inspirace a prémiových interiérových značek jako Paveau, Aina Kari nebo Villa Como vzniklo v těsném sousedství s módním butikem, taktéž na adrese U Prašné brány 1.

„VERMONT Home nabízí kvalitní bytové doplňky, které jsou užitkové, ale i s přesahem na limitované edice se sběratelskou hodnotou. VERMONT Home je místem, kde se snoubí funkčnost, estetika, osobitý design a dobrá nálada,“ uvádí Martin Florian ze společnosti VERMONT.

Krása českého designu

Vedle světových značek budou mít po celý prosinec ve VERMONT Home své zastoupení i čeští tvůrci. V rámci Art & Design Pop-up Store se představí sklářský designer a výtvarník a malíř skla František Jungvirt, jehož dílo vychází z tradičních odkazů českého sklářství, kterým dodává nový výraz. Signifikantní pro jeho tvorbu je kolekce Garden, váza ve své nejčistší podobě. Letos uvedenými novinkami jsou pak červeno-zlaté vázy Bloom ve tvaru srdce nebo hravé Toy, které fungují jako samostatný objekt, váza či difuzér.

Tereza Talichová založila značku Tititi v roce 2019 a od té doby se stihla prosadit v oblasti současného designu pro děti. Zaměřuje se na autorské malované dřevěné figurky, jež nezřídka nesou znaky umělců (například Emil Fila, František Kupka) či dramatických postav z divadelních nebo literárních děl.

Od šálků na kávu a květináčů přes vázy a mísy až po lampy a dlaždice. Veronika Pikrtová ukazuje, že ve světě keramiky nic není nemožné. Na pop-upu bude svou autorskou značku reprezentovat keramickými lampami.

Značka Sojka letí se zabývá ruční výrobou kabelek, peněženek a pouzder. Charakteristický je minimalistický design a kvalitní materiály, především plsť a kůže.

Posledním ze zastoupených umělců je česko-japonský malíř Sota Sakuma. Jeho dílo v sobě propojuje poetizující výtvarno, humor a napětí.

Art & Desing Pop-up Store v prostorách prodejny VERMONT Home probíhá dočasně do 22. prosince 2023 s cílem nastavení spolupráce do budoucna. Otevřeno je od úterý do neděle, v čase 11–19 hodin.

 

Předchozí článekBaileys již potřetí otevírá jedinečný pop up Treat Bar Užijte si trochu zábavy při tvorbě oblíbených drinků!
Další článekUžijte si tropy ve svém obývacím pokoji
Zakladatel Two Gentlemen, nadšenec do pánské módy, moderních technologií, designu, marketingu, retailu a podnikání. Má rád štěňátka.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here