Meet With The Artist: Martin Lukáč

0

xkluzivní hotel Almanac X Alcron Prague je designovou ikonou, která spojuje tradici ikonického místa s moderním stylem a přístupem k péči o hosty. Součástí filozofie hotelu je kontinuální podpora a spolupráce s lokálními umělci a designéry.  Aktuálně zdobí prostory hotelu výběr děl z tvorby slovenského umělce Martina Lukáče a v rámci pop-upu zde prezentuje své designérské kousky Lukáš Macháček. V rámci zajímavé kreativní spolupráce s těmito dvěma umělci vznikl originální designový hotelový merch, který byl ve čtvrtek 25. ledna 2024 v hotelu slavnostně představen. 

Nový hotelový merch pracuje s motivem, inspirovaným dílem Martina Lukáče. „Spolupráce s hotelem Almanac X Alcron Prague a Lukášem je pro mě úplně novou zkušeností, kterou si velmi užívám. Nadchly mne již samotné samply a myslím, že merch je originální a víc než podařený. Mám radost hlavně z kombinace barevných výšivek a potisků a věřím, že osloví i hosty, kteří jej mohou proměnit třeba v zajímavý dárek z cest,“ nechal se slyšet Martin Lukáč. 

Merch zahrnuje zajímavé unisex kousky – mikiny, trička a tašky v černé a šedé variantě. Autorem střihů a celkového návrhu je renomovaný český návrhář Lukáš Macháček. „Dlouhodobé spolupráce s hotelem Almanac X Alcron Prague si velmi cením. Probíhá v příjemné atmosféře a navíc je pro mne inspirativním oživením. Martinova tvorba mě neskutečně baví a jsem rád, že se nám podařilo přenést mé oblíbené motivy na krásné basic kousky, které budou všem milovníkům jednoduché elegance připomínat pobyt na ikonickém místě,“ komentuje módní návrhář.

Merch byl představen na večerním eventu v prostorách ikonického Alcron Baru, který je stylovou oázou v srdci oblíbeného hotelu. Na hosty čekaly dva signature drinky, které pro tuto příležitost vytvořil mixolog Daniel Prokeš ve spolupráci s Martinem Lukáčem. První z nich nese název Red Cloud a je složen z vína, čaje rooibos a Kentucky Whisky. Druhý drink, pojmenovaný Splash, kombinuje Martinův oblíbený rum s maracujou. V duchu koktejlového menu Alcron baru, kde každý z drinků vypráví svůj vlastní příběh, spjatý s historií tohoto místa, jsou tyto dva koktejly oslavou zásadního bodu v novodobé historii hotelu.  

 „Drinky, které jsme s Martinem vytvořili, byly inspirovány chutěmi, které nás baví. Zároveň jsme chtěli prezentovat koktejly, které si může každý s trochou píle vyrobit doma. Oba koktejly jsou spíše dokysela, protože nás kyselé chutě baví a obecně jsou populární i mezi hosty. Martin má rád žitnou whisky, proto je první koktejl lehkou variací na New York sour (Martinovo oblíbené město). Je to koktejl na popíjení a na vychutnání. Druhý koktejl jsme chtěli tropický, v party verzi. Martinův oblíbený rum je mexický Paranubes, který jsme pro větší svěžest a kyselost doplnili maracujou,“ uzavírá Daniel Prokeš.

Předchozí článekBiohackerská čokoláda od Systers: Skvělý tip na Valentýna a palivo pro tělo i mysl
Další článek6 tipů, jak vzkřísit váš vztah a vrátit do něho opět vášeň 
Zakladatel Two Gentlemen, nadšenec do pánské módy, moderních technologií, designu, marketingu, retailu a podnikání. Má rád štěňátka.