Na co koukat: Narcos

0

Představte si, že jste se narodili do chudé rodiny. V chudé zemi. A do doby než vám je 28 let, máte tolik peněz, že je nedokážete ani spočítat. Příběh popisující jednoho z nejobávanějších zločinců na světě, příběh, ze kterého pořádně mrazí po zádech. V dnešním díle Na co koukat se podíváme na vynikající seriál Narcos.

Předem bych rád řekl, že se tak úplně nejedná o seriál s gentlemanskou tématikou. Rozhodně se ale jedná o jeden z nejlepších seriálů, který jsme mohli za poslední dobu zhlédnout. Seriál Narcos je kriminální thriller natočený podle skutečných událostí. První série se objevila v roce 2015 na Netflixu, který je od letošního roku také v České republice. Z dílech Netflixu vyšlo už několik prvotřídních seriálů – House of Cards, Making a Murderer, Sense8 či Orange Is the New Black.

narcos2

Seriál se odehrává v 80. letech 20. století v chudé Kolumbii, kde bohatí brali chudým. Toto se však změnilo ve chvíli, kdy se na trhu rozšířila nová droga – kokain.  V této droze uviděl potenciál mladík Pablo Emílio Escobar Gavíria, který, již jako náctiletý, měl problémy se zákonem za kradení aut či náhrobků. Společně se svým bratrancem Gustavem se pustili do tajupného světa drog, luxusu a vražd.

Společně vytvořit světoznámí Medelínský kartel, stavět nemocnice a domy pro chudé (mj. jim dávat i peníze) a také za den vydělávat na desítky miliónů dolarů. Zkrátka, pokud zrovna nevraždí, nepašuje drogy nebo nezahýbá manželce, chová se jako gentleman. Zanedlouho Escobar znamenal pro obchod s kokainem totéž, co Ford pro automobilový průmysl.

Tato neomezené moc však netrvala dlouho. Brzy po Pablu Escobarovi začala jít kolumbijská vláda v ruku v ruce s americkým národním úřadem pro kontrolu obchodu s drogami. Především agent DEA Javier Peña a jeho kolega Steve Murphy.

narcos3

Seriál je velmi dobře zpracovaný jak po dějové stránce příběhu, tak i po technické stránce, což dokládá i jeho hodnocení na Československé filmové databázi, kde momentálně má 94%. Seriál je dokonce i prokládaný historickými obrázky či záběry, které dodávají plusové body k reálnosti a představě tohoto příběhu.

Narcos bylo zatím odvysíláno jedna série s 10 episody. Druhá série na Netflixu od 2. září 2016.

https://www.youtube.com/watch?v=U7elNhHwgBU

PŘEHLED RECENZE
Naše hodnocení:
9.5
Předchozí článek8 mýtů o pánském oblékání
Další článekSkôr, ako sa stanete gentlemanom, musíte sa stať mužom
Zakladatel Two Gentlemen, milovník všeho dobrého. Rád sportuje, studuje a také rád pije. Mezi jeho koníčky patří krásné ženy, politika a podnikání.
na-co-koukat-narcosKrev, drogy a peníze. I tak by se dalo popsat jedno z nejlepších současných dramat dle skutečných událostí. Zajímá vás, jak Pablo Escobar a následně i Gentlemen of Cali přišli k moci? Pak sledujte Narcos. A nezapomeňte – Plata o Plomo.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here