Jak na skvělé rande – Plánování

1

Oslovení a pozvání slečny na rande máme za sebou. Teď je na řadě asi jedna z nejdůležitějších částí vašeho úspěchu a v horším případě neúspěchu. Přichází totiž ta část dvoření, kdy musíte vše předem naplánovat. A to od barvy květiny přes náplň vaší společné chvilky až po oblečení.

Proč bychom si měli dát na plánu záležet?

Mnoho mužů na přípravu kašle a je to podle mě škoda. Spousta lidí zas plánuje až moc, ale to je zas jiný problém. Myslím si, že každé ženě polichotíte, když bude vidět, že jste si na plánu dali záležet. Nemusíte ani plánovat nic pompézního, na to často ani peníze nejsou. Stačí, když svůj plán zaměříte alespoň na dvě rozdílné činnosti. Proč nejméně dva programy?  Na rande by se měli muž se ženou totiž nejen dobře poznat, ale také spolu něco zažít. Prostředí navíc může jednoduše ovlivňovat naše emoce, i přesto, že si to nechceme připustit.

Nosit květiny či nenosit, popřípadě jakou?

Jak řekla má sestřenka, vždy přines ženě na rande květinu, je to milé gesto a navíc tě padesát korun za jednu růži nezabije. Samozřejmě má pravdu! Každá žena, které jsem přinesl květinu, jí ocenila a byla za ní vděčná. Ženy (a ostatně i muži) milují květiny, jelikož jsou pěkně vybarvené a voňavé. Na první rande bych však nevolil rudou růži. Z mého hlediska patří mezi klasiku a spíše by se měla dávat až po delší době vztahu.

Je dobré se zaměřit na barevné květiny, které zpříjemní samotný pohled na ni samotnou. Mezi takové květiny se řadí tulipány, narcisky, bílá pivoňka, luční kvítí nebo lilie. Kdybyste chtěli i přesto zvolit růži, vyberte jakoukoliv jinou barvu, než právě rudou. Nějací „moudří“ lidé vymysleli, že barva růže má mít význam. A věřte tomu, že i když vy budete růži vybírat čistě podle vkusu a ne podle významu, jakmile dáma dostane jinou barvu než klasickou rudou, půjde si význam barvy hned po schůzce vygooglit. Tak se předem přesvědčte, že kupujete opravdu správnou barvu.

Osobně rád volím lilie, jelikož jsou nejen vzhledem krásné, ale také nasládle voní. Zkuste nenápadně zjistit, jestli slečna náhodou netrpí alergií na pyl. V tom případě, že by žena trpěla touto alergii, měl bych alternativu. Pokud žena trpí alergii na pyl a má třeba ráda knížky, překvapte jí rovnou svazkem květin. Ne nedělám si srandu. Jde totiž jen o metaforu, svazkem květin myslím, dvě tři knihy s názvem, který obsahuje určitou květinu.

Jak plánovat a co zohlednit?

Vzpomeňte si nejdříve na chvilku, při které jste poprvé oslovili slečnu. Je možné, že zmínila něco, co má ráda, nebo jste ji zrovna vyrušili při kreslení, čtení, sportu. Jestli si četla nebo kreslila, je jasné, že slečna bude nejen umělecky nadaná, ale umění bude milovat. Z toho důvodu určitě nešlápnete vedle s návštěvou divadla, galerie, výstavy, autorského čtení či koncertu. Nakonec si můžete sednout na kávu nebo čaj, kde si můžete o všech vašich vjemech popovídat podrobněji nad šálkem kávy nebo čaje s dezertem.

Jestli si nejste jistí, zdali slečna holduje umění či ne, zvolte klasiku v podobě kavárny, ale upravte si tento stereotyp podle sebe. Udělejte z klasické návštěvy kavárny třeba tour de café, což znamená, návštěva nejméně dvou nebo více kaváren s rozdílným interiérem. A aby toho nebylo málo, zkuste program zpestřit kulečníkem, bowlingem nebo nějakou další aktivitou. Nevíte kam? Máme pro vás 50 tipů kam na rande. Trávení času aktivněji vám zajistí společné vjemy a později i vzpomínky. Při těchto aktivitách máte navíc skvělou záminku k osobnímu doteku.

V případě, že zamýšlíte jakýkoliv náročnější sport, při kterém se zapotíte nebo budete potřebovat sportovní oblečení, dejte slečně vědět předem. Zejména kvůli tomu, aby věděla jak se obléknout a také jak se upravit.

Nakonec se zaměřme na náš outfit

Váš zvolený outfit se bude odvíjet podle vašeho vymyšleného plánu. V případě, že jste vázáni společenským dresscodem, je to vlastně jednoduché. Do divadla, na lekce tance, vernisáže či další společenské akce nahoďte černý oblek či formálnější outfit.

V případě, že nejste vázáni  dresscodem, zvolil bych takový outfit, ve kterém se budete cítit příjemně, a bude ladit s vaší osobou. Většině žen se líbí košile, saka, kravaty aj. Proto není na škodu se obléci do poloformálního stylu. Vycházkový oblek, případně jen sako, vkusně sladěné s dalšími. Kdybyste chtěli obohatit šatník novými kousky, můžu vřele doporučit nákupy třeba v Suitsupply, Mango, Zaru, T. M. Lewin. Anebo si třeba můžete nechat zpíchnout něco na míru u Friendly Suits. Na míru nově také dělá košile Gentleport, které budeme brzy recenzovat.

A když budou chladné dny, tak hned můžete učinit gentlemanské gesto tím, že ženě poskytnete své sako či svetr. 🙂

 

Předchozí článekNový rok, start podnikání
Další článekČeské diáře Black Brick
David se věnuje se módě a správnému chování. Má velmi vytříbené chutě, co se alkoholu a doutníku týče. Dále mezi jeho záliby patří kreslení, čtení a plavání či tvorba vlastních citátů.

1 komentář

  1. Super článek. Nejhorší je, když muž ženu pozve na rande a když se sejdou, tak se ten kluk zeptá „tak, co podnikneme?“. Z takového rande rychle pryč.

    Jen bych dodala, že květina sice potěší každou ženu, ale také pozor na to, jaké máte plány. Můj přítel mě například vytáhl na naše první rande na in-line brusle po cyklostezce v přírodě a květinu bych zrovna v tuto chvíli neocenila (nebo spíš bych ji neměla kam dát).

    Outfit hodně prozradí o muži a pánové na to hodně často zapomínají 🙂

    INKA – lifestyle, focení, líčení, krása, DIY a novinky

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here