Typy vázání šály

0

S prvními vločkami sněhu nepřichází pouze svatý Martin na bílém koni, ale také pořádná zima. Pro nás to znamená obměnit šatník. Ze skříní vyndáme zimní oblečení, rukavice a také šály. Víte, jak takové šály vlastně můžeme vázat?

Jistě, můžeme vzít šálu a obmotat se s ní jako mumie od krku až po obličej. Funkčnost šály to bezpochyby splní, avšak jak budeme ve společnosti vypadat? Například k takovému kabátu se to vůbec nehodí. Proto si ukážeme nejčastěji používané styly vázání šál.

Drape

Tento styl pozbyl hlavního účelu šály, a to zahřátí krku. Avšak je krásným příkladem toho, jak ozvláštnit svůj outfit během teplejšího podzimního či jarního dne. Můžeme tedy říci, že jde spíše jen o módní doplněk, případně nošení šály pro případ nouze v podobě náhlého ochlazení. Šálu si snadno přehodíme okolo krku, tak aby byly konce na hrudi stejně dlouhé a spokojeně si můžeme kráčet po městě.

Twice around

Pokud máte doma dlouhou šálu a nevíte si rady, jak si ji uvázat kolem krku, Twice around je pro vás ta pravá volba. Vázání je opět jednoduché. Šálu si přehodíme okolo krku, jeden konec šály však necháme kratší, než-li ten druhý. S delším koncem dvakrát obmotáme krk, tak aby náš šála neškrtila a zároveň aby byly konce po obmotání ve stejné délce. Pokud vlastníte kratší šálu, můžete zkusit obdobnou variantu Once around, kdy si šálu obmotáme kolem krku pouze jednou.

Parisian knot

Parisian knot je dle mého jedním z nejpoužívanějších uvázání šál. Důvody jsou prosté, v zimě krásně zahřeje krk, je jednoduchý na vázání, neškrtí vás a také vypadá společně s kabátem velmi elegantně.

Jak na takový uzel? Stačí přeložit šálu napůl, přehodíme okolo krku a konce šály provlékneme smyčkou.

Overhand

Další z typů vázání šal, který je spíše módním doplňkem než-li vhodným uzlem na zimní počasí. Overhand se výborně hodí například k tweedovému saku. Vázání je také snadné. Šálu si přehodíme okolo krku. Vezmeme jeden konec šály a překřížíme s ním konec druhý, poté ho provlékneme pod krkem směrem ven a máme hotovo.

Four in hand

Na závěr jsem si nechal uzel, který je nejen elegantní, ale také hodí se také do zimních měsíců. Jedná se o obdobu stejnojmenného kravatového uzle a jeho vázání je na popis obtížné, proto se na něj radši mrkněte na video.

Předchozí článekVánoční soutěž s Jollylapel
Další článekSoutěž o diář a zápisník Black Brick
Zakladatel Two Gentlemen, milovník všeho dobrého. Rád sportuje, studuje a také rád pije. Mezi jeho koníčky patří krásné ženy, politika a podnikání.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here