Jak přežít dlouhý let: 5 tipů

1

Čeká vás let na jiný kontinent? Inspirujte se našimi tipy do letadla, které vám pomohou efektivně využít zdánlivě nekonečné hodiny ve vzduchu a lépe se vyrovnat s nedostatkem pohybu i změnou časového pásma.

O tom, jak se budete cítit po přistání, často rozhodují zdánlivé maličkosti. Chování svých spolucestujících ani nabídku jídla na palubě sice neovlivníte, ale i tak můžete udělat hodně, abyste z letadla vystoupili odpočatí a s dobrou náladou.

1. Zacvičte si nejen před odletem, ale i ve vzduchu

Den před plánovanou cestou či ještě ráno před odletem si běžte zaběhat nebo zacvičit do posilovny. Po sportování totiž zvládne vaše tělo daleko lépe dlouhý cestovní den strávený posedáváním v taxíku, na letišti a v letadle. Abyste snížili riziko vzniku trombózy, je důležité si čas od času zacvičit a protáhnout nohy také během letu. Pokud vás během cvičení pronásledují udivené pohledy spolucestujících, oplaťte jim je při vystupování z letadla, kdy budou na rozdíl od vás celí rozlámaní.

2. Nezapíjejte kávu alkoholem ani alkohol kávou

Suchý vzduch v letadle způsobuje dehydrataci, stejně tak jako káva a alkohol. I kvůli několikahodinovému nedostatku tekutin můžete být více unavení a hůře zvládat časový posun. Větší množství kávy či alkoholu si proto dopřejte až na zemi. Ve vzduchu vypijte alespoň litr vody na každých osm hodin letu.

3. Pracujte a odpočívejte – ale ve správný čas

Dlouhé hodiny strávené v letadle, během kterých vás nebude rušit vyzvánění telefonu ani notifikace, se výborně hodí pro soustředěnou práci. Dopřejte si však i několik hodin spánku, a to nejlépe v době, kdy je ve vaší cílové destinaci noc.

4. Mějte po ruce vše potřebné nejen na dobu letu

I když bývají v business a první třídě většinou povolená dvě příruční zavazadla, vždy si raději u konkrétní letecké společnosti ověřte, co si můžete vzít do letadla. Kromě nepostradatelné kožené tašky na notebook, do které se vám vejde i veškerá další elektronika včetně sluchátek, powerbanky a nabíječek, se neobejdete bez kvalitní cestovní tašky.

Jak přežít let

Vždy totiž musíte počítat s tím, že se vaše odbavené zavazadlo zpozdí, a mít připravené oblečení, boty a toaletní potřeby pro první noc a den v cílové destinaci. Věčný problém jak přepravit oblek tak, aby se během cesty nepomačkal, za vás chytře vyřeší elegantní příruční tašky Hook & Albert. Ty do Evropy dováží Be Dandy. Tyto tašky totiž disponují organizérem, díky kterému oblek do tašky vložíte tak, aniž by se pomuchlal.

5. Letíte v ekonomické třídě? Pak není nic důležitějšího než výběr sedadla

S letenkou do ekonomické třídy vždy nastupujte do letadla jako poslední – s trochou štěstí tam na vás bude čekat několik volných sedadel vedle sebe. Pro jistotu si však rezervujte nejlepší možné místo už při koupi letu. I když na první pohled vypadá nejlákavěji sedadlo u okýnka, budete mít největší pohodlí na krajní sedačce prostřední řady. Tam sedíte v cestě jen jednomu člověku a můžete kdykoliv vstát nebo si natáhnout nohy do uličky.

Předchozí článek6 tipů, jak si vybudovat větší charisma
Další článekProč zapomínám jména hned po představení?
Zakladatel Two Gentlemen, nadšenec do pánské módy, moderních technologií, designu, marketingu, retailu a podnikání. Má rád štěňátka.

1 komentář

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here