8 základních kousků pánského šatníku. Máte je ve skříni?

0
collection of men's fashion clothes and accessories. top view

Minimalistický šatník je sázka na jistotu. Pokud se v módě zrovna neorientuje, a přesto chce vypadat dobře, jednoduché kousky vám velmi usnadní kombinování. Pokud si pořídíte to správné oblečení a doplňky v základních barvách, neuděláte chybu, ať už zvolíte jakoukoli kombinaci.

1 Basic tričko

K dobře padnoucím džínům stačí „základní“ tričko. Jednoduché a kvalitní bavlněné bílé tričko sluší naprosto všem. Vsaďte na takové, které obsahuje alespoň trochu elastanu nebo lycry, aby lépe drželo tvar. Tričko by nemělo být průsvitné, proto sáhněte po modelu s vyšší gramáží. Takové tričko vám i dlouho vydrží. Doporučujeme koupit variantu s krátkým i dlouhým rukávem. Kromě bílé můžete zvolit černou, šedou, béžovou nebo třeba tmavě modrou variantu.

2 Tričko s límečkem

Pokud vás obyčejná trička nebaví, nebo naopak nechcete pokaždé vyrážet v košili, pořiďte si v základních barvách i trička s límečkem neboli polo trička. Vyvarujte se zbytečných nápisů a ozdob. Takové kousky v šatníku stylového muže nenajdete. Polo trička nabízejí oproti klasickým tričkům mnohem větší eleganci, takže je můžete nosit v podstatě kamkoliv.

3 Kvalitní košile

Do pánského šatníku patří i kvalitní košile, proto si kupte hned několik košil. Kromě klasické bílé formální košile, zkuste také košili ve stylu oxford s button down s límečkem v nějaké pastelové barvě. Nepůsobí upjatě ani přehnaně formálně a dá se skvěle kombinovat. Vezměte si k ní neformální sako či blejzr, džíny nebo bavlněné kalhoty a obujte klasické polobotky, nebo případně i tenisky. Vždy budete vypadat skvěle. Košile dělá muže a tričkem ji nikdy nenahradíte. Navíc ženy sledují muže v košili vždy se zájmem a obdivem.

4 Svetr

S pánským svetrem z vlněného materiálu vás nepřekvapí ani podzimní a zimní sychravé počasí. K základním kouskům patří jednoduchý střih s kulatým výstřihem. Pokud má být svetr opravdu univerzální a má být snadné ho kombinovat s dalšími kousky, pořiďte si ho v černé nebo šedé barvě. Velmi dobře se kombinuje také tmavě modrá, hnědá a béžová. Když vám svetr sedne, klidně si jich kupte rovnou více alespoň ve třech barvách.

5 Džíny

Těžko si představit nějaký pánský šatník zcela bez džínů. Nemusí jít zrovna o poslední výstřelek módy, spíše naopak. Místo sepraných varianty s prodřenými místy zvolte raději tmavě modré, pohodlné denimové kalhoty, které můžete doplnit nejen tričkem, ale i košilí, svetrem či sakem a využít je i na formálnější příležitosti. Kromě tradiční tmavě modré varianty mohou být i černé. Vsaďte na kvalitu a perfektní střih, který padne přesně na vaši postavu.

6 Opasek

Chcete udělat perfektní první dojem? Vždy volte kvalitní nejlépe koženou obuv a k tomu vylaďte opasek a tašku ve stejné barvě. Jakýkoliv outfit pozvednou kožené doplňky na zcela novou úroveň. Pokud chcete být dokonalí, nezapomeňte na hodinky, které mají kožený pásek ve stejné barvě jako váš opasek a výrazný ciferník. Bez nich se dokonalý gentleman neobejde.

7 Oblek

Dobře padnoucí oblek v úzkém střihu by neměl chybět v šatníku žádného muže. I když ho běžně nenosíte, minimálně jednou v roce totiž nastane příležitost, kdy si oblek na sebe prostě vzít musíte. Místo klasické černé barvy zkuste vsadit na moderní tmavě modrou. Jednak v něm nebudete působit tak usedle a můžete ho kombinovat s větším množstvím barev i doplňků. I když to nebude hned oblek na míru, dnes i v konfekci najdete spoustu obleků, které vypadají dobře.

8 Kožená taška

Dle formálnosti si zvolte koženou aktovku do ruky nebo koženou pánskou tašku přes rameno, kterou můžete nosit i v ruce. Velkým hitem jsou i tašky satchel bag připomínající aktovky, ale hodí se spíše pro neformální příležitosti. Kožené tašky získají časem elegantní patinu a vydrží vám spoustu let. Ideální je o něco větší formát než A4, ať se vám do něj vejde kromě dokladů, dokumentů i notebook. Klasikou je opět černá, tmavě modrá, odstíny hnědé a šedé.

Předchozí článekOslavte Valentýn originálně s míchanými drinky
Další článek5 nápadů na dokonalou vizitku gentlemana
Zakladatel Two Gentlemen, nadšenec do pánské módy, moderních technologií, designu, marketingu, retailu a podnikání. Má rád štěňátka.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here