Jak cestovat pohodlně i elegantně zároveň

0

Už jste asi byli svědky někoho, kdo nastoupil s vámi do letadla či vlaku v pohodlné teplákové soupravě. V soutěži o největší pohodlí je zde vítěz jasný, ale co když chcete na cestách vypadat alespoň trochu elegantně?

Obuv

Pojďme takový outfit sestavit hezky postupně. Začněme u bot. Těžko budete hledat pohodlnější boty na cestování než jsou tenisky. Pokud necestujete do přírody, bílé tenisky budou vaším parťákem – hodí se prakticky ke všem kouskům oblečení, od toho nejležérnějšího až po jednoduchý volnočasový oblek. Nezapomeňte se však o takové boty pravidelně (tedy po každém nošení) starat. Pokud si takovou zodpovědnost na krk vzít nechcete, zvolte jinou barvu. Neutrální černá ši šedá poslouží podobně.

Tenisky už dle svého názvu od pradávna patřily mezi sportovní boty, o jejich pohodlnosti tedy nelze diskutovat. A schválně jestli víte, proč se jim říká kecky?

Kalhoty

Volnější chinos jsou to pravé. Nic vás nebude nikde tlačit, jsou lehké, prodyšné, pohodlné, umožňují dostatečný pohyb. Formálněji vypadajícími džíny (tmavé barvy, jednoduchý vzorek, bez děr) taky nic nezkazíte – pro cestování volte džíny obsahující elastan. V těch si můžete dát klidně nohy nahoru (ale nedělejte to 🙂

Svršek

Polotričko na kratší cesty, tričko na cesty delší. Vždy volte takové, které je bez vzorku, ideálně tlumené barvy (bílá, černá, šedá, béžová). Pokud se cítíte pohodlně i v košili, neváhejte. Volnější košile z pohodlného materiálu dobře poslouží zvláště v chladnějších měsících.

Doplňky

Cesujte nalehko! Jakýkoliv doplněk, leč pěkný, vám pohodlí na cestách snižuje. Snažte se tedy řetízky, náramky, prsteny či další šperky omezit na minimum. Zvolte k outfitu elegantní a dobře padnoucí hodinky – pro cestování můžete vyměnit řemínek za pohodlnější a máte hotovo.

A co navrch?

V zimních měsících poslouží svetr či rolák s bundou či kabátem, v letních lehká prodyšná bunda, anebo nezapnutá košile. Mikina k elegantními outfitu nepatří, stejně tak jako džínová bunda.

Kde takový outfit sehnat? Se slevou skvěle nakoupíte např. na Zalando Lounge, kde naleznete každý den nové kampaně na značkové kousky oblečení přehledně rozřazené do kategorií – třeba takových, jaké jsme si zrovna dnes popsali v článku. Nakombinovat se dá ve výsledku například takto.

Předchozí článekThe Monkey Bar je koktejlovou oázou uprostřed města
Další článek5 tipů na dárky ke Dni otců pro mlsné tatínky
Zakladatel Two Gentlemen, nadšenec do pánské módy, moderních technologií, designu, marketingu, retailu a podnikání. Má rád štěňátka.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here