Výborné těsto na poctivé palačinky, které vás dostanou

0

Jak je to možné, že jsou palačinky tak oblíbené? A znáte recept na výborné těsto, které vám zaručí vynikající, poctivé palačinky, jako by byly od babičky? Máme pro vás skvělý základní recept a také nějaké tipy a inspiraci pro přípravu vynikajících palačinek.

Palačinky jsou neskutečně oblíbené a není se čemu divit. Jsou velice jednoduché i rychlé na přípravu a zvládne je připravit klidně i dítě, samozřejmě pod vaším dohledem. Další předností je jejich variabilita – můžete připravit sladké i slané palačinky, a to v několika variantách. Níže přinášíme vynikající recept na palačinky a také inspiraci, s čím palačinky udělat.

Recept na palačinky

Jedná se o základní a vyzkoušený recept. Pokud budete chtít dělat palačinky na sladko, můžete přidat lžíci cukru, pokud naslano, tak můžete přidat lžičku soli, ale není to nutné, protože sladkou nebo slanou chuť dodá palačinkám právě náplň.

Ingredience

  • 500 ml mléko polotučné nebo plnotučné
  • 220 g hladké mouky
  • 1 lžíce cukru nebo lžička soli
  • 2 velká vejce
  • 1 špetka soli
  • Olej na smažení

Postup

  1. Smíchejte v míse suché ingredience: mouku, cukr, nebo sůl, pokud chcete těsto pro slané palačinky.
  2. Ve druhé míse smíchejte mléko a vejce.
  3. Přidejte směs mléka s vejcem do směsi suchých ingrediencí a míchejte, dokud nezískáte hladké těsto. Nemíchejte zbytečně dlouho.
  4. Rozehřejte pánev vhodnou pro palačinky a přidejte trochu oleje, ideálně rozprašovačem.
  5. Naběračkou dávejte těsto na pánev a rozprostřete po ní těsto pohybem pánve. Velikost palačinek můžete zvolit podle sebe.
  6. Dělejte palačinky z obou stran, dokud nebudou dozlatova a nebudou na nich takové „puchýřky“. Obvykle to trvá tak 3 minuty z každé strany, ale hlídejte spíš palačinky než čas.
  7. Hotové palačinky můžete dál použít pro přípravu nějaké sladké nebo slané varianty palačinek. Níže vám přinášíme pár tipů, které by se vám mohly hodit.

Palačinky na sladko

  • Javorový sirup: Klasika nikdy nezklame. Podávejte palačinky s javorovým sirupem.
  • Ovoce: Použijte menší ovoce jako třeba maliny, borůvky, rybíz nebo nakrájejte na menší kousky například banány, broskve, nebo ananas. Můžete také využít nějaký dobrý kompot.
  • Marmeláda nebo džem: Palačinky s marmeládou nebo džemem jsou výborné a je to asi nejběžnější varianta. Můžete si vybrat různé druhy, jako je jahodová, malinová nebo meruňková, ideálně však nějaká domácí.
  • Čokoláda, Nutella: Na ještě rozehřáté palačinky nasypte nastrouhanou čokoládu. Můžete také přidat Nutellu nebo jinou oblíbenou „pomazánku“. Za zkoušku stojí také čokoládové krémy, třeba ty od značky Grashoff.
  • Ořechy: Nasekejte vlašské ořechy, lískové ořechy nebo mandle a posypejte je na palačinky. Ořechy můžete také lehce orestovat na pánvi. Můžete před posypáním ořechy natřít palačinky lehce medem.
  • Karamelizované banány: Na rozehřáté palačinky přidejte plátky karamelizovaných banánů, které připravíte jednoduše na pánvi s trochou másla a s cukrem.
  • Pudink: Palačinky přelijte například vanilkovým nebo čokoládovým pudinkem.
  • Kopečková zmrzlina: Palačinky s kopečkem kvalitní zmrzliny jsou naprostou peckou. Skvěle se hodí s vanilkovou, čokoládovou nebo nějakou ovocnou zmrzlinou podle vaší volby.

Zdroj inspirace: https://www.xinfo.cz/palacinky – mnoho dalších receptů na sladké i slané palačinky.

Předchozí článekTechnologie a bezpečné platební systémy v online kasinech v České republice
Další článekOnline Kasina vs. Kamenná Casina: Výhody a Nevýhody
Zakladatel Two Gentlemen, nadšenec do pánské módy, moderních technologií, designu, marketingu, retailu a podnikání. Má rád štěňátka.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here