Víkendový výlet s Anytime carsharing

0

Všechno to začalo jedním spontánním rozhodnutím. Výlet do Špindlerova mlýna jsme měli sice již naplánovaný několik týdnů, nicméně nám stále chyběl celkem zásadní detail. Jak se tam z Prahy dostaneme.

Už dlouho jsme si chtěli odpočinout od městského shonu a trošku se nadechnout čerstvého horského vzduchu. Po náročném dni v práci se nám však z představy, že se v pátek v pět hodin potáhneme na Černý most a pak pojedeme krkolomě tři hodiny do Krkonoš, následované taháním zavazadel do místních kopců na ubytování, doslova zvedly kufry.

Protože nemáme auto, takže jsme se rozhodli vyzkoušet Anytime carsharing. Celý proces půjčení auta přes aplikaci byl nečekaně snadný a rychlý. Stáhli jsme si aplikaci Anytime, což trvalo jen pár minut. Registrace byla také jednoduchá – stačilo vyplnit základní údaje, nahrát fotku řidičáku a během chvilky bylo hotovo.

Po registraci jsme hned viděli mapu s volnými auty v našem okolí.Ve flotile Anytime jsou zejména auta Toyota Yaris (nejlevnější varianta), Toyota Corolla, Toyota C-HR, Toyota bZ4X a nově i Skútry Yuki. Také si můžete vybrat verzi „Impress“, což je vozidlo bez reklamy Anytime a užít si tak incognito jízdu a někoho, jak již název napovídá, oslnit. K našemu překvapení bylo jedno autem hned za rohem. Vybrali jsme tedy hybrid Toyota C-HR, auto rezervovali rovnou na celý víkend, sbalili kufry a šli jej najít osobně.

K autu stačí přijít, v aplikaci odemknout, nafotit z každé strany (pro případ nějakých defektů) a můžete jet. Anytime auta jsou moderní a vybavená, takže cesta ubíhala rychle a pohodlně. Pustili jsme si oblíbenou hudbu a vyrazili jsme směrem Špindl.

Aplikace vám též ukazuje úroveň nabití, ale protože se jedná o hybridy s rekuperačním bržděním, nemusíte na svítící procenta vůbec dbát. Na co byste však dbát měli, je nepřekvapivě úroveň benzínu. Tankování funguje tak, že zastavíte na čerpací stanici (nejlépe OMV, ale když to nejde jinak tak jakákoliv pumpa), natankujete, zavoláte na infolinku a obratem vám přijde pin ke kartě, kterou máte v přihrádce u spolujezdce. Za pohonné hmoty tak vůbec neplatíte. Naopak. Za dočerpání benzínu dostanete peníze, o které pak vaše zapůjčení vozidla bude levnější.

Dorazili jsme do Špindlerova Mlýna za necelé tři hodinky se zastávkou na pumpě v Mladé Boleslavi. Městečko nás přivítalo svou kouzelnou atmosférou. Auto opět zamykáte pomocí aplikace, která vás navíc dokáže i upozornit, kdybyste nechali nějaké dveře otevřené. Ubytovali jsme se v útulném glampingu a po krátkém občerstvení jsme rovnou zalezli do postele. Vzduch byl čistý a osvěžující, přesně to, co jsme potřebovali.

Ve Špindlu jsme strávili celou relaxační sobotu a v neděli jsme si ještě naposledy užili horský vzduch a pak se pomalu vydali zpět do Prahy. Anytime auto nás opět nezklamalo. Po cestě jsme si povídali o tom, jak skvělý víkend jsme zažili a jak si to určitě musíme zopakovat.

Po návratu do Prahy, kde auto můžete zaparkovat prakticky kdekoliv, včetně modrých zón díky SPZ „EL“, stačí auto opět ze všech stran nafotit, uzamknout, a ukončit rezervaci. My jsme byli s celým procesem naprosto spokojení, a oproti složitému půjčování auta přes půjčovnu můžeme rozhodně doporučit.

A na kolik taková modelová cesta do Špindlu vyjde? Od pátku pěti hodin večer do neděle pěti hodin večer, a něco málo přes 300 najetých kilometrech, nám aplikace ohlásila cenu zhruba 2000 Kč. Cena se samozřejmě odvíjí od vybraného auta, tarifu, a také jestli je zrovna nějaká promo akce. Na první jízdu třeba můžete využít 50% slevu s promo kódem „JEDU„, který je též zobrazený na každém vozidle Anytime.

 

Předchozí článekNa léto jsme ready. Společnost Stock představuje 4 nové letní koktejly
Další článekLetní kolekce v Designer Outlet Parndorf: Značky jako Karl Lagerfeld, Valentino nebo Guess se slevou až 70 %
Zakladatel Two Gentlemen, nadšenec do pánské módy, moderních technologií, designu, marketingu, retailu a podnikání. Má rád štěňátka.