Tričko pod košili

0

Ohledně triček pod košile se pánská společnost rozděluje na dva tábory, jedni si je nemůžou vynachválit, druzí jim nemohou přijít na jméno. Co tedy radíme my?

Účel

Spodní prádlo (včetně trička) bylo původně navrženo k tomu, aby se člověk co nejméně zašpinil. A to převážně z toho důvodu, že denní koupání nebylo až do 18. století standardem. Bylo tedy v zájmu každého se co nejméně ušpinit. Krom toho také spodní prádlo člověka chránilo před kousavým oblečením, jež měli navenek. Textilie v této době byla hodně vzácným a žádaným zbožím, proto si lidé z dělnické třídy mohli dovolit nanejvýše jedno takové tričko.

V dnešní době se dá sehnat i kvalitní textil poměrně levně, a u spodního prádla tomu není jinak. Tričko pod košilí vás dokáže v zimních měsících zahřát, chrání vaší košili před potem a skvrn od deodorantu a v neposlední řadě také účinné chrání od nechtěné vlhkosti zvenčí a zabrání chloupkům na hrudi, aby se dostali skrz košili.

Zatím samá pozitiva. Proč by teda někdo tričko pod košilí vůbec nenosil?

Ač na vaší košili nebudou skvrny od potu, budete se potit více a bude vám větší vedro. Pokud si pořídíte špatné tričko, dopadnete daleko hůře, než kdybyste si jej nevzali vůbec – špatný střih vám neumožní rozepnout si v případě velkého horka horní knoflíčky u košile, může vám snížit pohyblivost, a navíc může být pod košilí velmi výrazně vidět.

undershirt2

Co a jak

1) Tričko pod košili není to samé co obyčejné tričko

Obyčejná trička nejsou určena k nošení pod košili. Tričko pod košili je mnohem lehčí a tenčí. Trička pod košili bývají žebrovaná, jelikož žebrová pletenina je skvěle stretchová, čili pro vás pohodlnější k nošení. Trička jsou příliš velká, tuhá a tlustá, aby mohla být bez problému nošena pod košilí.

2) Tělová je vždy nejlepší

Zapomeňte na bílou. Ideální barva trička je vždy tělová. Tělová trička jsou pod košilí prakticky neviditelná, zvlášť v oblasti krku a bicepsu, kde trička jiných barev pokulhávají. Pokud z nějakého důvodu nemáte tričko ve vaší barvě pokožky, pamatujte, že tmavší odstíny jsou vždy lepší než světlejší. Bílá tedy nepřichází v úvahu.

3) Tričko musí sedět

Pokud se rozhodnete pořídit si tričko pod košili, ujistěte se, že vám sedí dobře. Ideálně by mělo být hodně uplé a na těsno. Zkontrolujte si také rukávy, ty by měli velmi úzce obepínat váš biceps. Pokud je zde příliš velká mezera, sáhněte radši po jiném. Tričko, které nesedí dobře, vám bude působit velké potíže při pohybu, až si na něj oblečete košili. Nezapomeňte také na délku. Tričko by mělo být tak dlouhé, aby vám nevylézalo z kalhot.

4) Nenoste trička bez rukávů

Trička à la domácí násilník se pod košili nehodí. Tílko patří do fitka. Nejen, že by pod košilí nedokázalo zachytit pot z podpaží, ale pravděpodobně by také jeho obrys byl pod košilí vidět. Možná jich má váš tatínek či dědeček plnou skříň a pod košilí nic jiného nenosí, ale je to špatně. Je čas na změnu.

5) Tričko neukazujte

Stejně tak, jako byste nechtěli, aby vám z kalhot lezli trenky, rozhodně nechcete, aby vám lezlo z košile tričko. Pokud si rádi rozepínáte u košile první knoflíčky, pořiďte si tričko s véčkovým výstřihem.

undershirtne undershirtano

Kde jej sehnat

Mnohé z vás určitě potěším, v České republice se totiž dají sehnat velmi snadno. Například značka COVERT UNDERWEAR je jedničkou na českém trhu, nabízejí trička jak pro muže, tak pro ženy, v různých velikostech, variacích a střizích. Jsou v podstatě ze 100% bavlny,  jsou neuvěřitelně měkké, prodyšné a lehké a skvěle stretchové. Trička této značky dokonce nosí i přední odborník na etiketu pan Ladislav Špaček.

Pokud chcete spíše něco zahraničního, proč nezkusit třeba Sloane Men.

 

FOTOGRAFIESloane Men
Předchozí článekBydlení nevšedních gentlemanů 2. díl – Pracovna
Další článek5 základních druhů obuvi pro celoroční nošení
Zakladatel Two Gentlemen, nadšenec do pánské módy, moderních technologií, designu, marketingu, retailu a podnikání. Má rád štěňátka.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here