Apríl: 10 nejšílenějších zákonů na světě

0

Máme tu pro vás 10 nejšílenějších zákonů, které jsme dokázali posbírat ze zákoníků různých zemí. Některé jsou opravdu padlé na hlavu.

1. Ženy nesmějí nosit kalhoty (Francie)

Od roku 1799 až do roku 2013 bylo ilegální, aby ženy na veřejnosti nosily kalhoty. Musely k tomu získat povolení od policie.

2. Nesmíte dělat vtipné obličeje na psy (Oklahoma)

Za to, že na psa v Oklahomě (USA) uděláte vtipný obličej si můžete vysloužit pokutu, v horším případě i vězení.

3. Ženy nesmí řídit auta (Saudská Arábie)

Saudská Arábie je momentálně jedinou zemí na světe, kde ženy nemají dovoleno řídit. A aby toho nebylo málo, nesmějí ani k volbám.

4. Dámské a pánské spodní prádlo nesmíte věšet vedle sebe (Minnesota)

Je to tak, v Minnesotě (USA) je ilegální věšet dámské a pánské spodní prádlo na stejnou šňůru. Musíte každé pověsit na jinou.

5. Rozvod je nelegální (Filipíny a Vatikán)

Filipíny a Vatikán jsou jediné dvě země na světě, kde se nemůžete dát rozvést. Můžete si nechat právně rozdělit majetek, ale tím to končí. Rozvod můžete pouze anulovat, což obvykle trvá několik let.

6. Nadváha je ilegální (Japonsko)

Nadváha není nic pěkného. A proto ji v Japonsku učinili nelegální. V letech 40-75 věku tak musíte každoročně chodit na měření, obvod pupku nesmí měřit více než 85 cm.

7. Pokud máte hlad, neplatíte (Dánsko)

Pokud se najíte v některé z Dánských restaurací, nemusíte za jídlo platit, pokud máte stále hlad. A když pak z restaurace budete odjíždět, musíte se podívat pod auto, jestli tam nespí nějaké zatoulané dítě. Pokud toto nezkontrolujete, dopouštíte se přestupku.

8. V parlamentu nesmíte umřít (Velká Británie)

Na to, že Británie ani nemá sepsanou ústavu, si zákonodárci vymysleli zajímavé zákony Ještě donedávna platilo, že pokud jste se cítili jen trochu špatně, ihned vás z budovy parlamentu vynášeli. Jelikož budovy parlamentu jsou technicky součástí královského paláce, museli by vám po smrti uspořádat státní pohřeb.

9. Do 65 let si nesmíte vzít sestřenku/bratránka (Utah)

Až do 65 let jste totiž evidentně nezodpovědní. Po narozkách se ale zvesela můžete vrhnout na svatbu.

10. Nesmíte žvýkat žvýkačky (Singapore)

Žvýkání je v Singaporu ilegální už od roku 1992. Zakázaný je logicky i import žvýkaček do země. Jediné povolené žvýkačky jsou nikotinové, a to pouze na předpis doktora. Pokud byste si stejně nějakou žvýkačku přivezli, za její vyplivnutí na zem můžete zaplatit v přepočtu 12 000 Kč.

 

Předchozí článekJak nosit polotrička
Další článekApríl: Top 10 nejhezčích koček z Instagramu
Zakladatel Two Gentlemen, nadšenec do pánské módy, moderních technologií, designu, marketingu, retailu a podnikání. Má rád štěňátka.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here