Cigar bary

0

Již odjakživa patří k gentlemanům vyhlášené podniky či bary. V České republice nejsou cigar bary moc známé, to ale neznamená, že by tu nebyly. My vám některé z nich ukážeme.

Cigar bary jsou na světě po mnoho let. Avšak největší rozmach cigar barů byl během roku 1990, kdy vládní subjekty zakazovaly kouření ve městech. Výjimky právě dostávaly zařízení určené přímo pro kuřáky.

Klasické cigar bary jsou zaměřené výhradně na doutníky, avšak může se stát, že narazíme na některé bary, kde je kouření cigaret povoleno. Klasické bary se také vyznačují velmi luxusním interiérovým nábytkem, humidorem na uchovávání doutníků, ale také například klavírem či kulečníkovým stolem.

Pokud bychom hledali ty nejlepší cigar bary z nejlepších, můžeme navštívit třeba vyhlášený cigar bar The Grand Havana v Beverly Hills. Další bary můžeme najít například v New Yorku či Kalifornii. V Evropě pak v Londýně nebo Paříži.

I v České republice nalezneme pár cigar barů. Začneme tedy údajně nejstarším cigar barem v České republice – Cohiba Atmosphere sídlící v prvním patře restaurace La Bodeguita del Medio v Praze. Tento bar byl založený v roce 2005 a disponuje až 22 místy k sezení. Bar je rozdělen do 3 salónků:  „Kryštof Kolumbus“ – 6 míst, „Prezident“ – 8 míst, a středním salonkem, kde se nachází takzvaný „Kuřácký club“ – 15 míst. Abyste se sem dostali zdarma a vychutnali si atmosféru tohoto baru, musíte si předem zarezervovat místa. Je ale také dost možné, že se k rezervaci vůbec nedostanete nebo vám ji zruší. Přednost zde totiž mají členové Cohiba Atmosphere klubu. Pokud se chcete stát členy, připravte na to vaši peněženku. Cena členství stojí 20 000 Kč + 5 000 Kč ročně.

Dalším cigar barem je Chapel Cigar Club, který je samotářem mimo ruch velkoměsta, skrytý uvnitř Pachtova Paláce. Klub se může pochlubit impozantním výběrem doutníků, jemnými  nápoji a jedinečnou kolekci vín. A jak nám říkají jejich webové stránky:  „Toto zvláštní místo je pro ty, kteří mají porozumění pro jemnější věci v životě.“

Jako poslední bar si zde zmíníme La Casa del Habano. Tento bar je otevřený od roku 2007 a celková kapacita míst je 35 osob. La Casa del Habano se nachází v Dlouhé ulici v Praze a obsluhuje ho velmi vyškolený personál. Dokonce i vedoucí tohoto baru vlastní certifikát prestižního kurzu Habanos, který vlastní pouze 3 evropané. Mimo jiné zde nalezneme i největší průchozí humidor v České republice, který obsahuje až 25 značek doutníků.

 

Předchozí článekSoutěž o motýlka Otakárka
Další článekJak nosit polotrička
Zakladatel Two Gentlemen, milovník všeho dobrého. Rád sportuje, studuje a také rád pije. Mezi jeho koníčky patří krásné ženy, politika a podnikání.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here