Deník Gentlemana – Gentlemanovy nezbytnosti

0

Gentlemana utváří správné chování a vkusné oblékání v jakékoliv společnosti. Vkusné oblékání nezahrnuje jen celkové části outfitu jako oblek či košili, ale i doplňky samotné utváří celistvý vzhled, díky kterému docílíte naprosté dokonalosti. Já jsem si ve svém mládí nedal na těchto detailech příliš záležet, ale jednou musela nastat doba, kdy jsem tuto chybu konečně napravil. Proto bych se rád o tuto zkušenost s vámi podělil.

Co vše potřebuji?

Jakožto každý gentleman si zakládám na pestrosti a kvalitě svého šatníku, počínaje od kvalitních a barvově pestrých sak po kvalitní boty, kterými se každý gentleman reprezentuje ve společnosti. Ovšem nejsou to jen saka, košile, kalhoty a boty, které utváří naší osobnost, ale také doplňky či samotná péče o své oblečení a obuv.

Pomocí doplňků můžeme nejen zdokonalit náš celkový outfit či vzhled, ale také mu můžeme uškodit nebo ho rovnou i celý zkazit. Podobně je tomu tak s péčí o boty, která svědčí o charakteru nositele, zdali je čistotný, umí se starat o své drahocenné kousky a jestli je puntičkář.  Abych se přiznal, ač je to z mé strany hanba, dlouho jsem doplňky opomíjel zvláště peněženku a šálu na podzim až jaro. Co se týká péče o boty, dlouho jsem jí nevěnoval takovou pozornost, jakou by zasluhovaly. A také z toho důvodu jsem nelenil a snažil se svou chybu napravit. V tom případě nastala otázka, kde koupit kvalitní pěknou šálu i peněženku? A také kde koupit kvalitní přípravky a příslušenství pro péči o kožené boty?

Jelikož se držím pro mě velmi oblíbeného citátu od O. Wilda „Mám velmi jednoduchý vkus, proto se spokojím vždy s tím nejlepším“ což svědčí, že jsem dosti náročný, i v tomto případě tomu není jinak. Od peněženky jsem požadoval, aby byla ve stejné nebo aspoň podobné barvě kůže jako jedněch mých bot, šálu zase kontrastní k mému camelovému kabátu, abych jej oživil. Co se týče produktů péče o obuv, je toho spousta vosky, kartáče, hadříky apod., proto jsem prohledal web křížem krážem a zhlédl nespočet videi, kde byla doporučována ve většině případů francouzská značka Saphir.

sap

Kde to obstarám?

Nicméně i přesto jsem měl jisté další vnitřní požadavky, chtěl jsem vše nakoupit ideálně v jednom obchodě, s dostáním co největší kvality a přiměřené ceny (za luxus se občas platí). Jenomže najděte si takový obchod, že. Strávil jsem nad tím asi jedno odpoledne a nakonec se na mě usmálo štěstí. Našel jsem českou firmu, která se zaměřuje jak na doplňky, tak péči o boty (samozřejmě jedině Saphir), ale také kosmetiku (mýdla, holení, pasty, úprava vlasů apod.). Splnil také mé vnitřní požadavky, co se kvality týče, jelikož vše je vyrobeno hlavně v Anglii, pak Německu a Česku.

Myslím, že jsem Vás nechal dlouho v napětí a nevědomosti o jakýže se to obchod jedná, proto vám představuji přístav, kde si každý gentleman najde to svoje. V obchodě zvaném Gentleport. Kde jsem si hned při první návštěvě dovolil více investovat, něco kolem pěti tisíc korun za hedvábnou šálu, světle hnědou koženou peněženku a samozřejmě sadu o péči na kožené boty od značky Saphir (v sadě jsem si koupil aplikační hadr, hadr na leštění, hydratační krém, vosk barvy cognac a kartáč s kančími štětinami).

Zásilka přístavu je zde

Sotva jsem si objednal a sepsal část článku v pátek, hned v pondělí mi přišla zásilka od Gentleportu, kterou jsem hned jako malý dítě o vánocích rozbalil a uviděl všechny ty poklady, které jsem si objednal. Na první pohled vše vypadá elegantně, jak jsem si představoval, už se těším, až začnu všechno používat a určitě se s vámi podělím v dalších článcích o menší recenze a zkušenosti s těmito výrobky.

Co tu tedy všechno máme

Šála se vzorkem – hedvábná, červená – 1 190 Kč

Hnědá kožená peněženka (The Original od Bond & Knight) – 2 490 Kč

Černý kartáč na boty od Saphir – 450 Kč

Hydratační voda na koženou obuv Lotion 125ml od Saphir – 349 Kč

Vosk na boty Wax Polish 50ml od Saphir – koňak (cognac) – 249 Kč

Hadr na leštění od Saphir – béžový – 199 Kč

Aplikační hadr od Saphir – bílý – 149 Kč

 

Předchozí článekO randení, sebavedomí a pickupingu
Další článek5 důvodů, proč je léto nejlepším obdobím pro randění
David se věnuje se módě a správnému chování. Má velmi vytříbené chutě, co se alkoholu a doutníku týče. Dále mezi jeho záliby patří kreslení, čtení a plavání či tvorba vlastních citátů.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here