Deník gentlemana – Návštěva kavárny Bakla café

2

Musím o sobě říci, že patřím mezi veliké milovníky čaje i kávy, hlavně co se týče jejich kvality a přípravy samotné. Dále je pro mě podstatná obsluha i prostředí, ve kterém jsou podávány. Z toho důvodu si pečlivě vybírám podniky, kde si tyto delikatesní nápoje vychutnám s mými přáteli či s nějakou slečnou. Jestli patříte mezi milovníky kávy a čaje stejně jako já nebo se jen rozhodujete, kterou kavárnu navštívit, zbystřete. Rozhodl se pro vás psát recenze kaváren a čajoven, které navštěvuji. Dnešní první recenze se bude týkat vyhlášené pardubické kavárny Bakla café.

Kavárna s vlastním stylem

Jednoho dne se takhle procházím po malebném historickém náměstíčku v Pardubicích, kde si vychutnávám pěkného letního dne. Prohlížím si veškeré dění okolo mě, když mě znenadání přepadne chuť na kávu i něco sladkého k tomu. V tom se mi najednou vybaví, že přátelé doporučovali jednu kavárnu, která by splňovala mé požadavky.

Rovnou z náměstí jsem zamířil přímo k ní, procházím malým obloukovým podchodem. Přede mnou se objevuje Bakla café, do které hned vcházím a usedám se ke stolu. Než se podívám do nabídky, snažím se přijít na kloub interiéru kavárny. Moderna s příměsí hravého stylu pomocí starého nábytku natřeného v barvách lentilek. Ve výklenku stěny si všímám schované bílé sochy, o které nemám tušení, proč tam je ani co má znamenat.

Objednávka

Ještě nějakou minutku jsem se snažil zvyknout na její design. V tu chvíli jsem si opět vzpomněl na důvod mé návštěvy a upřel jsem tak svojí pozornost na nabídku, která může překvapit svým objemem. Mnoho stran s nabídkou káv, domácích limonád, čajů, pochutin, alkoholických nápojů a mnoho dalších.

Já jsem se pro začátek zaměřil na nabídku káv, rozdělenou na dvě části. První obsahuje nabídku klasické přípravy káv od espressa, cappuccina až po café latté. Samozřejmě mě nejvíce zaujala druhá věnující se speciální přípravě jako: Dripper, Aeropress, Chemex. Pro mě tyto názvy zněly jako cizí jazyk, a právě pro zákazníky jako jsem já, je u názvů popisek s obrázkem dané přípravy kávy. Nebyl jsem si vědom, která z těchto druhů by mi vyhovovala nejvíce, takže jsem se uchýlil k první variantě Dripper. Pak už jsem jen očekával na příchod obsluhy, která byla během chvíle u mě.

Obsluha byla velice milá, zřejmě věděla, že jsem je navštívil poprvé a nepatřím ke znalcům kávy. Hned se tak ujala vysvětlování, čímž mě zasvětila do tajuplnosti příprav lahodného nápoje. Stejně jsem si nakonec objednal Dripper. Tím však k mému překvapení výběr nekončil, jelikož se mě slečna zeptala, z jaké země chci kávu. Zdali z Etiopie, Salvadoru, Kostariky apod. Tím mě uvedla opět do rozpaků, neboť jsem nevěděl, která bije, a raději jsem si nechal doporučit tu nejjemnější – Etiopie.

Ani to dlouho netrvalo a měl jsem před sebou na stole svou objednávku, která mě hned upoutala svojí netradičností. Byla podávána v chemickém nádobí společně s keramickým šálkem. Chuť kávy byla velice jemná s čistým tonem, za kterou ručí její příprava. Jednoduše mňam.

Po kávě jsem dostal chuť na něco dobrého, do té míry, že se můj pohled upřel na skleněnou vitrínu s dobrotami. Volba padla na cheesecake, který musím vynachválit, a to především kvůli plné chuti tvarohu, aniž by byl příliš sladký. Hodně jsem si pochutnal. Poté co jsem dopil a dojedl, mi zbylo už jen jít zaplatit. Cena při placení činila něco kolem 100 korun plus spropitné. Je ale štěstí, že jsem měl u sebe hotovost, protože se zde nedá platit kartou.

13699427_10205217618119276_790574303_o

Závěr

Kavárna se mi líbila velmi svým umístěním i svojí obsluhou, která je nejen příjemná, ale dokonce si s vámi ráda popovídá o kávě a její přípravě. Ale asi nejdůležitější, čím se pyšní Bakla café, je samotná káva. Je naprosto vynikající, a díky možnosti výběru z mnoha druhů kávových zrnek z různých zemí i její přípravy.

Pokud nepatříte k milovníkům kávy, najdou se tu pro vás jiné pochutiny v podání domácích limonád, alkoholických nápojů nebo třeba dezertů. Interiér je dosti osobitý, takže nemusí každému sednout, mě se to ale netýkalo, protože já jsem si jej zamiloval. Ceny jsou přiměřené na takové malé městečko, jen je škoda, že nedá platit kartou. Klidně sem můžete vzít slečnu i na rande, doporučuji. 🙂

 

Předchozí článekSako na míru od FriendlySuits
Další článekGentleman očima žen – Karolína Houžvová, Alča Cigánková, Míša Konopková, Michaela Zindelová
David se věnuje se módě a správnému chování. Má velmi vytříbené chutě, co se alkoholu a doutníku týče. Dále mezi jeho záliby patří kreslení, čtení a plavání či tvorba vlastních citátů.

2 KOMENTÁŘE

  1. Proc ja to ctu,nejradsi bych sla hned z prace a sednout si nekam do kavarny na kafe 🙂 Kazdopadne recenze prectena od zacatku do konce a hned bych do te kavarny zasla,skoda ze neni v Budejovicich :)Zadny znalec kavy nejsem, ale rada si ji dam 🙂

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here