Představení Tullamore D.E.W. Cider Cask Finished

0

Před několika dny na Slavnosti cideru Tullamore D.E.W. představil limitovanou edici své whiskey s názvem Cider Cask Finished. A my jsme u toho nemohli chybět!

Tullamore D.E.W. Cider Cask Finished

Věděli jste, že Česko je druhou největší zemí v prodejích Tullamore Dew na světe? Hned po Spojených státech s prodejem 250 000 kartonů se drží Česká republika s počtem 200 000 kartonů. A to je jedním z důvodů, proč se k nám exkluzivně dostává na trh limitovaná edice Cider Cask Finished, která bude v prodeji celosvětově pouze v ČR a na Slovensku.

Tato nová whiskey se vyrábí v době sklizně zelených jablek (září až listopad) v Irsku. Nejdříve se lisovaný mošt z jablek uloží na tři měsíce do dubových sudů po americkém bourbonu a nechá se fermentovat. Následně se cider odčerpá a sudy se naplní Tullamore D.E.W. Díky tomu získává jedinečné jablečné aroma, které z Cider Cask Finished dělá vynikající letní drink.

O whisky nám popovídal přední český odborník Václav Rout, který zastává názor, že whiskey by se měla párovat s jídlem.

Degustace

Součástí představení nové edice byla také degustace. A nejen oné whiskey. Stejně jako běžně párujeme masité pokrmy s víny, párovali jsme různé delikatesy s novou whiskey. Na akci jsme se sešli mj. i s Lukášem z Na vlně stylu a Michalem z MENSTYLE a příjemně se nad sklenkami dobrého moku a vynikajících jídel pobavili. Přípravu pokrmů měl na starosti vyhlášený šéfkuchař Filip Sajler, kterého můžete znát např. z kulinářského pořadu Kluci v akci.

Podával se například Gravlax s kaviárem a bramborovou pěnou; Šunka Ibérico s jahodovým krémem, jablkovými křížaly, bazalkou a olivovým olejem s římským salátem; Kachna s levandulovým glazé, broskvemi, jablkem Granny Smith, datli a fenklem, pistaciemi a bulgurem; Hovězí Rossini s foie gras, lanýži, morkem a kávovým celerem; a další skvělé delikatesky. No zkrátka orgasmus pro vaše chuťové pohárky. Vše jsme kombinovali s jablečným moštem, čistou Tullamore D.E.W. Cider Cask Finished a také vynikajícím letním drinkem s názvem Apple D.E.W. (kombinace moštu s whiskey), který opravdu doporučuji vyzkoušet.

Podívali jsme se také do slavného Tullamore autobusu, který je určen pro degustaci. V závěru degustace zahrála na slavném Tullamore D.E.W. autobusu také kapela, která příjemně dokreslila atmosféru odpoledne. Autobus je jako každý rok na Roadshow po celé České republice a tak i vy máte šanci jít ochutnat novou whiskey, stačí když si najdete, kdy je autobus ve vašem městě.


Foto: Canon EOS M10 a PRAM Consulting



Předchozí článekTipy jak zefektivnit spánek
Další článekAskot
Zakladatel Two Gentlemen, nadšenec do pánské módy, moderních technologií, designu, marketingu, retailu a podnikání. Má rád štěňátka.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here