Kam na schůzku v Praze? – Nejlepší kavárny

5

Ať už se jedná o rande, obchodní schůzku či rodinné setkání, máme pro vás seznam našich nejoblíbenějších podniků, kam můžete s vaší společností zaplout.

Pokud vás zajímají konkrétní aktivity, co můžete s protějškem dělat na rande, doporučujeme přečíst dvoudílný článek Kam na rande. Tentokrát se však podíváme na tipy na konkrétní podniky, které podle nás stojí za návštěvu. A právě dnes začneme s 15 kavárnami, které možná ještě neznáte. Milovníci kávy by tedy měli zpozornět!

Nejlepší kavárny v Praze

Styl & Interiér

Styl & Interiér / stylainterier.cz

Zahradní kavárna přímo v centru Prahy poblíž Václavského náměstí. Klidné útočiště pro všechny, co se chtějí na chvilku zastavit a vír velkoměsta nechat za sebou. Kavárna navíc nabízí designové předměty do interiérů, které můžete zakoupit, a postará se o váš žaludek při snídani, obědu i večeři.

http://www.stylainterier.cz/
Lokalita: Vodičkova 35 – Praha 1

Kavárna Místo

Kavárna Místo / mistoprovas.cz

Interiér v podobě kombinace dřeva a betonu vám nabídne příjemný relax, zatímco si vychutnáte úžasnou výběrovou kávu Doubleshot.

http://www.mistoprovas.cz/
Lokalita: Bubenečská 12 – Praha 6

La Bohème Café

La Bohème cafe / facebook.com/labohemecafepraha

Chuť vlastní čerstvě pražené kávy nabídne La Bohème Café, dnes již profláknutý podnik, jež znají nejen obyvatelé Vinohrad. Útulná atmosféra této kavárny si vás získá hned.

https://www.labohemecafe.eu
Lokalita: Sázavská 32, Praha 2 – Vinohrady

Oliver’s Coffee Cup

Oliver’s Coffee Cup / oliverscoffeecup.cz

Stylová kavárna hned na Václavském náměstí, hned v prvním patře Domu Módy. Vychutnejte si skvělou kávu s úžasným výhledem na nově zrekonstruované Národní Muzeum.

https://www.oliverscoffeecup.cz/
Lokalita: Václavské náměstí 58 – Praha 1S

Café B. Braun

Café B. Braun / facebook.com/cafebbraun

Známá novoměstská kavárna poblíž stanice I. P. Pavlova, za jejíž unikátním interiérem stojí architekta Eva Jiřičná. Vychutnat si zde můžete nejen kávu, ale i výborné sendviče.

http://www.cafebbraun.cz/
Lokalita: Sokolská 490/31 – Praha 2

Cafe Mozart

Cafe Mozart / cafemozart.cz

Lepší výhled na Staroměstský orloj zkrátka nenajdete. Úchvatná kavárna, z jejíchž oken máte výhled hned na protější orloj. Atmosféru skvěle doplňuje, jak jinak, než Mozartova hudba, často i v živé podobě na klavír.

https://www.cafemozart.cz/
Lokalita: Staroměstské náměstí 22 – Praha 1

Cukrárna Myšák

Cukrárna Myšák / mysak.ambi.cz

Ambiente je v Praze zárukou kvality. Tato cukrárna však byla prvotřídním podnikem ještě dávno předtím. Nejraději jsem zde chodil na čokoládový mousse, teď jej vystřídala horká čokoláda se šlehačkou.

https://www.mysak.ambi.cz/
Lokalita: Vodičkova 31 – Praha 1

Cafe Letka

Cafe Letka / cafeletka.cz

Tato kavárna je tak trochu jako oprášená kniha, kterou jste našli na půdě starého zámku. Letka totiž byla kavárnou už před desítkami let, než se na ní zapomnělo. Teď je však zpět a velmi populární.

https://www.cafeletka.cz/
Lokalita: Letohradská 44 – Praha 7

Kavárna Lucerna

Kavárna Lucerna / lucerna.cz

Kavárna přímo nad pasáží Lucerna, která dřív byla centrem dění, dnes slouží skvěle jako příjemné místečko, kam skočit na úžasný ledový čaj.

http://www.lucerna.cz/
Lokalita: Vodičkova 36 – Praha 1

Monolok cafe

Monolok cafe / monolok.cz

Tak takhle má vypadat vnitroblok. Mezi secesními domy čtvrtě Vinohrady je kavárna, kde tamější baristé umí připravit kávu naprosto dokonale. A když říkáme dokonale, tak tím myslíme, že se jedná o jednu z nejlepších káv v Praze.

http://www.monolok.cz/
Lokalita: Moravská 18, Praha 2 – Vinohrady

Café Platýz

Café Platýz / cafeplatyz.cz

Kavárna nejedné celebrity, v malebném zákoutí pasáže Platýz na Národní třídě. Atraktivní interiér a skvělá kuchyně si vás získá především v zimě, v létě zas oceníte klidné a chladné zátiší vnitrobloku.

https://www.cafeplatyz.cz/
Lokalita: Národní 37 – Praha 1

Café Modi

Café Modi / cafemodi.cz

Stylové moderní prostředí Café Modi se hodí nejen na pracovní setkání, ale i na večerní skleničku vína. Horká belgická čokoláda, kterou si sami připravíte, vám však určitě zachutná nejvíce.

https://www.cafemodi.cz/
Lokalita: Myslíkova 32, Praha 2

Grand Cafe Orient

Grand Cafe Orient / grandcafeorient.cz

Seznam zakončuje kouzelná kavárna Grand Cafe Orient, jediná kubistická kavárna na světě. Nechte se okouzlit unikátností a nádherou českého kubismu, třeba nad šálkem kávy Grand Orient.

https://www.grandcafeorient.cz
Lokalita: Dům U Černé Matky Boží, Ovocný trh 19 – Praha 1

Nezapomeňte si tento článek uložit a sdílet, abyste měli tipy vždy při ruce. Máte nějaké svá oblíbená místa na kávu? Podělte se v komentářích!

FOTOGRAFIENorsk bokmål: Obnesci Dum
Předchozí článekPracovní schůzky mohou být zábavné i efektivní – poradíme, jak na to
Další článekBrand Management 2020 – marketing jako superlídr
Zakladatel Two Gentlemen, nadšenec do pánské módy, moderních technologií, designu, marketingu, retailu a podnikání. Má rád štěňátka.

5 KOMENTÁŘE

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here