Co úspěšní dělají na cestě do práce

4

Zeptali jsme se úspěšných manažerů, co dělají na cestě do práce. Pokud tedy zrovna nejedou autem. A jejich odpovědi se převážně shodovaly, proto vám zde přinášíme 6 aktivit, které můžete i vy dělat na cestě do práce.

Poslouchání podcastů

Podcasty zažívají v poslední době obrovský boom a není se čemu divit, kvalitních podcastů vyrostlo jak hub po dešti a každý si tak najde ten svůj. Ať už si vyberete podcast na oddech nebo podcast spojený s prací, rozhodně se nudit nebudete. Přes Spotify si je můžete i stáhnout, abyste je mohli poslouchat třeba i v metru. Já pracuji v marketingu, a proto nejčastěji poslouchám tyto české podcasty:

A tyto zahraniční:

Čtení

Podobně jako u podcastů, vyberte si knihu na odreagování či k učení. Průměrná denní doba dojíždění do práce je v ČR 35 minut. Víte, kolik knih dokáže za rok při hodině čtení denně dočíst? Určitě zvažte i zakoupení elektronické čtečky knih, kam se vám vejdou tisíce různých titulů.

Cvičení

Co takhle si při cestě do práce trochu zacvičit? Tou nejzřejmější volbou je do práce vyrazit na kole či bruslích. Pokud to však z jakéhokoliv důvodu možné není, co vám zbývá za možnosti? Jedním z oblíbených cviků, které můžete dělat nepozorovaně, je posilování lýtek a rovnováhy. Zkuste si stoupnout na špičky, a paty pokládat k zemi. Nesmí se však země dotknout. A znovu na špičky. Jak dlouho vydržíte? Stejně tak nepozorovaně můžete dělat i kegelovy cviky. Stačí se nadechnout, a s vtahováním svalů pánevního dna vydechovat.

Protřiďte e-maily

Pokud jste předchozí den nestihli projet některé e-maily z předchozího dne, na cestě do práce je pro to skvělá příležitost. Přesuňte je do správných složek, na jednodušší e-maily odpovězte, složitější si označte jako důležité, vyřešené archivujte. E-mailová schránka bývá to první, co v práci otevřete, tak proč si neušetřit několik minut, když víte, že vás čeká náročný den a teď máte čas? Nezapomeňte se však vyvarovat nejčastějším chybám, které při psaní e-mailů děláme.

Naplánujte si den

Máte představy, čeho chcete v daný den dosáhnout a co všechno chcete stihnout? Naplánujte si den na cestě do práce. Stačí otevřít diář a vše si krátce a stručně zapsat. Je známo, že pokud máte pro daný den vytyčeny cíle, snáze se vám pak daří je opravdu plnit. Vstříc k efektivitě!

Přečtěte si zprávy

Teď se asi každý Pražák, co jezdí ráno metrem velebně pousměje. Ano, máme to štěstí, že pokud nasedneme do metra zhruba do desíti ráno, čeká na nás každodenní vydání deníku Metro, kde se nejen dočteme, co zajímavého se událo předchozí den, ale ještě si přečteme horoskop, komiks a erotické inzeráty dam vyšší věkové. Pokud však Metro nečtete, vystačíte si i se smartphonem. Otevřít si můžete buď vaše oblíbené zpravodajské servery, anebo třeba Google News, který zprávy agreguje. Manažeři pak často využívají služeb jako je The Fleet Sheet nebo ČIA News, které vám zasílají každodenní přehledy všeho důležitého, co se událo.

Předchozí článekJak získat nejlepší stůl v jakékoliv restauraci
Další článekJak vyhrát obchodní jednání
Zakladatel Two Gentlemen, nadšenec do pánské módy, moderních technologií, designu, marketingu, retailu a podnikání. Má rád štěňátka.

4 KOMENTÁŘE

  1. Zdravím já osobně moc podkasty neposlouchám a když už tak mě to musí opravdu zajímat. Spíš si čtu teďka se vzdelavam v tomhle oboru poradenství a jak to vlastně v SEO chodí tak nějak. Každopádně díky za tipy, třeba začnu taky víc poslouchat, no a den už mám tak nějak naplánovaný dopředu podle toho co mám zrovna za pracovní úkony 🙂

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here