Elegantní pánské kalhoty nemusí být jen černé. Tady je 5 módních tipů!

1

Když se řekne „elegantní pánské kalhoty“, spoustě lidem se bohužel vybaví typické černé tesilky s nažehlenými puky. Tato móda už je ale naštěstí dávno minulostí. Elegantní nemusí nutně znamenat černý. Rozhodně to ale neznamená nepadnoucí a už vůbec ne nudný. Naopak. Když se muž umí správně elegantně obléct, je prostě neodolatelný!

Jak správně zvolit padnoucí elegantní kalhoty?

Důležité je to, abyste správně zvolili nejen střih a barvu samotných kalhot, ale aby střihově a barevně ladil se všemi ostatními částmi svého outfitu. Elegantní kalhoty by měly být rovného či zúženého střihu a dobře sedět. Neměly by být příliš volné, ale ani příliš upnuté. S výjimkou kostičkových vzorů by však měly být jednobarevné. Vybírat můžete například zde: https://www.bolf.cz/cze_m_Panska-moda_Panske-kalhoty-809.html. Třeba takové kalhoty chinos se pomalu ale jistě těší čím dál tím větší oblibě. Jsou pohodlné a navíc vypadají elegantně. Původně sice byly vytvořeny pro vojáky v tropických oblastech, ale poté, co se začaly vyrábět i v jiných barvách než khaki, si je oblíbili studenti vysokých škol a postupně spousta dalších mužů. V podstatě se dají nosit k jakékoliv příležitosti. Dobře padnou a jsou k dostání opravdu ve spoustě barev. Na své si tak přijde opravdu každý. Stačí už jen zvolit tu správnou barvu a doladit s ostatním oblečením a doplňky.

Černá a šedá

Pokud tedy nemáte v oblibě kombinaci černá + bílá, ale zatím si ještě netroufnete na nic extravagantnějšího, kombinace černé a šedé je skvělou volbou. Ať už zvolíte černé kalhoty a šedou košili, nebo naopak, vedle určitě nešlápnete. Nezapomeňte ve stejných barvách ladit i ostatní doplňky. A u tmavé košile nezapomeňte, že kravata by měla být vždy tmavější, než košile – je tedy lepší ji v tomto případě vynechat.

Námořnická modrá a bílá

Ani tato kombinace není nijak extra divoká, ale přitom rozhodně není nudná. Kalhoty v námořnické modré a k tomu bílá košile jistě zapůsobí. Stejně tak ale můžete kombinaci přehodit a zvolit bílé kalhoty a modrou košili, ať už jednobarevnou nebo s jednoduchým vzorem. Přidejte hnědé doplňky a boty můžete vyrazit.

Béžová a bílá

O kousek dál vás posune, pokud zvolíte světlé, béžové kalhoty, a k nim bílou košili. Nezapomeňte zvolit i správné boty a ponožky! Ať tento skvělý model hned nezabijete.

Vínové kalhoty

Z výše zmíněných barevných kombinací jste si nevybrali? Co takhle vínová? Vínové kalhoty jsou rozhodně originální, ale přitom stále ještě tolik „nekřičí“, jako třeba červené. Je ale důležité vybrat správné barvy zbytku outfitu. Volte tlumené barvy, jako je šedá či bílá.

Červené kalhoty

Pokud se vám všechny dosud zmíněné kombinace zdají málo originální, můžete zajít ještě dál a zvolit kalhoty například červené. Pro inspiraci mrkněte na fotky z Pitti Uomo. S kalhotami v červené barvě a vhodně laděnými doplňky si rychle vytvoříte osobitý styl, kterým rozhodně zaujmete. 

Tip na závěr

Pokud se pouštíte do barevných kombinací, nikdy nesmíte zapomenout sladit všechny části outfitu. Obzvláště u výraznějších barev. Kalhoty a košile jsou základ. Barevně by mělo ladit i sako či svetr, kravata nebo motýlek, ale i opasek, boty a ponožky. Domnívat se, že ponožky se v botách a pod kalhotami ztratí, by byla velká chyba!

Předchozí článekNejčastější chyby v životopisu
Další článekKam na schůzku v Praze? – Nejlepší střešní terasy
Zakladatel Two Gentlemen, nadšenec do pánské módy, moderních technologií, designu, marketingu, retailu a podnikání. Má rád štěňátka.

1 komentář

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here