Brand Management 2020 – Jaké je to marketingové tajemství?

0

Konference Brand Management 2020 je za námi a my jsme plni dojmů, nových znalostí, nápadů i inspirace. Co vše nám konference dala?

Letošní ročník byl velmi nabitý aktuální tématikou. Ve velkém se řešila současná koronavirová krize z pohledu marketingu, ale přišlo i na spoustu případových studií, lekcí managementu či tipů a rad, jak se v marketingovém prostředí pohybovat.

 

Nejvíce mě zaujala přednáška Birell Story: O marketingu, který netrpí frustrací – od Veroniky Hořákové, manažerky marketingu nových kategorií o tom, jak Čechy naučila pít nealkoholické pivo a ještě k tomu s příchutí. Stejně tak zajímavá byla přednáška Proč se vyplatí v krizi nestahovat kalhoty od Jana Coufala a Milana Drozena, kluků zodpovědných za „protivného“ mimozemšťana Alzáka, o tom, jak lze současnou krizi využít pro raketový boost vaší značky a proč vlastně krize není tak úplně krizí, jako spíše příležitostí. Koneckonců, současné krize se správně chytlo spoustu firem, které buď přeorientovaly úplně svůj byznys, anebo jej jen situaci upravily. Restaurace začaly rozvážet jídla ve velkém, hotely nabízejí místa pro práci a nebo třeba právě Bikero, které spustilo tak trochu na kolenou dělanou kampaň s obrovským dosahem a vynikající konverzí.

A co je tedy to marketingové tajemství, které bylo na konferenci skloňováno a nese jej i název tohoto článku? Že jste to vy, já vám jej prozradím. Stačí rozkliknout níže.

Marketingové tajemství
Share of Voice = Share of Market. Pokud chcete, aby byla vaše marketingová strategie úspěšná, nesmíte o sobě jen mluvit, musíte křičet. Stručně a jasně, čím více jste vidět, tím více vaše značka bude úspěšná. Je to pravda podložená spousty studiemi, ať se vám to líbí, nebo ne.

Thomas Barta

Hlavní řečník, tzv. keynote speaker Thomas Barta mluvil na téma 12 schopností marketingového leadera a svou prezentací dozajista všem účastníkům vryla do paměti. Když na pódium nastoupil sebejistý řečník Thomas Barta (údajně s rakouskými kořeny :-)) nastoupil, nikdo ani na vteřinu neodvrátil zrak. Prezentace vycházela z jeho knihy The 12 Powers of a marketing leader, jsem si za těch pár dnů od konference stihl již celou přečíst a to samé doporučuji i ostatním. Dozvíte se o tom, jak pracovat se svými nadřízenými, kolegy, svým týmem a také sami se sebou, abyste v marketingovém prostředí uspěli.

A jaké jsou tři nejlepší marketingové knížky, které byste si měli přečíst?

  • Jeanne W. Ross, Peter Weill, David C. Robertson: Enterprise Architecture as Strategy: Creating a Foundation for Business Execution
  • Tim Brown: Change By Design
  • Peter Senge: The Fifth Discipline: The Art and Practice of the Learning Organization

Součástí konference bylo také několik stánků partnerů. Zde jste si mohli promluvit s některými z řečníků, zástupci marketingových agentur, občerstvit se nebo si prohlídnout poslední technologické novinky, které v marketingovém prostředí můžete využívat.

Účastníci si všechny prezentace řečníků mohou prohlédnout zde. Pokud vás tematicky podobné akce zajímají, určitě si též nenechte ujít další konferenci Communication Summit 2020.

 

Předchozí článekRumfest 2020
Další článekZnačka Land Rover a krejčovství Henry Poole vytvořily speciální látku k 50. výročí modelu Range Rover
Zakladatel Two Gentlemen, nadšenec do pánské módy, moderních technologií, designu, marketingu, retailu a podnikání. Má rád štěňátka.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here