Rumfest 2020

0

Další ročník největšího rumového festivalu v ČR je za námi! Jak probíhal Rumfest 2020? To se dozvíte právě teď!

Rumfest 2020

Letošní ročník byl co se týče počtu značek, které jste mohli ochutnat, ještě větší než rok minulý. Je až k nevíře, kolik různých rumů jste letos měli šanci vyzkoušet. Konkrétně šlo o 260 různých rumů z celého světa od 14 různých vystavovatelů.

Krom ochutnávání rumů však na všech akcích od Barlife můžete čekat i nějaký ten „edutainment“. Letos šlo celkem o 4 rumové semináře a 3 masterclass. Na rumových seminářích se dozvíte zajímavosti z výroby, něco z historie nebo jak rumy párovat. Samozřejmě můžete i jednotlivé rumy při přednášce ochutnat, a najít si tak vlastního favorita. Já jej našel v kombinaci kokosové vody s dřevitými tóny Brugalu 1888, a tak jsem si ho šel ještě jednou vychutnat ke stánku značky samotné. Oproti tomu masterclass jsou zaměřené na pokročilé poznávání světa rumu. První z masterclass byl Blind Tasting, který prověřil vaše schopnosti rozpoznávání všech vjemů, které rum přináší. Následovaný Jamaica Tastingem, který vás provedl legendárními jamajskými palírnami. A poté Black Tot Tasting – tastingem Rumů Black Tot Last Consignment z posledních zásob Royal Navy, uložených po 40 let v kameninových nádobách.

Zábavu nepřekazil ani krátký déšť. Lidé tancovali jak na sluníčku, tak v dešti, do rytmů latinskoamerické hudby. A tak jsme si trsnuli také 😉 Na své si ale přišli i ti, kteří popíjení rumu neholdují (byl tam vůbec někdo takový?). Večer jste si totiž mohli zpříjemnit nejen karibskou kuchyní, ale i třeba rumovou masáží.

Více fotografií naleznete též na Facebooku. Najdete se na nich?

24 Days of Rum

Specialitou pak bylo oficiální představení letošního rumového kalendáře 24 Days of Rum. Pokud kalendář ještě neznáte, nastražte uši. Stejně jako jste dostávali k Mikuláši kalendář čokoládový, letos můžete sebe či své blízké odměnit kalendářem rumovým. Kromě samotných rumů v kalendáři naleznete také 2 degustační skleničky a 2 tasting notes, abyste si mohli jednotlivé rumy vychutnat i v páru. Na webové stránce www.24daysofrum.com bude každý den počínaje 1.prosincem zveřejněn rum pro daný den včetně informaci o rumu, historie značky a také hodnocení uživatelů z různých států Evropy. Rumový kalendář minulý rok vyšel pouze v 3000 kusech a do týdne byly vyprodány, tak moc neváhejte. Já už sám doma letošní kalendář mám také a úpěnlivě čekám na začátek zimy. Stejně tak jako minulý rok, i tentokrát jste mohli ochutnat několik desítek světoznámých i poměrně neznámých rumů všech možných značek, poslechnout si zajímavé přednášky a třeba se i něco přiučit. Letošní ročník se nekonal nikde jinde než již v ověřených Žlutých lázních . Sluníčko nám oproti minulému roku vyšlo nádherně, a tak si každý mohl okusit letní plážovou atmosféru v rumovém opojení, a to takřka v centru Prahy.

Save the Date!

Další oblíbené akce od Barlife nás čekají již brzy! Další v pořadí je opět Rumfest!

Rumfest 2021 – Sobota 22. května 2021 od 12:00 do 21:00 ve Žlutých lázních, Podolské nábřeží 3/1184, Praha 4

Ginfest 2021 – Sobota 26. června v Event space Máj 4. patro, Národní 63/26, 110 00 Praha 1

Prague Bar Show 2021

Předchozí článekBrand Management 2020 – na co se můžete těšit
Další článekBrand Management 2020 – Jaké je to marketingové tajemství?
Zakladatel Two Gentlemen, nadšenec do pánské módy, moderních technologií, designu, marketingu, retailu a podnikání. Má rád štěňátka.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here