Ginfest 2021

0
Ginfest

Ginfest 2021, po dvouleté pauze je zpět. Pokud jste se nemohli zúčastnit, nebo vás jen zajímá, co vše jste mohli na Ginfestu zkusit, tento report je pro vás!

Místo konání

Letošní ročník Ginfestu se konal v krásné nové lokaci – Event space Máj 4. patro na Národní třídě 26. června 2021. Pokud jste zde ještě nebyli, určitě si najděte nějakou akci, která se zde koná, případně zajděte na bar ve čtvrtek či pátek. Prostor má velkou venkovní terasu a velmi příjemné vzdušné interiéry. Letos je totiž poslední možnost, kdy prostory Máj navštívit, než se zavřou pro rekonstrukci.

 

Program

Chyběly vám naučné přednášky? I letos jimi byl program doslova nabitý. Edukační část zahájil Tomáš Mozr s přednáškou „S čistou hlavu a příchutí ginu“, kde představil nealkoholické alternativy ginů, jejich historii, výrobu i využití v mixologii. Svět tradičního českého kořenářství nepředstavil nikdo jiný než Martin Žufánek, a to s ginem Bohemian Gin. Další přednášku měl Jura Omelka o Tōsh Gin, originál z Moravy. Tomáš Kučera poté vyprávěl o ikoně ginového průmyslu Bombay Sapphire a co stojí za jeho úspěechem, a také o unikátním Oxley ginu, destilovaného ve vakuu pod bodem mrazu. Přednáškový segment pak zakončil Jiří Richer s Malfy – Super prémiový ochucený gin z Itálie, spolu s degustací všech tří variant.

Celkově hodnotíme výběr přednášek jako velmi zdařilý. Stejně tak i výběr vystavovatelů a ginů i koktejlů, které jste mohli vyzkoušet, a píšeme o nich níže.

Vystavovatelé

I letos jste mohli vyzkoušet obrovské množství všech různých ginů, toniců a koktejlů z ních. Objevily se zde např. Aviation American Gin, Beefeater The Spirit of London, Bombay Sapphire, Bohemian Bar, Citadelle – Gin de Frane, Double Dutch, Fenix Drinks & TŌSH Distillery, Garage22 Prague Distillery, Goldcock/Albert Michler Gin Bar, Gordon’s Gin Bar, Malfy La Dolce Vita, Mom Gin bar, Palerma, Pink Gin Bar, ROKU Gin, Rumako Gin Bar, Spanish Gin Bar, Summer Garden by Tanqueray Gin, The McQueen and The Violet Fog, The Schweppes Bar, Warehouse #1 Giny, Whitley Neill Gin & Fentimans Tonic Bar a Zanzibar Perfect Gin Tonic Concept.

Kompletní seznam značek si můžete přečíst zde.

Save the Date!

Další oblíbené akce od Barlife nás čekají již brzy! Další v řade je Rumfest 2021, kde rozhodně nesmíte chybět, pokud holdujete rumu!

Rumfest 2021 – Sobota 11. září 2021 od 12:00 do 21:00
Žluté lázně, Podolské nábřeží 1184/3, 140 00 Praha 4

Prague Bar Show – Přesunuto na 2022



Předchozí článekKam na schůzku v Praze? – Nejlepší bary
Další článekSebepéče neznamená sobectví
Zakladatel Two Gentlemen, nadšenec do pánské módy, moderních technologií, designu, marketingu, retailu a podnikání. Má rád štěňátka.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here