Undercut – sestřih 21. století

0

Strany pryč, vršek nechat . Tuto větu dnes slýchávají kadeřníci dennodenně. Zatímco u žen je tento účes velmi často kritizován, u mužů většinou sklízí chválu. Řeč je o sestřihu jménem Undercut. Určitě jste ho už na někom viděli.

Začneme s trochou historie. Přestože v názvu píšeme sestřih 21. století, střih Undercut vznikl už v polovině 19. století. Byl velmi populární u mladých mužů po celém světě, zvlášť u sportovců. Na jeho prvním větším rozšíření ve dvacátých letech minulého století má hlavní podíl mládežnická organize Hitlerjugend.  Pokud jste viděli například Pád třetí říše, jistě si vzpomenete na mladé vojáky, u nichž byl tento sestřih povinný. V dnešní době však vypadá trochu jinak, laicky řečeno „méně ulízaně“.

Za rozšíření v posledních pár letech mohou hlavně zpěváci (Justin Timberlake, Adam Levine), fotbalisté (David Beckham, Mario Gomez) a herci (George Clooney, Brad Pitt). Nejdůležitějším průkopníkem z jmenovaných je samozřejmě David Backham. A není to poprvé, co David Beckham určuje módní trendy. Určitě si pamatujete na éru melírů nebo čír. Ano, v tom měl taky prsty Beckham.

O oblíbenost mezi ženami se paradoxně postaral americký DJ a producent Skrillex. A koho nepřesvědčil o účesu Skrillex, toho přesvědčila Rihanna. Trend však po několika letech téměř zanikl a nadále zůstává populární především u pánů.

Co je na tomto účesu tak skvělé? Sluší prakticky každému. Díky mnoha variacím si každý může vybrat tu, která mu bude sedět. V dnešní době má totiž tento účes mnoho podob, od délky vlasů po stranách i nahoře až po finální styling pomádou. Někdo si tak může nechat strany úplně vyholit, někdo naopak preferuje husté dlouhé vlasy. Obojí lze zařídit.

Mnoho mužů nechává vlasy dále volně přecházet ve vousy. Když dokážete styl vousů sladit s účesem, budete vypadat skvěle. Pamatujte však, že o vousy je potřeba velmi dobře pečovat, jinak se taky může stát, že budete vypadat jako bezdomovec.

Předchozí článekTOP 5 nejluxusnějších hodinek
Další článekVesta k obleku
Zakladatel Two Gentlemen, nadšenec do pánské módy, moderních technologií, designu, marketingu, retailu a podnikání. Má rád štěňátka.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here