Bydlení nevšedních gentlemanů 2. díl – Pracovna

1

Každý gentleman si potřebuje oddychnout, vypustit páru, přijít na jiné myšlenky a mnoho jiných věcí, po svém vzrušujícím a náročném společenském či pracovním životě… kde jinde toho dosáhne, než ve svém útulném bytě. Ovšem, aby mu obydlí zařídilo naprosté pohodlí a spokojenost, kterou vyžaduje, musí být zařízené dle jeho potřeb. My Vám proto přinášíme rady/tipy, podle kterých si gentlemani dnešní doby zařizují své bydlení a v dnešní díle budeme zařizovat pracovnu.

Pracovna

Pracovna je jednou z nedůležitějších místností ve vašem bytě/domě, jelikož se zde můžete uchýlit po náročném dni, najdete zde soukromí a klid. Doporučujeme si ji vybavit jedním velkým pracovním stolem, kde se můžete plně věnovat vaší práci, škole či volnočasové aktivitě, aniž byste byli omezování prostorem. K pořádnému stolu samozřejmě potřebujete masivní a pohodlnou židli, proto radíme, abyste si klidně připlatili a hlavně si ji vyzkoušeli předem, přeci jen v ní budete trávit dost svého času.

Nicméně pracovnu neutváří pouze kancelářský stůl s židlí, ale i pořádná knihovna, která by neměla chybět žádnému gentlemanovi, jelikož není nic lepšího než si po práci nebo náročném dni přečíst oblíbenou knihu. Knihy jednak pomáhají k uvolnění stresu a navození pohody, rozšiřují slovní zásobu, znalosti a  napomáhají vůbec k lepší činnost mozku.

Pro své čtení byste si měli pořídit nějaké pořádné křeslo s opěrkou na nohy, abyste se tak mohli, co nejvíce se uvelebit při svém horlivém čtení. A pokud byste náhodou usnuli, po probuzení nebudete celí polámaní. V dnešní době existuje přehršle množství křesel s různými vymoženostmi, my ale doporučujeme širší křesla s podnožkou a technologii masírování, abyste docílili maximálního pohodlí.

Vedle svého křesla byste měli mít konferenční stolek, k odkládání svých knížek nebo jiných věcí. Ale stolek může sloužit k uchovávání vašich labužnických neřestí jako například whisky, rum či gin, prostě kvalitní alkohol, ideálně v broušeném skle.

Jestli jste kuřáci, tak Vám nesmí chybět dřevěná truhla/box na doutníky, pokud možno s vlhkoměrem. Určitě usoudíte sami, že není občas na škodu si dopřát sklenku svého nejoblíbenějšího pití či doutníku. Nezapomeňte si tento konferenční stolek vybavit barovým vybavením a také vybavením k doutníkům (elektrický zapalovač, kleštičky/nůžky a popelník). Také byste neměli opomenout lampičku (velmi pěkné jsou ve stylu Tiffany).

Nezapomeňte při zařizování své pracovny na dekorace, protože ty jsou jednou z nejdůležitějších částí každé místnosti v bytě. Mezi takové dekorace, kterými můžete vybavit Vaší pracovnu, může být obraz, široko formátovou mapu, rostlinu (nejlepší volbou je bonsaj, která nezabírá moc prostoru a zpříjemní vaší místnost… pozor, je náročná na údržbu!), závěsy, koberce. Odvážnější si mohou pořídit i třeba bustu.

Při celkovém vybavování vaší pracovny dbejte především na ucelenost barev a materiálu, tak aby to nebylo pel mel. Nejvíce doporučujeme kombinaci dřeva a kůže. Co se týká barev, tak to záleží na vašem výběru, jen musíte brát v potaz, že světlé barvy místnost zvětšují, zatímco tmavší sytější barvy ji zmenšují, ale také jí dělají útulnější.

Na závěr nedoporučujeme si vybavit vaší pracovnu postelí, protože jen přeci nechcete, aby vás manželka nebo přítelkyně při každé hádce či jahodovém týdnu vyhazovala spát do vaší pracovny. Ta má sloužit pro vaši potřebu odpočinku a soukromí, určitě to není noclehárna.

 

Předchozí článekCo ženy chtějí
Další článekTričko pod košili
David se věnuje se módě a správnému chování. Má velmi vytříbené chutě, co se alkoholu a doutníku týče. Dále mezi jeho záliby patří kreslení, čtení a plavání či tvorba vlastních citátů.

1 komentář

  1. No co si budem povídat, tady je řeč o pracovně/zašívárně 😀 A mě je už úplně jasný, že takovou nutně potřebuju. A do karet mi zrovna hraje to, že budeme pořizovat nový byt, který není zatím vůbec zařízený, je to vlastně novostavba. Kazdopadně moc díky za inspiraci a doufám, že tenhle sen si jednou splním.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here