Apríl: Nejlepší auto na světě

0

Věřím, že každý z vás si někdy položil otázku, které auto je vlastně nejlepší? Hodně se spekulovalo, že vyvolené auto je Bugatti Veyron. Avšak po celosvětovém hlasování bylo o superautě rozhodnuto. Budete překvapeni, nebylo to Bugatti, ani Maybach, ani Bentley. Nejlepším autem se totiž stal…

Dříve než si odpovíme na naši otázku, tak probereme jeho unikátní vlastnosti s kterými pokořil své konkurenty. Začneme ničím jiným než-li designem karosérie. Toto auto má unikátní křivky s nádechem závodního auta, přestože se tak úplně o auto na okruh nejedná. Určitě musíme vyzdvihnout šikovné umístění světel, které nám šetří mnoho místa a dokonce zlepšuje i aerodynamiku auta.

Pokud bychom se chtěli kouknout na vlastnosti motoru, tak ani zde budeme těžko hledat konkurenta.  Jedná se nafťák 1.9 JTD s výkonem 85 kW při 4 000 otáčkách. Točivý moment dosahuje hodnoty pouze 203 Nm. Avšak pokud si s tím autem vyhrajete, dáte tam 2 turba, nové střikové hadičky a vlastně i nový motor, tak dosáhnete výkonu až 650 kW. A to už je pěkné žihadlo.

Nesmíme zapomenout ani na interiér auta. Ačkoliv zde nenajdeme ty nejdražší komponenty, ani takový ten punc luxusu, jako má třeba Rolls Royce,  toto auto má nad ostatními značkami navrch. Místa tu je habaděj. Na závod můžeme vzít klidně děti, manželku, babičku, tchýni, paní Novákovou od vedle, 5 klaunů z cirkusu, a stále se budete cítit pohodlně s dostatkem místa na nohy.  Jak je to možné? No, krom velkého zavazadlového prostoru totiž v autě nalezneme 6 sedadel.

A teď to nejdůležitější na závěr. Cena. Na rozdíl od konkurence nedáte za auto miliony. S trochou štěstí Vám ho někdo i daruje, jen tak za pivo. No řekněme si na rovinu, kdo by v dnešní době nechtěl mít doma takového krasavce za pakatel? My do tohoto auta určitě jdeme!

A co že je to za auto? Nic jiného než

Fiat Multipla

P.S. Pro mladistvé a další osazenstvo: dá se i dobře tuningovat!

Předchozí článekApríl: Jak si vybrat ty správné hodiny?
Další článekPower Tie
Zakladatel Two Gentlemen, milovník všeho dobrého. Rád sportuje, studuje a také rád pije. Mezi jeho koníčky patří krásné ženy, politika a podnikání.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here