Nejlepší watchfaces pro Wear OS (Android Wear)

0

Už několik měsíců nosím na zápěstí Huawei Watch – špičku mezi chytrými hodinkami. Jak jistě víte, výsadou chytrých hodinek je možnost libovolně měnit ciferníky (watchfaces). Těch jsou na internetu tisíce, a proto vám přináším seznam mých nejoblíbenějších.

Watchfaces mají obvykle dva režimy – ten, kdy displej svítí a ten, kdy je displej ztlumený (ambient). Android Wear tak šikovně šetří baterku. Proč zbytečně svítit s displejem, když na hodinky nekoukáte, že? Proto je displej většinu času tlumený a ciferníky mají obvykle jednoduchý, minimalistický režim. Ve článku tedy ukazuji oba.

Pujie Black

pujie2 pujie

Pujie Black je jedním z nejoblíbenějších ciferníků pro Android Wear. Proč? Má obrovské možnosti vlastní customizace. Barvy, styly ručiček, komplikace, fonty… Každý si jej tak může přizpůsobit k obrazu svému. Navíc mají velmi pěknou animaci při probuzení z ambient režimu.

Varianty Pujie Black, které vytvořili jiní uživatelé, si můžete stáhnout z Facerepo, o kterých se budu bavit dále v článku.

Stažení: Google Play

Skymaster

skymaster skymaster2

Mým osobním favoritem je ciferník Skymaster, a to hlavně kvůli nádhernému ambient ciferníku.

Stažení: Google Play

Gregorio

greg greg2

Jedná se o velmi věrnou repliku ciferníku hodinek Giorgio Fedon 1919 Speed Timer II. Krásný ciferník k sportovnějším outfitům.

Stažení: Google Play

COMBO

combo combo2

COMBO je dalším velmi oblíbeným ciferníkem od tvůrců Skymastera. Nabízí opravdu velké široké možnosti přizpůsobení.

Stažení: Google Play

Adrenaline

adrenaline1 adrenaline2

 

Ciferník Adrenaline je zvláštní tím, že kromě klasického a ambient modu má také třetí, noční režim. Velmi zajímavý nápad 🙂

Stažení: Google Play

World Timer

world1 world2

Pro milovníky časomír je tu World Timer. Ten může ukazovat aktuální čas v až 24 městech po celém světě. Ty si samozřejmě můžete dle libosti nastavit.

Stažení: Google Play

Dark Suit

darksuit darksuit2

Ciferník Dark Suit je exkluzivní watchface pro Huawei Watch. Jak již název napovídá, jedná se o velmi elgantní ciferník, ideální právě třeba k obleku. Ambient režim je velmi jednoduchý. Ti, co nemají Huawei Watch, mohou tento ciferník sehnat na Facerepo.

Moon Phase

moon moon2

Druhou exkluzivitkou Huawei Watch je ciferník Moon Phase, který je pro tyto hodinky výchozím. Skvěle vyniká svou nádhernou kombinací modré a stříbrné. Ti, co nemají Huawei Watch, mohou tento ciferník sehnat na Facerepo.

Ciferníky Facerepo

Ciferníky Facerepo jsou kapitolou sami o sobě. Facerepo je největší internetovou sbírkou ciferníků pro chytré hodinky. Ať už máte hodinky hranaté či kulaté, naleznete přesně pro svůj model tisíce různých watchfaces. A co je na nich nejlepší? Jsou zdarma! Na rozdíl od běžných watchfaces se tyto neinstalují z Google Play. K jejich instalaci potřebujete jednu z následujících aplikací: Facer, WatchmakerPujie Black či Minimal & Elegant. Osobně doporučuji Watchmaker. Tip pro jablíčkáře – na Facerepo naleznete i ciferníky pro Apple Watch.

Jakmile si jednu z aplikací stáhnete, stačí si přes internet najít nějaký ciferník, stáhnout si jej, přetáhnout do telefonu a můžete jej používat. Na Facerepo se také nachází nejvíce replik ciferníků luxusních hodinek značek IWC Schaffhausen, Hublo, Patek Phillippe, Rolex, Breitling, TAG Heuer, Montblanc a dalších.

Pomocí Watchmakeru můžete všechny ciferníky také vytvářet a upravovat. Nastavit můžete naprosto vše. Od vzhledu ručiček až po komplikace.

Mé nejoblíbenější úlovky z Facerepo jsou tyto:

SpdMaster White

speed speed2

Nádherná a velmi povedená replika Speedmastera od Omegy.

Stažení: Facerepo

Silver Classical

mont mont2

Krásný ciferník Montblanc. Skvěle se svou barevností hodí k letním outfitům.

Stažení: Facerepo

Další ciferníky

Tyto ciferníky jsem nenašel na Facerepo ani na Google Play, ale při normálním brouzdáním internetem. Instalace u nich probíhá stejně, jako u ciferníků z Facerepo.

Nomos Aoi Atlantik

nom nom2

Naprosto nádherný ciferník. Naživo vypadá úžasně. Osobně se mi příliš nelíbí azurová barva v ambient modu. Ale jak jsem již říkal, jelikož se tyto hodinky spravují přes Watchmaker, můžete si barvu jednoduše změnit třeba na zlatou 🙂

Stažení: Google+ 

IWC Portofino

iwc iwc2

Krásný kousek hodinek IWC. Zajímavost: Přesně tyto hodinky nosí Frank Underwood (Kevin Spacey) v seriálu House of Cards.

Stažení: Google+ 

Pár tipů na závěr

Většina ciferníků na Google Play je placených. Některé se však dají získat i zdarma.

Všiml jsem si, že Zuhanden (developer nabízející některé z nejhezčích ciferníků) má k většině svých ciferníků také testovací verze zdarma. Stačí sledovat Google+, kde sdílí odkazy k testovacím verzím, které si z Google Play můžete stáhnout zcela zdarma.

Mým druhým zdrojem ciferníků zdarma je Reddit. Na /r/androidwatchfaces často vývojáři ciferníků sdílejí promo kódy ke stažení jejich ciferníků zdarma. Sám jsem jich takhle už pár nasbíral 🙂

Pokud bude zájem ze strany čtenářů, rád bych v budoucnu udělal další díl, ve kterém ukážu některé další pěkné ciferníky, které si můžete stáhnout.

FOTOGRAFIEKārlis Dambrāns - Huawei Watch 2
Předchozí článekPéče o vlasy s Paul Mitchell
Další článekPitti Uomo 90
Zakladatel Two Gentlemen, nadšenec do pánské módy, moderních technologií, designu, marketingu, retailu a podnikání. Má rád štěňátka.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here