Pitti Uomo 90

0

Další (tentokrát už devadesátý) ročník největší přehlídky pánské módy na světě je za námi. Shlédněte s námi módní inspiraci v podobě návštěvníků z celého světa.

Pitti Imagine Uomo (zkráceně Pitti Uomo) je již tradičním veletrhem pánské módy a doplňků. Koná se každý půlrok ve Florencii v Itálii. O úžasném minulém ročníku jsme vás také krátce informovali. Ale ani kulatý devadesátý nezklamal.

Pitti Uomo 90 v číslech

Na letošní Pitti 90 dorazilo více než 30 000 návštěvníků, z nichž 20 500 sem přijelo nakupovat či prodávat. Pitti je totiž především obchodním veletrhem, kde se čerpá inspirace a uzavírají dohody. Spousta lidí sem však jezdí právě jen pro to, aby se podívali, jaké novinky a trendy letošní pánská móda nabízí.

Co se týče národnostního zastoupení, na Čecha tu pravděpodobně jen tak náhodou nenarazíte. Nejvíce návštěvníků pochází z Itálie, Japonska, Španělska, Británie, Číny, Nizozemska či Francie. Česká republika ani v oficiálních statistikách není. To však asi pro nikoho nebude velkým překvapením.

I přes souběžné konání Mistrovství Evropy ve fotbale letošní Pitti opět překonalo rekord v návštěvnosti oproti červnu minulého roku.

PU90_013-0x600_FPBD8W

Chcete na Pitti Uomo?

Příští Pitti Uomo se koná opět v zimě, tentokrát 10.-13. ledna 2017. Pokud chcete vyrazit, měli byste znát několik faktů.

  1. Pitti Uomo není klasická módní přehlídka s molem. Pitti Uomo není Fashion Week. Pitti Uomo je veletrh, kde obchodníci obchodují, řemeslníci ukazují své práce a návštěvníci koukají s otevřenou pusou 🙂
  2. Na Pitti Uomo můžete narazit na desítky známých osobností pánského módního světa – obecně se stylovým lidem co dorazí říká „Pitti People“. Rubinacci, Ieluzzi, Elkann, Marzotto, Luparelli,.. a list pokračuje dále.
  3. Na Pitti Uomo jsou i ženy! A je jich hodně. Ze všech fotek na internetu můžete mít pocit, že se jedná o jakýsi pánský svět, kam je ženám vstup zapovězen. Opak je však pravdou, na Pitti můžete potkat velké množství krásných a často i úspěšných žen, které přijely obchodovat anebo jako doprovod.
  4. Můžu si tu nakoupit? Pitti Uomo je jakousi noční můrou většiny stoupenců pánské módy. Na jednom místě vidíte ty nejkrásnější věci ze současné módní produkce, ale pokud si je nechcete koupit v balení po desítkách (stovkách/tisících), pravděpodobně budete mít smůlu.

Pitti Uomo 90 v obrazech

Fotky: Pitti Imagine Uomo, Enrico Labriola

Předchozí článekNejlepší watchfaces pro Wear OS (Android Wear)
Další článekRamínka na obleky či košile Mekko
Zakladatel Two Gentlemen, nadšenec do pánské módy, moderních technologií, designu, marketingu, retailu a podnikání. Má rád štěňátka.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here