Preppy styl v podání Cremieux

0

Podzimní sezóna začíná a zima už je za dveřmi. Příchod podzimu můžeme zpozorovat nejenom v přírodě, kde se pozvolna vévodí pestrobarevné listí, ale i v obchodech s oblečením. Do většiny prodejen s oděvy totiž míří nové sezónní kolekce. Zpřítomnění se nevyhnul ani módní butik Cremieux, který u nás otevřel svojí první pobočku v pražské pasáži Myslbek. Já jsem měl tu možnost si prohlédnout i vyzkoušet novou módní kolekci přímo v obchodě.

Preppy

Také znám jako klubový styl, je anglosaskou módou pocházející rovnou ze samotné Ameriky. Mám velké nutkání říci, že preppy je vlastně poloformálním stylem oblékáním. Ten nedisponuje jedním malým detailem. Preppy tkví ve viditelném znaku daného klubu, umístěný buď na saku, košili nebo polo-tričku. V Anglii daný klub znázorňují různě barevné i široké vzory na košili či saku.

 

Šatník tvoří košile z přírodního materiálu (převážně lnu), saka s klubovým znakem, svetry, pletené kravaty nebo motýlky a kalhoty či bermudy. Boty se volí dle ročního období, jedná se hlavně o mokasíny (v letním období) a polobotky ze semišového materiálu (v zimním období). Nakonec se celý outfit doladí hodinkami doplněné náramky. Voilà, a máte vytvořený šatník pro oblékání se v preppy stylu, podle mě, s poloformálním nádechem. 😀

Cremieux

Francouzská značka Cremieux se zaměřuje na americký způsob oblékání, které si osvojil jeho zakladatel, Daniel Cremieux při návštěvě Ameriky. Daniela natolik uchvátil místní klubový život včetně tamní módy, že se po svém návratu do Francie rozhodl založit svou vlastní módní značku, zaměřenou právě na preppy styl.  Založil ji v maličkém městě zvaném Saint Tropéz, z něhož pocházejí všem známí Četníci ze Saint Tropéz.

Daniel se ničeho nebál a přenesl své poznání z Ameriky do své francouzské značky. Člověk si řekne „Amerika ve Francii? To nepůjde.“, realita byla ovšem taková, že Francouzi hned po této nové vlně natahovali ruce. Nakonec to dopadlo tak, že tento little preppy Cremieux má dnes po celém světe přes tisíce obchodů, a dokonce se vrátil i zpět do rodné Ameriky, do „ne příliš“ velkého města zvaného New York.

7

Ukázka preppy stylu od Cremieux

Pro lepší představu, jak vypadá takový preppy styl, jsem se rozhodl nafotit menší fashion lookbook za pomocí české prodejny Cremieux, kde mi dovolili se u nich pořádně vyřádit. Aby vše vyniklo a dostalo svojí naprostou eleganci, spojil jsem Cremieux společně s brýlemi od Etnia Barcelona, které jsem si odnesl z optiky Wagner. Díky nim se samotné outfity elegantně dotvářely. Přeji pěknou podívanou, budeme rádi za jakékoliv komentáře 🙂

P. S. To hnědé sportovní sako jsem si chtěl nejraději na sobě nechat a odejít s ním. Bohužel pěkné prodavačky, které se o mě hezky staraly, mi jej neponechaly. Jaká to smůla. Musím si vystačit s tím, co mám. 😀

 

Korekci článku provedl Tomáš Mlejnek.

Předchozí článekSpi lepšie, budeš lepší
Další článekRozhovor: Iva Neumanová z SocksInBox
David se věnuje se módě a správnému chování. Má velmi vytříbené chutě, co se alkoholu a doutníku týče. Dále mezi jeho záliby patří kreslení, čtení a plavání či tvorba vlastních citátů.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here