Deník moderního gentlemana — Nové brýle

4

Jakožto člověk zajímající se o módu považuji brýle za důležitý módní doplněk. Nedávno jsem se rozhodl pořídit si další dioptrické brýle. Samozřejmě, že jsem si to neřekl jen tak z rozmaru. Chtěl jsem si už delší dobu obohatit svůj vzhled zároveň i outfity o nový prvek. Což bych novými brýlemi dosáhl, navíc mi jedny obroučky nestačí, jelikož je nosím každý den a rád bych je během týdne obměňoval dle své nálady. Z toho důvodu jsem se rozhodl si zajet pro nové do prostějovské Optiky Wagner, kterou jsem zmínil v předešlém článku o brýlích.

Návštěva optiky

Jednoho krásného letního dne jsem se vydal do prostějovské Optiky Wagner, kde jsem doufal, že si pořídím brýle. Cesta byla velmi pohodlná a nebyla nijak problematická, možná jen proto, že se nejednalo o vlaky českých drah. Po mém příjezdu do Prostějova nebyl žádný problém najít tuto malou optiku na malebném prostějovském náměstí. Sice jsem zmínil, že je malá, ale to je pouze dojmem, který tak činí zvenku, jelikož uvnitř se nachází veliká škála různých obrouček jak dámských tak pánských.

wagner1

Nečekaný rozhovor

Hned po mém příchodu mě uvítal samotný majitel Radek Wagner, se kterým jsme se usadili do vedlejší místnosti, kde jsme vedli konverzaci ohledně brýlí. Při tomto rozhovoru jsem se dozvěděl spoustu informaci, které mě utvrdily, že je pan Wagner profesionál na svém místě. Tyto informace mi následně pomohly k napsání mého předešlého článku „Brýle utváří člověka“, za což panu Wagnerovi děkuji. 🙂

Po menší vzdělávací konverzaci jsme se následně uchýlili k projednávání mých požadavků ohledně výběru nových brýlí. Panu Wagnerovi jsem uvedl na rovinu, že hledám elegantnější brýle k mému šatníku (poloformální), které by ovšem nebyly nudné a sedly by k mojí osobnosti. Majitel si vše vyslechl, pak mi ale řekl, že ještě před samotným výběrem mi pro jistotu změří dioptrie. To proto, aby věděl s čím a jak pracovat následně, i kvůli samotným obroučkám. Jelikož nejsem optometrista, tak vám detailně nepopíšu samotný proces měření očí, pouze z pohledu laika a zúčastněné osoby.

Vyšetření očí

Pan Wagner si půjčil mé dosavadní brýle ke zjištění jejich dioptrií. Posléze mě posadil k přístroji ke změření očí, zdali jsou mé dioptrie aktuální či nikoliv. Samozřejmě, že za období dvou let se mé oči zhoršily, a to ne o málo, rovnou o jednu celou dioptrii. V dalším kroku mi nasadil kovové obroučky, do kterých mi zasazoval sklíčka, aby věděl, které dioptrie i jejich ostrost mi vyhovují, a zdali jsou správné. Nakonec mi řekl, že tento úkon je zdarma v rámci koupě nových brýlí. Navíc jsem zjistil, že pokud najde jakoukoliv vadu očí u zákazníka, hned ho s ní odkáže k očnímu lékaři.

Výběr samotných obrouček

wagner2

Poté jsme se přesunuli do místnosti se samotnými brýlemi, kde začalo vybírání za doprovodu a rad asistentky pana Wagnera. Slečna mi hned ze začátku vyvrátila mýtus, o tom, že jsou brýle určené podle nějaké typologie obličeje. Ačkoliv v některých případech může určitému typu obličeje sednout pouze určitý druh obrouček, rozhodně nelze tento systém aplikovat univerzálně. Hned na to začala chodit sem a tam po místnosti a vybírat mi brýle, které by mi mohly sednout. Jednalo se převážně o brýle s černými obroučkami i se zajímavými prvky jako kožená část nožiček, aj. Všechny mi seděly pěkně, ovšem nebylo to stále ono, co by mě utvrdilo k jejich koupení.

brejlicky

Najednou se však slečna zastavila u jednoho regálu, ze kterého vytáhla jedny brýle, u kterých vypadala velmi zamyšleně. Nakonec se na mě otočila a promluvila „Chtěla bych na vás vidět tyhle obroučky, jsou velmi specifické, málokomu sedí, ale hlavně by mohly vyhovovat vašim představám“. Já si řekl proč ne, hned jsem si je nasadil, natož mě rázem překvapil výraz slečny asistentky a pana Wagnera stojícího opodál. Vypadali naprosto překvapeně a udiveně. Z toho důvodu jsem se vzápětí na sebe podíval do zrcadla a zjistil jsem, že jsou naprosto dokonalé. Navíc splňovaly vše, co jsem od nich chtěl. Zároveň mě utvrdily, že není třeba dále vybírat a vezmu si je. Rovnou jsem si do nich nechal zhotovit dioptrická skla a za dva týdny mi dorazily domů.

etnia

Měsíc nošení a hodnocení

Stále si je nemůžu vynachválit, jelikož se mi líbí natolik, že jsem je doposud neobměnil za své původní brýle. Dokonce i mé okolí na ně pěje samou chválu. To takovým způsobem, že si každý všiml mé náhlé změny vzhledu, a upřeli svůj zrak na mé brýle, které mi okamžitě pochválili. Nejde si jich jednoduše nevšimnout, zároveň mi bylo řečeno, že vyloženě padnou mé osobě a převážně mému outfitu. Nakonec jsem si je dovolil vzít i na focení zimní módní kolekce od francouzské značky Cremieux.

 

Optiku Wagner si nemohu vynachválit, poněvadž jejich přístup je nejen profesionální, ale i milý. Také jsou to odborníci na svém místě, kteří rádi poradí a podělí se o své znalosti i se svými zákazníky. Jestli se rozhodujete ke koupí nových obrouček, vřele doporučuji navštívit tuto prostějovskou optiku, i za předpokladu, že bydlíte poněkud dále, stejně jako já. Stojí to zato! 🙂

Předchozí článekPrůvodce tanečními plesy
Další článek5 pravidel, která vám zaručí druhé rande
David se věnuje se módě a správnému chování. Má velmi vytříbené chutě, co se alkoholu a doutníku týče. Dále mezi jeho záliby patří kreslení, čtení a plavání či tvorba vlastních citátů.

4 KOMENTÁŘE

    • Moc děkuji, jsem rád, že se líbí nejen mně. Ta dvojbarevnost a samotný tvar hned upoutaly mojí pozornost, dokonce i přes svojí netradičnost vytvářejí elegantní jednoduchý vzhled, nemůžu si je vynachválit.

  1. dobrý den , jste si s panem velkým W. asi dost blízcí a dost vám za vaši reklamu zaplatil ! k brylím jen řict že vám z obličeje dělají meloun 🙂 což asi neva ,že? a propo odkdy si na sebe Mystery objednává sám majitel, tot novinka? áááá děkuji ne!!!!

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here