Recenze dřevěné kravaty od Oriwood

5

Před pár týdny jsem obdržel nabídku recenze na dřevěnou kravatu od firmy Oriwood. Mile rád jsem ji přijal, jelikož se mi doposud nedostal žádný dřevěný doplněk do rukou, natož pak k oblečení. Navíc jsem si poslední dobou všiml mnoha zahraničních fotek na Instagramu, kde se právě dřevená kravata objevuje. A že nevypadá vůbec špatně. 

První dojem

Kravata mi přišla během 3 dnů po dohodě s majitelem v klasické papírové krabici s logem firmy Oriwood. Po jejím otevření na mě vykoukla pěkně zabalená dřevěná kravata s červeným textilním páskem umístěným na jejím vrchním konci, připomínající uzel. Vzápětí jsem zjistil, že slouží k zapínání kolem krku, stejně jako je tomu u nevázacích motýlků. Samozřejmě jsem hned nelenil a šel jsem si ji vyzkoušet.

Kolem krku se nasazovala velmi lehce. Čeho jsem se ale bál je, že tato kravata nebude moc ohebná, nebude kopírovat tvar mého těla. Jak jsem se mýlil. Má kožený základ, na kterém jsou přidělané jednotlivé dřevěné čtverce, které umožňují tvar lidského těla perfektně kopírovat. To mě velmi překvapilo, ale když se nad tím zamyslíte, je to celkem logické. Kravata se mi tedy ihned zalíbila, až na jednu drobnost. K recenzi mi byla poskytnuta konfekční velikost kravaty, ne na míru, jak si ji sami mohou zákazníci objednat. Proto mi byla kravata o něco delší, ale pro pouhou recenzi mi tato drobnost nevadila

K čemu se hodí a kde jí můžeme nosit?

Jelikož se jedná materiálově o jiný doplněk, než jsou klasické textilní, je jasné, že samotná kravata bude působit extravagantně. Z toho důvodu ji není snadné  se vším sladit. Se samotnou košilí mi nestačila, když jsem ale přidal vestičku, náhle bylo vše o něčem jiném. Celkový dojem z outfitu mi připadal velmi dobrý a zároveň pěkně sladěný. Outfit se tedy skládal z navy modrých károvaných kalhot, světle modré košile vzoru herringbone (rybí kost) s bílým límečkem i manžetami na míru od Gentleportu, ve které jsem měl uvázanou dřevěnou kravatu a nakonec samotná navy modrá vestička. Výsledek byl takový, že dřevěná kravata od Oriwood náhle krásně vynikla.

Jelikož je kravata sama o sobě velmi výrazná, hodí se zvolit zbytek oblečení bez nápadných vzorů či barev. Třeba s tenkými proužky na saku či košili bych si ji těžko dokázal představit.

Extravagance této kravaty zapříčiní, že si ji jen tak nevezmete všude. Na formálních událostích není prostor pro výstřednosti, nicméně na casual nebo semiformal nošení je skvělou, a hlavně zajímavou volbou. Máte poměrně jedinečnou možnost ukázat váš smysl pro módu a také, že si poradíte i s něčím tak náročným, jako je dřevěná kravata.

Můj konečný názor

Kravata je vyrobena z kvalitního dřeva, kůže a také textilie obepínající váš krk. Na stránce Oriwoodu si ji můžete na míru navolit tak, aby vám padla jako ulitá. Majitel se tedy nemusí ani bát, zdali bude mít problém s jejím navléknutím či tvarovatelnosti. Navléknutí je velmi snadné díky textilnímu připínacímu pásku a kravata je sama od sebe pěkně tvarovatelná. Za všechny zmíněné aspekty dávám palec nahoru.

Jediné, co lze snad vytknout, je výstřednost, díky které je složitější s ní vytvářet outfit. Koneckonců, lehká výstřednost je ale přesně její smysl a za negativum to tedy brát nemůžeme. Cena 2 490 Kč také může nejprve zarazit, je nutné si však uvědomit, že kravata je vybroušená na míru samotnému zákazníkovi. Ve výsledku je tedy běžná, stejně jako u kterékoliv části oblečení vyráběného na míru. Kdybyste i tak nebyly příznivci dřevěných kravat, tak si určitě něco najdete v jejich eshopu od dřevěných až po látkové motýlky či kapesníčky.


Foto: Canon EOS M10

Předchozí článekNeverbální komunikace část 3
Další článekDrinky pro správné muže – whisky
David se věnuje se módě a správnému chování. Má velmi vytříbené chutě, co se alkoholu a doutníku týče. Dále mezi jeho záliby patří kreslení, čtení a plavání či tvorba vlastních citátů.

5 KOMENTÁŘE

  1. Dřeveného motýlka už mám, kravatu ještě ne. Dík za recenzi, nevěděl jsem, že něco takového vůbec existuje. Ale vzhledem k tomu, že mám moc rád svého dřevěného motýlka, rád si pořídím i tuto kravatu 😛

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here