Jak na skvělé rande – Jde se do toho!

0

minulých dílech jsme se propracovali od oslovení až k plánování rande. V dnešním díle se již zaměříme na rande samotné. A z toho také vyplývá, že máme před sebou poslední díl trilogie Jak na skvělé rande. Přeji příjemné čtení.

Před randem

O tom, že máte dodržovat hygienické zásady snad ani psát nemusím. Co mohu pro vylepšení dojmu doporučit, je nanést na své tělo nějaký elegantní mírně kořeněný parfém. Ideální především, pokud se rande koná ve večerních hodinách či chladnějších měsících. Pro rande přes den či v létě můžete zvolit i lehčí vůně. Vůním se více věnujeme v článcích Výběr parfému 1 a 2.

Dále zkontrolujte všechno oblečení, které jste si nachystali. Chloupky od všelijakých zvířat ani skvrny zde nemají co dělat. A můžete vyrazit! Ještě počkat, podívejte se z okna ven, kdyby pršelo, stoprocentně nezapomeňte na deštník, na vodníka si rozhodně nehrajte.

Jde se na věc

Na místo setkání se dostavte předem, nejméně deset minut. Přichystejte si klidně i úvodní řeč na přivítanou a květinu (květina stačí menší, je pro další průběh rande daleko praktičtější) vytáhněte z papíru. Můžete si třeba přichystat i menší divadélko:

Ahoj, moc ti to sluší, hlavně ty šaty, dostaly mě. Ovšem ještě než přejdeme na program, který jsem vymyslel… Otoč se a zavři oči prosím.“ (mezitím jsem schovanou kytku vytáhl a přistoupil ke slečně). Otevři oči. Líbí?“

To si piště, že se líbilo. Květinou vždy uděláte radost, to už jsem ale zmínil v minulém článku. A jednoduché gesto, jako může být třeba toto, udělá rande více spontánním. Po uvítání se můžete rovnou přesunout k programu. Než dojdete na první místo určení, navažte lehkou konverzaci – takový small talk. Nepouštíme se do žádných komplexních a intimních témat, začněme zlehka. Jak se měla o víkendu či v týdnu a co dělala. Následně třeba nadhodit, že jste zvědaví, jak se jí bude líbit program, který jste vymysleli. Tím ji ještě více navnadíte. Také dáte mírně najevo, že jste si s vymýšlením, jak proběhne rande, dali opravdu záležet.

O čem se bavit

Na svoji řeč i téma rozhovoru si dejte veliký pozor. Určitě nemluvte hrubě, nesedí to nikomu. Nejen pro tento den, ale i ty další vyškrtněte veškerá vaše vulgární slova ze slovníku.

Držte se témat, u kterých nesklouznete k negativním emocím jak na vaší straně, tak i na protější. Rande má být o vášni, poznávání se a také příjemné atmosféře. Můžete se bavit třeba o plánech do budoucna – čeho byste oba z vás chtěli dosáhnout. Ambiciózní muž rovná se atraktivní muž. Druhá osoba je navíc také ráda, když se může o své vize či sny podělit s někým dalším. A třeba naleznete nějaký společný cíl.

Zvířata, záliby, realizace, sport, cestování, knihy, filmy či seriály atd. jsou klasickými tématy. Pokud chcete svůj protějšek rychle poznat, minimálně nakousnutí každého z témat bude potřeba. Zjistíte, jestli je žena např. nadšencem do umění nebo vášnivým sportovcem. Nato pak můžete navázat další témata, a příjemný večer je na stole. Spolu také můžete rychle probrat např. znamení zvěrokruhu (váhy, ryba, býk apod.) nebo třeba i nějakou zajímavost, kterou jste se ten den doslechli.

Vyvarujte se tématům škola, práce bývalé vztahy, nepříjemné zážitky. Určitě existují výjimky, které konverzaci prospějí, ale nutné je zde zdůraznit slovo výjimky. Ideální bude, když se tématům budete věnovat pouze okrajově. Nenačínejte témata, které by se mohla vyhrotit (např. politika, kdy každý z vás může mít naprosto odlišný názor).

Řeč těla

Je dobré sledovat řeč těla neboli nonverbální komunikaci slečny. Některé příklady jsme si už ukázali ve zmíněných článcích. Přinášíme několik dalších, týkajících se přímo schůzky s dámou:

  1. Nohy, které jsou namířené vaším směrem. Znamenají, že slečně je s vámi příjemně, jste jí sympatičtí ji aktuální téma zajímá. Nohy směřující od vás naopak znamenají nelibost.
  2. Nohy zaseknuté pod židlí v nepřirozené poloze mohou znamenat nezájem, nelibost či strach.
  3. Vzpřímená postava značí sebejistotu a příjemné emoce. Shrbená pak nejistotu a stud.
  4. Jestli mezi vás nebo před sebe staví bezdůvodně kabelku a jiné objemnější věci, tak to určitě není dobré. Chce být chráněná před tématem, vámi, tudíž se necítí příjemně. Také to může znamenat, že potřebuje jistotu a vytyčuje si tak své teritorium. Naopak, pokud mezi sebe a vás položí např. telefon, kabelku má blíže k vám než k sobě, znamená to, že vám věří.
  5. Ženy si dost často hrají se svým krčním důlkem nebo náramky na témže místě. To obvykle značí nervozitu. Pokud si naopak hrají s pramínkem vlasů, je to dobrý signál.
  6. Rozšířené zorničky mohou prozradit, že v ženě vzbuzujete příjemné emoce. Anebo je sjetá. Velikost zorniček se však může měnit také v reakci na světlo a tmu či kapky do očí.
  7. Obecně čím blíže k vám žena je, tím lépe. Ideálně se k vám také naklání a v případě velkého okolního hluku vám místo řvaní mluví přímo do ucha.
  8. Nejhůře se odezírá obličej. Odhalování mikrovýrazů se dá však naučit.

Nikdy se však nemůžeme spolehnout na jednu část těla. Raději si poskládejte puzzle, které si dáte do kontextu s tématem či atmosférou celkově.

Nezájmu ze strany ženy a jak jej poznat se věnujeme speciálně v článku 13 tipů jak poznat, že vás nechce.

Zakončení?

Tak s tím vám neporadím. V případě dobrého konce, s tátou jste určitě měli chvilku sexuální výchovy. V případě neúspěchu pak nezbývá nic jiného než to zkusit jindy znovu, a lépe. Pokud to však nevyjde, nevěšte hlavu. Pokud se rande nevydaří, pravděpodobně to bude z toho důvodu, že si dvě osoby zkrátka nesedí, ať už zájmy či povahou. A něco takového nedokáže spravit ani čtení všech možných manuálů nebo účastí na workshopech.

Rada na závěr? Buďte přirození, jelikož i přes mé všechny rady jste to vy, kdo tvoří rande a chce slečnu takovou, jaká je. A slečna naopak šla na rande s vámi, ne s někým, za koho byste se vydávali. Tato triologie článků spíše slouží jako inspirace. Moje jedno hlavní a nejzásadnější doporučení je, abyste se zaměřili ryze na slečnu a její charakter. Podle toho vše odvíjeli. Neexistuje žádná univerzální rada, jelikož každý člověk je jedinečný, a tak k němu také musíme přistupovat.

Předchozí článek5 věcí, které dělá pravý gentleman jinak
Další článekHodinky Wenger City Classic
David se věnuje se módě a správnému chování. Má velmi vytříbené chutě, co se alkoholu a doutníku týče. Dále mezi jeho záliby patří kreslení, čtení a plavání či tvorba vlastních citátů.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here