Styl oblékání podle Lukáše

3

Módu podle Davida už jsme viděli, nyní nadešel čas na mě. Pojďme se podívat na to, co jsem si pro vás připravil.

V módě či stylu oblékání smysl gentlemanství nespočívá. A tak to vnímám i já, pro mě gentlemanství znamená z 90 % chování a z 10 % umění obléknout se ku příležitosti. Rád tedy své outfity skládám hlavně z hlediska vzhledu, a ne značky. Můj styl oblékání bych popsal jako levně dostupný pro každodenní nošení obzvláště během letního období. A tento článek by měl být důkazem, že dobrý outfit nemusí stát majlant.

Sako

Začněme tedy pěkně od shora. Sako jsem si zakoupil tuším před půl rokem v Hennes & Mauritz s plánem, že jej budu hojně využívat právě v létě. Důvod je prostý, svrchní látka saka se skládá ze 100% lnu. Tmavší šedivou barvou mě velice potěšili, jelikož se krásně hodí k mým světle béžovým kalhotám, popř. navy kalhotám.

U řetězců rychlé módy (H&M, Zara atp.) mám často problém s velikostmi. U tohoto saka byl problém především v délce rukávů, a tak jsem vyrazil za krejčí, která mi je během týdne upravila. Se sakem jsem spokojený a za tu cenu (1 500,- Kč) to byla pro mě dobrá koupě.

Košile

Co se týče mé košile, tu si nemohu vynachválit. Jedná se o košili na míru z Gentleportu, kterou jsem dostal.  Jde o 100% bavlnu, která je na dotek velice příjemná a hebká. Látka se jmenuje Aron, má velmi jemný vzor a gramáž 121 g/m. Vyšší gramáž nám zaručuje to, že se po celodenním nošení košile příliš nezmačká.

Tento návrh košile jsem zvolil tak, abych ji mohl nosit krom pracovních schůzek a celodenního nošení i na formálnější akce (plesy, divadlo). Cena za vytvoření vaší košile na míru se pohybuje okolo 2 200,- Kč.

Kalhoty

Na tyto kalhoty jsem měl veliké štěstí. V prodejně měli poslední kousek a ještě ve slevě. Jedná se o béžové chinos kalhoty ze 100% bavlny. Velice rád je nosím v letních měsících, jelikož jsou příjemné, dobře odvádí teplo a zároveň jsou trošku elastické, což se dobře využije například při sezení. Barvou mi krásně ladí k jakémukoliv neformálnímu outfitu, který poskládám z šatníku. Kalhoty jsou H&M ve slevě za 500,- Kč, často však v H&M mají kalhoty ve výprodejích i za dvě tři stovky.

Taška a boty

O tašce Danny P. jste se mohli dočíst v naší recenzi. Ode dne, kdy mi taška přišla, ji využívám takřka dennodenně. Za půl roku neustálého nošení vypadá stále jako nová. Vše krásně drží, nerozpadá se a ani ze spodní strany není poškrábaná. Tuto tašku ladím s hnědými doplňky a s hnědými botami. Cena zmiňované tašky se pohybuje okolo 11 900,- Kč, je vyrobená tady v Česku z prvotřídní kůže. Jedná se definitivně o nejdražší kousek mého outfitu.

U bot jsem měl celkem problémy. Řešil jsem především zvolenou barvu (aby seděla k tašce i doplňkům) a pak i samotnou velikost boty, jelikož mám větší chodidla. Po asi 3 hodinách hledání jsem z nouze navštívil Humanic, kde jsem tyto boty nalezl. Nakupuji nerad a představa, že budu procházet  další obchody další den, mě celkem děsila. Jedná se tedy o kožené boty značky Pat Calvin za cenu 1 500,- Kč. Je nutné počítat s tím, že boty z těchto řetězců (ať už se jedná o Deichmann, Humanic nebo CCC) se oproti kvalitnějším botám (třeba rámovým) rychle prochodí. Humanic má podle mých zkušeností však nejlepší reklamační politiku.

Doplňky

Všechny mé doplňky vyjma kapesníčku ladím do hnědé. Na ruku hodinky Daniel Wellington, které se mi líbí svou jednoduchostí. K tomu jsem přidal modrý kapesníček s paisley vzorem a pochopitelně tmavě hnědý opasek. Na pravé ruce pak nosím prsten se dřevěným vzorem z Trendhimu.

Foto: Canon EOS M10

Předchozí článekKravato-uzlový speciál 2
Další článekManžetové knoflíčky
Zakladatel Two Gentlemen, milovník všeho dobrého. Rád sportuje, studuje a také rád pije. Mezi jeho koníčky patří krásné ženy, politika a podnikání.

3 KOMENTÁŘE

  1. Ahoj,

    článek super, mám pár dotazů/komentářů:

    Jaké to bylo krejčovství? V Praze jich je plno, já hledám „to pravé“ a finančně dostupné, u kterého bude spoleh na kvalitu odvedené práce.
    Sako za tu cenu je fajn, ale 100% len se hrozně mačká, nemáš s tím problém?
    Fajn poznatek je to, že čím vyšší gramáž, tím méně se košile mačká. Na druhou stranu si pamatuju, že jsem někde četl opak, no nevím :-/.
    Chinos 100% bavlna – podle mého názoru a zkušenosti nejsou elastické vůbec a proto sice vypadají pěkně, ale jsou hodně pevné a tudíž méně komfortní. Já už musím hledat jen chinos s 2-5% elastanu – to si nosí úplně jinak (pohodlněji).
    já si koupil své první, kvalitnější boty (i když stále ne rámovky za 8.000kč), ALDO Bassham ve velké slevě za 1800Kč, příště zamířím pro Barker nebo Loake :-).

    Hezký víkend!

    • Zdravím Lukáši,
      moc ti děkuji za názor. Sako jsem si nechal upravovat v Pardubicích, kde bydlím, jelikož v Praze by mě to vyšlo tak na 2x tolik. (platil jsem asi 250 Kč) Co se týče lnu, s ním problém nemám. Sice uznávám, víc se mačká, ale radši na léto oželím zmačkané sako než-li se v něm vařit. Horší to je s kalhotami, ale tam už ty méně prodyšné látky tolik nevadí.

      Ohledně té gramáže, tak když porovnám svoji košili s Adamovou (ten má gramáž nižší), moje se na první pohled mačká méně.

      Kalhoty mi vyhovují. Chinos mohou být šité různě, určitě jsem na sobě měl i několik nepohodlných. Mohu se tě zeptat, kde kalhoty kupuješ? 🙂 Určitě bych si nějaké kvalitní s elastanem také zakoupil.

      A s botami spokojený? Až si koupíš Barker nebo Loake, tak mi prosím napiš email, jaké jsou při nošení. Děkuji ti moc. 🙂

      • Ahoj. Kalhoty s elastanem jsou Pionier. Boty jsem ještě neměl na sobě, je stále hnusně, ale od května je chci nosit, musí se trochu rozšlápnout a budou super. Mám k nim i cedr. napínáky a koupím si vosk a krém. Pokud by si dokázal pozjišťovat více o gramáži/mačkavosti, byl bych vděčný.
        Měj se

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here