Fashion sloupek Anglického pruďase s kouzelným hlasem

1

Úvod dnešního fashion sloupku je poněkud netradiční. Pojďme si zahrát menší poznávací hru.

„Pane doktore, mám pro vás případ.“

„ Neotravujte mě, mám hodně práce!“

„ Co?! Vždyť se jen díváte na telenovelu!“

„ Pšsst, teď je to zajímavé.“

„ Ale pacientka umírá!“

„ Říkám, že mě teď nemáte rušit, jste hluchý?!“

„ Jenomže nikdo neví, na co umírá.“

„ Dejte mi její složku a sežeňte mi balíček Vikodinu.“

Poznali jste podle mého krátkého úryvku, o koho se jedná? Jestli ne, poskytnu vám pár indicií. Je zřejmé, že je řeč o doktorovi, který je význačný svým kulháním, umí hrát na piano a je to takový andílek v těle ďábla.

Mnozí z vás jistě uhádli, o koho se jedná. Nebudu vás napínat a prozradím vám, že dnešní sloupek bude věnován Jamesi Hughu Calum Lauriemu alias Dr. Housovi.

 

Člověk, který se nerad nudí

Mladičký Laurie byl za svého mládí sportovně nadaný, vynikal zejména v jednom z tradičních anglických sportů a to ve veslování. Byl tak dobrým veslařem, že v roce 1977 vyhrál juniorské mistrovství Anglie. Díky tomuto vítězství mu bylo umožněno zúčastnit se juniorského MS za tým Anglie, který se konal ve Finsku. Hugh se svým týmem vesloval udatně, což se odrazilo na krásném 4. místě. Veslařských úspěchů stále přibývalo, zejména na univerzitě v Cambridge, kde studoval. V tamním veslařském klubu po něm dokonce pojmenovali jednu z lodí „Laurie“. Ovšem, jak se říká, cesty jsou nevyzpytatelné a Hugh onemocněl infekční mononukleózou, kvůli které musel s veslováním nadobro skončit.

I přes nepřízeň osudu se nenechal odradit a zkusil svůj potenciál uplatnit jinde. Tentokrát se vydal úplně jiným směrem. Vstoupil do univerzitního divadelního spolku Cambridge Footlights. Zde začala jeho divadelní a herecká kariéra. Mohl bych jmenovat celou řadu jeho hereckých a divadelních obsazení, nicméně zmíním jen ty nejvýznamnější. Jak jsem uvedl na začátku, jeho nejznámější rolí je celosvětově známá postava Dr. House ve stejnojmenném seriálu. Dále se objevil ve vynikajícím seriálu The Night Manager (Noční recepční) po boku Toma Hiddlestona. Musím říci, že ačkoliv zde hraje zápornou postavu, jeho výkon je vynikající a postava líbivá.

Aby toho nebylo málo, je vidět, že Hugh Laurie se opravdu nerad nudí. Ke své herecké kariéře totiž přidal ještě dráhu hudebníka. Jeho hudební žánrová dominanta se pohybuje mezi blues a jazz. Každá písnička je úplně jiná. Laurie ve svých skladbách nejčastěji hraje na piano a zároveň zpívá, buď sám, nebo s doprovodem. Mezi další nástroje, na které hraje, patří kytara, bicí, harmonika a saxofon. Pokud se vám líbí jeho hudební styl, není na škodu si hlídat jeho turné, jelikož občas zavítá i k nám. Naposledy u nás byl v roce 2013 v Brně. Bohužel jsem jej propásl, jaká to škoda.

Móda dle Hugha

K Laurieho módě toho není moc co dodat. Nosí klasickou anglickou módu založenou na jednoduchosti bez zjevné extravagance – tedy tmavší barvy jako černá, modrá a šedivá, občas to trochu prorazí bílou. O vzory se moc nestará. Nejčastěji na veřejnost vyjde ve smokingu kvůli nějaké akci. Mimo významné události se obléká spíše do poloformálního až casual stylu, což je třeba kombinace kalhot s košilí nebo džín s košilí a sakem.

Inspirovat se Laurieho stylem bych doporučoval těm, kteří chtějí svému stylu dodat více uvolněnosti a nedbalosti. Jen z fotek pečlivě vybírejte, občas totiž šlápne vedle.

Korekce: Barunka 🙂

 

Předchozí článekMicrosoft Surface Pro 4 – do práce i za zábavou
Další článek50 tipů kam na rande – 2. díl
David se věnuje se módě a správnému chování. Má velmi vytříbené chutě, co se alkoholu a doutníku týče. Dále mezi jeho záliby patří kreslení, čtení a plavání či tvorba vlastních citátů.

1 komentář

  1. Je vážně velká škoda, že je pan Laurie spojován především s postavou Dr. House, protože to co on a Stephen Fry v průběhu osmdesátých let minulého století vytvořili, ve světě nemá obdoby. Bohužel to už moc lidí neví. Každopádně jsem rád za tenhle článek. Je to vážně neuvěřitelný člověk a vynikající umělec.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here