Tenpoints, švédské boty do pohody i nepohody

0

Švédsko se poslední dobou projevuje jako dosti pokroková země, a to jak politicky, tak i kulturně. nebojí se promítnout své myšlení do samotné módní sféry, se kterou se odvážili expandovat mimo svoji vlast.  Takovými švédskými módními odvážlivci se stali Grand Frank se svými elegantními košilemi a doplňky a rovněž i Tenpoints s casual botami. Dnešní článek je věnován právě Tenpoints. Dokáže tato značka něčím překvapit?

Proč vyměnit formální obuv za casual?

Mít dobrý vkus pro módu neznamená nosit jen elegantní oblečení. Takovýto styl by nevyhovoval volnočasovým dnům, které si dopřává snad každý z nás, včetně workoholiků. To samé se týká i našich mazlíčků, jež nosíme stále na nohách. Společenské kožené boty nemusí být vždy příjemné po celodenním nošení, navíc si potřebují samy občas odpočinout. Proto je dobré se čas od času uchýlit k volnočasovým typům bot. Ty dokáží odlehčit náš vlastní styl a poskytnout nám maximální pohodlí při našich vycházkách.

 

Chci hodně muziky ve střední třídě obuvi.

A co tím chtěl básník říci, že? Tím myslím výbornou kvalitu za dobrou cenu. Všechny boty od Tenpoints jsou z pravé kůže a ručně zpracované, no jo chudáci zvířata. Ovšem, i když se jedná o švédskou značku, své boty vyrábějí v Portugalsku. Nicméně to bych jim nezazlíval, to samé dělají i ostatní firmy. Nejdůležitější je, že výroba zůstává u nás v Evropě, nepřesouvá se do Číny. Cena se pohybuje od 3 do 4 tisíc za jeden pár bot. Což bych řekl, že je slušná cena za kvalitu a zpracování, které nabízejí.

Co jim vytknout?

Popravdě, není jim moc co vytknout. Když jsem se díval do jejich statistik, nemají téměř žádné reklamace způsobené závadou na botě. Prezentace jejich bot je také pěkná. Jediné co bych snad mohl vytknout je absence kamenných prodejen v České republice. S jejich botami se můžete setkat pouze v multibrandových obchodech, které mají zmíněné na svých stránkách. Doufám, že v budoucnu u nás otevřou svojí první prodejnu.

Můj názor laika

Někdo by mě mohl škatulkovat a říci: „No jo on je zrzavý, tak to bude Švédům pěkně podbíhat.“ Je pravda, že k nim mám velikou náklonnost, ale spíše svým myšlením, než svým vzhledem. Proto, když mě z Tenpoints oslovili, hned podráždili moji zvědavost. Kladl jsem sám sobě otázku, do jaké míry jsou jejich boty kvalitní a zajímavé oproti jiným firmám?

O tom, že jsou jejich boty zajímavé a originální, mě přesvědčila už webová stránka, kde mají spoustu ukázek z kolekce. Podívejte se na fotky, jsou originální a zároveň pohodové, což většinou je těžko slučitelné. Víceméně se dají kombinovat se vším.

Jelikož patřím k lidem, kteří doposud stále nosili formální boty, při nasazení těchto bot jsem se rozplýval blahem. Jsou hodně pohodlné, čemuž napomáhá i samotná kožená vložka uvnitř boty. Když jsem se podíval na boty blíž, boty vypadaly kvalitně zpracované, bez jakýchkoliv vad.

Závěrem, jenž není úplným koncem

K firmě Tenpoints a jejím botám jsem pro teď řekl víc než dost. Nechám vás udělat si na ně vlastní názor. Za mě snad jen řeknu, že je velmi doporučuji díky jejich vzhledu, pohodlí a hlavně kvalitě! Pozor, nešijí boty jen pro pány, ale i pro naše drahé polovičky.

V průběhu tohoto roku si vyzkouším i jiné druhy bot od Tentpoints. Takže se do budoucna můžete těšit na mé další poznatky. Doufám, že názor na ně nezměním.

 

Fotky pořídila Alžběta Píšová.

Korekci provedla Barunka 🙂

Předchozí článekNa co koukat: The Young Pope
Další článekPsací pero – nedoceněný přítel
David se věnuje se módě a správnému chování. Má velmi vytříbené chutě, co se alkoholu a doutníku týče. Dále mezi jeho záliby patří kreslení, čtení a plavání či tvorba vlastních citátů.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here