Zahraniční inspirace

0

Ptáte se, odkud se bere inspirace pro naše články? V českých luzích a hájích je bohužel zdrojů klasické pánské módy či chování poskrovnu, a proto se většinou vydáváme do zahraničí. Odkud tedy čerpáme?

The Rake

The Rake je velmi oblíbený britský pánský magazín, který vychází jak v tištěné, tak v online podobě. Na jejich stránkách navíc vychází velké množství článků týkající se především dress codu a věcí s ním spojených. Pokud máte rádi klasickou britskou módu bez zbytečných řečí, toto je magazín pro vás. Tištěná verze by navíc neměla chybět nikomu ve schránce.

 

GQ

Z opačného konce zeměkoule pak přichází GQ, aneb Gentlemen’s Quarterly. GQ má dlouhou historii, první vydání, ještě pod názvem Apparel Arts, vyšlo již v roce 1931. V té době byl však časopis určen především pro krejčí a obchodníky s módou a textiliemi. Tedy pro ty za pokladnou, ne pro běžné zákazníky. Cestu k nim si však ale stejně našel a od té doby se rozšířil do mnoha zemí po celém světě.

Časopis není nepodobný např. Esquire, obsahově se zaměřuje především na mužskou kulturu, nalezneme v něm však články z kategorií fitness, sporty, jídlo, cestování, sex nebo třeba filmy. GQ také každoročně vyhlašuje muže roku, obdobu Osobnosti roku časopisu Time.

 

Gentleman’s Gazettte

A konečně tu máme etiketu i chování. Pokud máte rádi náš web, Gentleman’s Gazette se vám pravděpodobně také zalíbí. Obsahově je ze všech jmenovaných nejpodobnější právě tomu našemu. Od klasické módy přes chování, péči o sobe, drinky, doutníky až k hodinkám.

Gentleman’s Gazette také nabízí několik placených kurzů, jež vám mohou pomoci proniknout do světa klasické pánské módy.

 

The Shoe Snob Blog

Modlou světa kvalitních bot je blog s názvem The Shoe Snob, který funguje od roku 2010. Vstupte do světa vyleštěných a nablýskaných bot. Součástí blogu jsou recenze, zkušenosti, videa jak o boty pečovat a mnohem více.

Naprosto jej doporučuji komukoliv, kdo se chce o botách dozvědět více nebo si neví rady, jak boty vybrat a následně se o ně starat.

 

The Gentleman’s Journal

The Gentleman’s Journal cílí především na luxusní život a věci s ním spojené – auta, technologie, jachty a tak podobně. Naučíte se však i mnohé o etiketě, podnikání či životním stylu.

Pokud chcete čas od času nahlédnout pod pokličku milionářského života, The Gentleman’s Journal je pro vás to pravé ořechové.

 

Mens Fashion Magazine

A jsme zpět u módy. Na Mens Fashion Magazine však naleznete nejen oblečení, ale také sekci střihy vlasů, péče o sebe či sebezdokonalování. MFM je jedním z nejoblíbenějších online magazínů a to právem. Články jsou čtivé, poučné a zajímavé!

MFM také nabízí vlastní „Akademii“, aneb sérii kurzů, která by vám měla dopomoci k tomu získat svůj jedinečný a osobitý styl.

 

Style Girlfriend

Style Girlfriend je, jak již název napovídá, poněkud unikátní koncept. Stránky totiž nepíše muž, naopak jsou psány z pohledu dámského. Nabízí tak ojedinělé názory a pohled na věc.

Jestliže se svým stylem oblékání chceme líbit nejen sobě, ale i ženám, je logické, že bychom měli poslouchat právě rady ženy. Právě dáma totiž ví nejlépe, jak by měl podle ní ideální muž vypadat. Buďte také #sgapproved!

 

Předchozí článekFashion sloupek – Matt Bomer
Další článek15 aktivit, které by správnému muži neměly být cizí
Zakladatel Two Gentlemen, nadšenec do pánské módy, moderních technologií, designu, marketingu, retailu a podnikání. Má rád štěňátka.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here