Vaportini – Je libo inhalovat alkohol?

1

Jak si vychutnat alkohol jinak, než přes žaludek? Co třeba přes plíce.

Jak to funguje?

Váš oblíbený drink nalijeme v malém množství (maximálně 40 ml) přes trychtýř do skleněné kuličky. Do druhé skleničky vložíme zapálenou svíčku. Na skleničku se svíčkou položíme železný kroužek a následně i kulatou skleničku na alkohol. Do dírky kulaté skleničky ještě vložíme brčko a můžeme dýchat. Svíčka kuličku rozehřeje a alkohol se začne vypařovat. Systém tedy není nepodobný např. kouření vodní dýmky.

A výhody? Žádná kocovina, žádná nevolnost, nemá kalorie, účinek nastupuje i mizí poměrně rychle (můžete během večera zas autem domů).

Nutno však říci, že při inhalování musíte být extra obezřetní. Teď se dostáváme k nevýhodám. Alkohol míří přímo do mozku a vyhýbá se metabolickým procedurám v játrech. Sice vám z alkoholu nebude špatně, ale to je právě ten problém. Tělo vám nemůže dát signál, že už byste měli přestat. Inhalace alkoholu je tedy poměrně nebezpečná. Bary, které Vaportini servírují, si toho ale jsou dobře vědomi. Alkoholu se tak dává pouze velmi malé množství. I tak se však všichni lékaři shodují, že dlouhodobé užívání může mít výrazně horší následky než pití alkoholu. Inhalování by se měli vyhnout především teenageři, kterým se mozek stále vyvíjí a vdechování toxinů jej může nezvratně poškodit. Doma to rozhodně bez předchozích zkušeností nezkoušejte, leč Vaportini prodává i sadu na doma.

Ač je Vaportini poměrně novým produktem na trhu, experimenty s inhalování alkoholu tu máme již od 90. let minulého století. O něco podobného se nyní snaží i londýnský bar Alcoholic Architecture. Bar je plný páry, která se skládá mimo jiné z alkoholu. Během pár desítek minut zábavy v mlze se tak můžete dostat do alkoholového opojení. Stejně jako u barů servírujících Vaportini i zde kladou důraz na bezpečnost. Do baru můžete maximálně jednou denně na hodinu.

Znejte své hranice. Pijte či dýchejte s rozumem.

FOTOGRAFIEVaportini
Předchozí článek5 věcí, kterých bychom se měli vzdát, abychom dosáhli úspěchu
Další článekPomáda na vlasy Barber Mind
Zakladatel Two Gentlemen, nadšenec do pánské módy, moderních technologií, designu, marketingu, retailu a podnikání. Má rád štěňátka.

1 komentář

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here