5 věcí, kterých bychom se měli vzdát, abychom dosáhli úspěchu

1

Pro každého z nás znamená úspěch něco jiného. Pro jednoho to je mít rodinu, pro druhého uznání ve společnosti a pro třetího vlastnit víc aut než má soused. Avšak jedno to má společné. Všichni se snažíme být v životě úspěšní a je to takový náš cíl. Mnohdy však není úplně jednoduché jej dosáhnout a často je potřeba se změnit.

Porovnávání se s ostatními

Neustálé porovnávání sama sebe s ostatními je z dlouhodobého hlediska neproduktivní a popravdě i celkem demotivující. On se má lépe než já? Já mám zas tohohle víc než on. Zbytečná ztráta času. Místo porovnávání se s ostatními, bychom se měli porovnávat možná s tím nejhorším příkladem. Sami se sebou. Zaměřte se na sebe a porovnejte si, kde jste byli před rokem a kde jste dnes. Co jste za tu dobu dokázali? Pokud uvidíte za uplynulý rok nějaký pozitivní pokrok, pokračujte v něm. Pokud ne, tak je čas něco změnit.

Zaměření na krátké období

Často slýchávám věty typu: „Žiji dnes a budoucnost mě nijak zvlášť nezajímá.“ Je sice super, že si lidé užívají každého dne naplno, avšak bez jisté vize o budoucnosti s jistotou neví, k čemu mají směřovat. Problém je v tom, že většina našich cílů nelze splnit v krátkém období. Mají dlouhodobější charakter. A tito lidé si možná dokáží stanovit dlouhodobější cíl (např. chci nové auto), ale už vůbec neřeší, jak ho splnit.  „Ono to nějak dopadne…“ Jistě, ale otázkou je, jak to dopadne. Úspěchem, nebo zklamáním?

Stěžování si

Bohužel, život nejde vždy tím správným směrem. Stěžování si na to, jak nám něco nejde, co špatného se nám přihodilo a podobně, je pouze plýtváním našeho času. Raději zaměřte svoji pozornost na to, jak se problému příště vyvarovat. Poučte se z vlastních chyb. Napodruhé to už určitě vyjde. A nezapomeňte, nikdo nemá rád uplakánky.

Zlozvyky

Ve většině případech nám kazí naše zdraví, zabírají čas a v našich životech by pro ně nemělo být místo. Přecpávání se jídlem z fastfoodů, kouření, časté pití alkoholu. To nám k ničemu není. Nezlepší to mentální pohodu, natož naši produktivitu. Udělejte krok vzad a podívejte se na to z většího pohledu, která část vaší životosprávy potřebuje změnit. Začátek bude sice těžší, ale ve finále to bude stát určitě za to.

Neschopnost převzít zodpovědnost

Už nejsme děti, abychom sváděli naše chyby na druhé. Dospěli jsme, a je na čase být odpovědný za své činy. Pokud se v práci něco pokazí, nesvedeme chybu na kolegu, raději věnujme čas na vyřešení problému. Stejně jako pokud dáme někomu své slovo. Říká se, že muž je tak dobrý, jak je jeho slovo. Pokud jej však záměrně nebudeme dodržovat, v očích společnosti se diskreditujeme. A to nám úspěch rozhodně nepřinese.

Předchozí článekMuži, kteří nás inspirují
Další článekVaportini – Je libo inhalovat alkohol?
Zakladatel Two Gentlemen, milovník všeho dobrého. Rád sportuje, studuje a také rád pije. Mezi jeho koníčky patří krásné ženy, politika a podnikání.

1 komentář

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here