Mercedes Benz Prague Fashion Week SS18 – Blažek

1

V dnešním článku bych se rád ve zkratce ohlédl za tím, jak probíhala letošní módní show Mercedes Benz Prague Fashion Week SS18. Zaměřím se především na pánskou kolekci Blažek, která zde byla představena, než-li na celou přehlídku, jako posledně.

Jak jistě víte, Mercedes Benz Prague Fashion Week je jedna z největších českých modních show. Tentokrát se přehlídka konala v Koloseu na ostrovu Štvanice v Praze. Jako na jaře i teď jsme mohli spatřit nejen špičkové módní návrháře z České či Slovenské republiky, ale i nové tváře s nadějnou budoucností. My jsme opět netrpělivě čekali na to, s čím se vytáhne Blažek na kolekci SS18 (jaro/léto 2018).

Blažek SS18

Blažek na přehlídce ukázal na 30 outfitů různých úrovní formálnosti. Všechny outfity měly jednu věc společnou. Sandále. Popravdě kombinace sandálů s oblekem mi přijde velice zvláštní, ale do jisté míry i zajímavá, alespoň pro catwalk. Pokud se snažil Blažek překvapit diváky (podobně jako minule s kalhotami zastrčenými v ponožkách), tak se jim to povedlo.

Co musím pochválit je samotná sladěnost outfitů. Jednotlivé kousky nejsou nijak přeplácané, spíš si razí cestu v jednoduchosti. Také použití smokingových pásů či šátků nabádá k pěknému dojmu. Outfity můžete s větší dávkou extravagance a sebevědomí i na veřejnosti, aniž byste se museli stydět. Za to dávám Blažkovi palec nahoru.

Letos nám opravdu ukázal, že není pouze nudnou značkou a s překvapivým stylingem nás všechny překvapil. Pokud byste nevěděli, že se jedná o přehlídku Blažka, pravděpodobně byste si to ani netipli. Oslnily nás i použité materiály, které se hezky v záři reflektorů blyštily. Pokud je toto způsob, jak přiblížit klasickou značku mladé generaci, říkáme proč ne 🙂

Avšak co už tak skvělé nebylo, je podle mého klasická (a možná až příliš konzervativní) volba barev a vzorů látek. Abych to upřesnil, vzory u obleků nebyly opět žádné. Nezařadit do kolekce jednobarevnou látku s kostičkou ve výraznější barvě mi přijde jako velká škoda. Takovýto styl se mi například líbil v kolekci Podzim/Zima 2014 ještě s Leošem Marešem. Bohužel podle Blažka asi vzory nejsou zrovna „IN“. Ale třeba se v příští kolekci dočkáme změny. 🙂

Celou galerii z přehlídky Blažek SS18 si můžete prohlédnout zde. A na závěr tu máme také video:

Další návrháři

Další pánští návrháři, které jste mohli na Fashion weeku vidět, naleznete v seznamu:

Foto: MBPFW.com

Předchozí článekNa co koukat: Billions
Další článekKožené doplňky Astute Prague
Zakladatel Two Gentlemen, milovník všeho dobrého. Rád sportuje, studuje a také rád pije. Mezi jeho koníčky patří krásné ženy, politika a podnikání.

1 komentář

  1. mě se líbí na outfitech snad všechno mimo právě sandály, já jsem popravdě ujetá, když má muž lakýrky, tak to bude spíš tím, u některých out fitů jsem si i říkala jestli by se mi nelíbilo víc, kdyby modelové žádný boty neměli. Úžasný nápad, co mi hnedka padl do oka je jak uvázali šátek okolo boku – jak kimono ( miluju kimona..)

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here