Na co koukat: Billions

1

Vychytralý miliardář versus Státní návladní. Síla peněz versus zákon. Chcete strhující drama z prostředí akciových trhů, které v sobě míchá neotřelé prvky krimi? Pak je seriál Billions pro vás to pravé!

Příběh

Bobby „Axe“ Axelrod je ředitelem kapitálové společnosti Axe Capital. Po 11. září se dostala mezi nejrespektovanější finanční firmy v New Yorku. Její růst je exponenciální a nikdo si její úspěch nedokáže racionálně vysvětlit. A to ani Chuck Rhoades, státní návladní, který si dal za úkol podívat se úspěchu firmy na zoubek.

Otázkou tedy je, vydělal si Axe ty miliony legálně? Mají zaměstnanci firmy čisté ruce, nebo využívají obchodování zasvěcených osob a manipulaci s trhem k tomu, aby se z nich stali boháči?

Seriál tedy sleduje příběh dvou vlivných mužů – Bobbyho Axelroda a Chucka Rhoadese. Oba si jdou krk po krku. Vše navíc komplikuje fakt, že manželka Chucka je velmi dobrá kamarádka Bobbyho a především pracuje jako psychologická poradkyně a couchka v Axe Capital. A co víc, s Bobbym se zná ještě déle, než se svým mužem. O důvod víc, proč chce Chuck vidět Bobbyho klesnout až ke dnu.

Kouzlo seriálu tkví v tom, že budete chvílemi fandit tomu, a chvílemi zas tamtomu. A příběh funguje podobně. Jednou vytáhne eso z rukávu Bobby, jednou zas všem vytře zrak Chuck. Z počátku se možná může zdát, že se jedná o klasickou hru na dobro a zlo. Časem však zjistíte, že je to spíš hra na zlo a zlo, a budete přemýšlet o tom, kdo z dvou protagonistů je větší grázl.

Kdo z nich vyhraje?

Zpracování

Finanční kriminalita je možná sama o sobě nudná, v podání seriálu se z ní však stane adrenalinová záležitost, od které se neodtrhnete. Vyzdvihnout musím hlavně perfektní scénář, o břitké konverzace ani zdaleka není nouze. Obsazení je opravdu úžasné, v roli Bobbyho se můžete těšit na držitele Emmy Damiana Lewise, v roli Chucka na dalšího držitele Emmy Paula Giamatti. Ve vedlejších rolích pak exceluje Maggie Siff (můžete znát např. z Mad Men) či David Costabile (Suits) a neméně skvělá Malin Åkerman.

 

PŘEHLED RECENZE
Naše hodnocení:
9.5
Předchozí článekPomáda na vlasy Barber Mind
Další článekMercedes Benz Prague Fashion Week SS18 – Blažek
Zakladatel Two Gentlemen, nadšenec do pánské módy, moderních technologií, designu, marketingu, retailu a podnikání. Má rád štěňátka.
na-co-koukat-billionsPokud máte jednoduchých seriálů dost, a jste připraveni na ohromující drama, zkuste Billions. Vynikající novodobé drama s excelentním hereckým obsazením.

1 komentář

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here