Tipy na dárky k Vánocům pro muže 2017

3

Rok utekl jako voda a už tu zase máme Vánoce. Pro někoho mohou krom pohody představovat hrůzu. Běhání po obchodech, mačkání se mezi davem lidí, těžké rozhodování s nákupem dárků a také milion dalších povinností, které musíme vyřešit. Proto i letos přinášíme článek, které dárky koupit mužům pod stromeček, abychom ušetřili našim drahým polovičkám trošku času a nervů.

Stejně jako minulý rok i letos si roztřídíme dárky do 4 cenových kategorií.

Cenová kategorie do 500 Kč

Placatka

Žádnému muži by doma neměla chybět placatka, do které by si mohl dát svoji oblíbenou whiskey. Placatky obecně nejsou drahé, do 500 Kč určitě nějakou vyberete. A to i s věnováním. Z mé vlastní zkušenosti vhodné spíše menší, kolem 100 ml.

Pomáda na vlasy

Určitě každá žena chce, aby jejich muž byl ve společnosti upravený. Žádné rozcuchané vlasy. Tomu může dopomoci například pomáda na vlasy Barber mind.

Olej na vousy

Tak jako se staráme o své vlasy, musíme se postarat také i o vousy. Tedy za předpokladu, že nějaké máte. Takže pokud vás trápí suchá pokožka, svědění nově rostoucích vousů nebo divoké nezkrotné vousy zkuste třeba olej na vousy VIRO.

Kapesníček či ozdoba do klopy

Čím doplnit sako, aby mělo ten správný šmrnc? Já doporučuji kapesníček či nějakou pěknou ozdobu do klopy. Velmi levný doplněk, který vydrží dlouhá léta.

Trenky

Co takhle obdarovat svého milého hezkým kouskem spodního prádla. Nádherné kousky pro pány (i dámy) má třeba česká značka El.Ka. V nabídce mají dokonce i párové a můžete tak spolu v páru ladit i v peřinách!

Šle

Ačkoliv se to nezdá, šle se dostávají opět do módy. Nejenže nám nepadají kalhoty, je to také skvělý modní doplněk. V obchodě Galantier dostanete nejen šle, ale i motýlka k tomu.

Vinylová deska

Poslechnout si největší hity Sinatry z počítače může být skvělý zážitek, ale víte, co je ještě větší? Poslouchat Sinatru z vinylové desky.

Cenová kategorie nad 500 Kč

Etiketa – Moderní etiketa pro každého

Ladislav Špaček letos vydal novou knihu, kde zahrnul veškeré své znalosti týkající se etikety. Pro tuto knihu proto také zvolil obecný název Etiketa, jelikož obsahuje vše, co by každý gentleman měl znát.

Klobouk

Ačkoliv klobouky již nejsou tak ikonické, jako tomu bylo v minulém století, i tak mohou kdekoho potěšit. Ze značek můžeme doporučit například český Tonak.

Nový BoxforKing

Pokud vám přijde jeden dárek málo, můžete zvolit rovnou celý box plný různorodých věcí pro každého muže. Pro ty z vás, které tento nápad oslnil, máme 10 % kód na slevu: XMAS10. Box můžete koupit jak ve formě jednotlivých krabiček (každý měsíc je nová!), anebo ve formě předplatného, kdy vašemu muži budou chodit krabičky pravidelně.

A pokud tento článek čte nějaký muž, máme i tip pro něj. Nově totiž BoxforKing prodává i variantu pro ženy – BoxforQueen, kterou vám za pár dní zde ukážeme.

Holící strojek

Ačkoliv se to nezdá, každý muž ocení jako dárek holící strojek, břitvy, žiletky či samotná holítka. Můžete vyzkoušet proto novinku Philips OneBlade, kterou si mnozí pochvalují. Já však zůstávám věrný mokrému holení. Svému muži tak můžete koupit nejen nový strojek, ale třeba i štětku či vodu po holení.

Kávovar

Je váš milý milovníkem kávy? Pokud doma žádný kávovar nemá, co jej nějakým obdarovat? V poslední době je obrovsky populární french press, který navíc nezruinuje vaši peněženku. Popřípadě jej můžete potěšit nějakým kvalitním výběrem kávových zrnek.

Dřevěný motýlek

Pokud zrovna neholdujete stereotypu a máte rádi kapku extravagance, může být pro vás ten pravý dárek právě dřevěný motýlek Oriwood, který se stal mezi lidmi oblíbený. Nezvykle populární je třeba v gastronomii 🙂

A těm, kteří nedají dopustit na klasické látkové motýlky, zkuste zabrouzdat po internetu a podpořit nějakého mladého návrháře. Adam si nedávno nechával ušít motýlka na míru od francouzské designérky Lény Polin, a výsledek je naprosto skvostný 🙂

Cenová kategorie nad 1500 Kč

Peněženka

Nevyhovují vám klasické obaly na telefony a rozházené peníze po kapsách? Zkuste peněženku od Danny P. nebo Astute Prague, která zastupuje obojí.

Humidor

Dopřáváte si rádi doutníky, ale nemáte je kde řádně uchovávat? Co takhle pořídit si domů humidor, ve kterém nedojde doutníkům k žádné újmě. A pokud už muž humidor má, co třeba nové ořezávače na doutníky.

Kožené rukavice

S blížící se zimou se jistě budou hodit kožené rukavice na zahřátí rukou. Koupit můžete například stylové rukavice od Stetson v obchodě Gentleport.

Masáže pro páry

Proč si nedopřát chvilku relaxu a pozornosti čistě na vás. Už nebudete muset stopovat minuty, kdy se vystřídáte. Zajděte rovnou spolu na masáže pro páry.

Cenová kategorie nad 4000 Kč

Chytré hodinky

Nadšenci nových technologií budou rozhodně spokojeni s chytrými hodinkami, které disponují mnoha užitečnými funkcemi. My jsme mohli zkusit Huawei Watch W1, přičemž nedávno vyšel i jeho následovník Huawei Watch W2. Oproti první generaci jsou méně elegantní (mají sportovnější vzhled), ale zároveň je obohacuje více funkcí.

A těm, co holdují spíše klasickým hodinkám, co se takhle mrknout na ně? 🙂

Rámovky

Na kvalitní boty, které vydrží déle jak jednu sezónu a stále si uchovají svůj vzhled, je velmi těžké narazit. Pokud takové hledáte, můžete zkusit například značku F. L. Popper. Na zimu se třeba skvěle hodí Chelsea on Popperu v hnědé či černé barvě.

Pryč z města

Co takhle svému milému koupit víkend na horách? Relax u moře? Nebo třeba procestovat celé Česko? Zážitky jsou tím nejsilnějším dárkem, a proto byste jej měli rozhodně zvážit.

Mnoho spokojených chvil o Vánocích přejí Two Gentlemen!

 

 

Předchozí článekSoutěž o diář a zápisník Black Brick
Další článekSoutěž Oriwood o dva dřevěné motýlky
Zakladatel Two Gentlemen, milovník všeho dobrého. Rád sportuje, studuje a také rád pije. Mezi jeho koníčky patří krásné ženy, politika a podnikání.

3 KOMENTÁŘE

  1. Dobrý den musím tedy říct, že vybírat dárek babičce a dědovi je velké peklo – nikdy samozřejmě nic nechtěji a ani si neřeknou, co by se jim mohlo hodit..

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here