GinFest 2018

2

Tento víkend zaplesalo každé srdce milovníka ginu. Konal se totiž 3. ročník události GinFest, jedinečného českého ginového festivalu! Tak ten jsme si samozřejmě nemohli nechat ujít.

Ginfest 2018

Letos se akce přesunula z DUP36 do Vinohradského pavilonu, místu jako stvořeném pro události tohoto typu. K ochutnání bylo více než 40 různých ginů a skoro 20 druhů toniků od 11 různých vystavovatelů. Nechyběly ani odborné semináře či možnost vytvořit si vlastní drink! Připravte své chuťové pohárky, festival ginu může začít 🙂

Popularita ginu stále stoupá a s ním i počet variací, které s ním jdou namíchat. Vyzkoušel jsem několik nových, pro mě neznámých značek (hodně mě zaujaly barevné giny Sikkim s příchutí borůvek či jahod nebo banánové koktejly z ginu Monkey 47), a samozřejmě jsem nezapomněl ani na koktejly ze svého oblíbeného skotského ginu – The Botanist, který si zde brzy představíme ve vlastním článku.

Jak je z fotek vidět, lidí bylo až až. Fronty na drink tak sice byly, nikdy však ne nijak strašné. Tak akorát, abyste si vybrali, jaký z nabízených drinků si na daném stánku dáte. A že bylo z čeho vybírat, kreativitě se v barovém prostředí rozhodně meze nekladou. Prohlédněte si také galerii fotek přímo od Ginfestu.

Semináře

Jako vždy, pokud jste se chtěli dozvědět něco nového o tomto jalovcovém nápoji, nechyběly pro vás odborné semináře. Akci provázelo několik zajímavých přednášek – Nová vlna: ginové trendy v cizině 1000 a jedna chuť ginu všem známého Martina Žufánka, Double Dutch – tonik v Anglii, výroba, druhy a mixologie od zakladatelů značky Joyce a Raissa de Haas, Koktejl z ginu není jen G&T lektora Barlife Akademie Jakuba Vinše, O ginu a jiných mániích od barového historika Tomáše Mozra a nakonec také placený seminář, respektive řízenou degustaci 1000 a jedna chuť ginu předního českého barmana Tomáše Kučery.

Save the date

Pokud vám tato akce unikla, nezoufejte, před námi jsou letos ještě 3 další velké události v podání Barlife:



Předchozí článekKoktejl měsíce – Martini
Další článekDenimové košile
Zakladatel Two Gentlemen, nadšenec do pánské módy, moderních technologií, designu, marketingu, retailu a podnikání. Má rád štěňátka.

2 KOMENTÁŘE

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here