Whiskyfest 2018

1

Tak jako jsme navštívili letošní 3. ročník Ginfestu, nemohli jsme si nechat ujít první ročník Whiskyfest 2018 pořádaný magazínem Barlife.

Whiskyfest 2018

Letošní první ročník se konal v holešovické Továrně v Praze. Po prvotních rozpacích, kdy se bojíte, že na vás spadne střecha, jsme si rychle uvědomili, že takovéto místo je pro tuto akci jako stvořené. Ihned po příchodu, kdy jsme byli mile uvítáni, jsme se přesunuli k prospektu nabízených whisky a programu této akce. V rámci všech stánků bylo nabízeno okolo 40 druhů whisky včetně poslední dobou velmi oblíbených kousků z Japonska.

V rámci akce si každý mohl vyzvednout svou degustační skleničku a pustit se do ochutnávání. Z asijských krajin jsme tak vyzkoušeli např. Yamazakuru Blended či Suntory Kakubin. Dále pak třeba žitný Koval, který si brzy ukážeme v samostatném článku. Mým oblíbencem pak je klasika v podobě 10leté whisky Macallan Fine Oak. Veškeré tyto zmíněné degustace byly zpoplatněny velmi milou cenou. V případě, že vám některý z nabízených moků zachutnal, měli jste možnost si celou lahev zakoupit za zvýhodněnou cenu.

Ti, kteří před čistou chutí whisky preferují míchané drinky si přišly také na své. Právě pro ně byly připraveny různé koktejly tvořené na whisky – ať už třeba Old Fashioned nebo Sour.  Během Whiskyfestu bylo také možné zakoupení občerstvení v podobě sushi, vynikajících burgerů a dalších kousků. Akce byla doprovázena příjemnou hudou od DJ Vegy v tónech minulého století a k večeru vystoupil Travis O’Neill a Vojta Kalina ze skupiny Pipes and Pints.

Semináře

V rámci Whiskyfestu byly připraveny také velmi zajímavé a poučné semináře:

  • Milionářem za pár let aneb jak vydělat na investicích do alkoholu – Václav Rout
  • Whiskey made in USA – Tomáš Toka
  • Přehlížené poklady – obroda irské whiskey – Zdeněk Kortiš
  • Koktejly z lokálních surovin ve vašem domácím baru – Vítězslav Cirok
  • Česko – země, kde se vyrábí kvalitní whisky – Ondřej Chládek
  • 1000 a jedna chuť whisky – řízená degustace – Jakub Vinš

Mě osobně nejvíce zaujal prvně zmíněný seminář od pravděpodobně největšího českého odborníka na whisky Václava Routa. Během svého semináře nám představil značky whisky, do kterých se vyplatí zainvestovat, a také jednotlivé ukázky jeho vlastní sbírky whisky s vývojem jejich cen.

Save the date

Pokud vám tato akce unikla, nezoufejte, před námi jsou letos ještě 2 další velké události v podání Barlife:



Předchozí článekUčte se od nejlepších aneb Glorious 2018
Další článek5 doplňků, které by měl mít každý muž
Zakladatel Two Gentlemen, milovník všeho dobrého. Rád sportuje, studuje a také rád pije. Mezi jeho koníčky patří krásné ženy, politika a podnikání.

1 komentář

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here