5 pravidel královské etikety v běžném životě

2

Před pár dny jsme mohli sledovat třetí svatbu britské královské rodiny tohoto tisíciletí. Všem je asi jasné, že událost tohoto typu vyžaduje jedny z nejpřísnějších pravidel, co se etikety týče. Některá pravidla, jež rodina musí dodržovat, mohou již v dnešní době připadat trochu zbytečná, někdy i zvláštní. Některá však můžeme využít i v každodenním životě.

Vylaďte stisk ruky

Oční kontakt, pevný (nikoliv bolestivý) stisk, dvě zatřesení, královský úsměv. Tak by mělo správně vypadat potřesení rukou. Nesnažte se být jako Trump.

Žádné telefony

Říkáme to neustále. Pravidlo, které se týká nejen svatební ceremonie, ale i dalších společenských podniků, které mohou následovat. Na svatbu si samozřejmě svatebčané vzít telefon mohou, ale za žádných okolností je nesmí používat. Tichý režim je samozřejmostí.

V běžném životě byste toto pravidlo měli aplikovat také tak. Telefony ničí sociální kontakt a proto byste je měli omezit na minimum, zvláště pokud jste ve společnosti. Nehodí se, abyste procházeli svým telefonem na schůzce s další osobou. Však on ten Facebook počká 🙂

Klobouky

A nyní módní tip pro ženy. Těžko lze hledat doplněk, který z dámy běžné udělá dámu naprosto mimořádnou. Vkusný klobouk, jež doplní šaty dokáže vytvořit opravdový „wow efekt“. Na každodenní nošení může vypadat lehce extravagantně, nicméně není důvod jej nevyužít třeba na zahradní slavnosti, dostihách, svatbě či na nějaké další letní akci.

Černý oblek vždy při ruce

Pokud nemáte alespoň jeden černý oblek k dispozici, můžete si zadělávat na pěkné faux pas. Černý oblek možná není tím nejideálnějším oblekem na běžné denní nošení, ale každý by měl mít minimálně jeden ve skříni schovaný. Je totiž velmi univerzální. Můžete si jej vzít jak do práce, tak na pohřeb.

A zrovna druhý případ, který obvykle nastává nečekaně, je tím nejdůležitějším, proč byste měli černý oblek vůbec vlastnit. Protože poslední věc, na kterou chcete v této době myslet je, kde rychle sehnat oblek.

Žádné meče

Na svatbu si hosté nesmí nosit meče. Což dává smysl. Pokud jste na nějakou akci pozváni, rozhodně zanechte všechny své meče a další zbraně doma.

FOTOGRAFIEAlexi Lubomirski
ZDROJLifehacker
Předchozí článekRecenze Gin Your Life
Další článekRumfest 2018
Zakladatel Two Gentlemen, nadšenec do pánské módy, moderních technologií, designu, marketingu, retailu a podnikání. Má rád štěňátka.

2 KOMENTÁŘE

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here