Recenze Gin Your Life

1

Před pár dny mě doma čekalo příjemné překvapení, a to v podobě balíčku od Gin Your Life. Před nějakým časem na našem webu vyšel v rámci seriálu „Koktejl měsíce“ článek o snad nejznámějším koktejlu Gin&Tonic. A právě jenom tímto koktejlem se zabývá pár, který stojí za projektem Gin Your Life.

Gin Your Life

I přes nepřeberné možnosti, které dnes máme, může někdy být problém sehnat některé prémiové toniky nebo giny. Dalším velkým problémem může být cena, která u prémiových ginů jde často i přes 1000 Kč a musíme většinou koupit celou láhev s tím, že nevíme, zda právě tento gin bude pro nás ideální (ne vždy máme možnost ochutnat v nějakém baru). Proto mi přijde Gin Your Life jako ideální řešení. Můžete si zakoupit box ve dvou variantách. Buď SINGLE (prémiový gin 50ml, prémiový tonic, sadu s ingrediencemi pro zpestření a brožurku s popisem produktů a návodem na přípravu) anebo DOUBLE, kde je všechno hned dvakrát. Na výběr máte z několika boxů s různými giny a toniky nebo si můžete předplatit členství v klubu, kde budete pravidelně dostávat speciální boxy, ze kterých si připravíte lahodný G&T.

A teď už k balíčku… Měl jsem možnost zrecenzovat tři double boxy. Z nichž dva byly pro mě překvapení a jeden jsem si sám vyžádal. A nakonec jsem v krabici našel ještě jedno překvapení, ale o tom až na konci.

Bombay Sapphire & skořicový Ledger’s

Začnu tím, na co jsem se těšil nejvíc, a to bylo to moje zvláštní přání. Jednalo se o můj oblíbený Bombay Sapphire gin se skořicovým tonikem od Ledger“s. Tuhle kombinaci jsem si vážně nemohl nechat ujít. I když preferuji poměr ginu a toniku 1:2, dal jsem na doporučení, které bylo napsané na brožurce tedy 1:4. A nelitoval jsem. Gin Bombay Saphhire asi všichni znáte, ale skořicový tonik byl pro mě velkým překvapením. Možná, že dost z vás ho již zná, ale pro mě to byla novinka. Voněl nádherně po skořici, ale v chuti skořice zas tak výrazná nebyla. Proto v sadě s ingrediencemi byla celá skořice a několik sušených jahod. Tato kombinace mi velmi chutnala, i když to nebylo úplně to co jsem očekával. Jak se říká… tisíc lidí, tisíc chutí. Znáte to. Ale pokud jste milovníky spíše sladkého, určitě si přijdete na své.

Balíček 1 naleznete zde.

Martin Miller & Fever Tree

Jako další jsem ochutnal Martin Miller’s gin s Fever Tree Indian tonic. Když jsem zjistil, co obsahuje sáček s ingrediencemi, trochu jsem se vyděsil, ale zároveň jsem se začal strašně těšit. V sáčku najdeme plátky sušené limetky, sečuánský pepř a chilli papričky Teja. Trochu nezvyklá kombinace. G&T v kombinaci s pepřem jsem již pil několikrát, ale chilli papričku vhozenou do koktejlu jsem zatím ještě neměl. A musím uznat, že tohle byl zatím nejlepší G&T, který jsem dosud pil. Martin Miller’s je sám o sobě skvělý gin, ale v kombinaci s Fever Tree tonikem vylepšený o pepř, chilli a limetku, je skvělý. Pokud máte rádi ostré a lehce neobvyklé chutě, tak tahle kombinace je přímo pro vás. Mimochodem Martin Miller’s gin se u mě ihned zařadil na pozici jednoho z nejchutnějších ginů.

Balíček 2 naleznete zde.

Gin Your Life Club Box

Jako poslední jsem měl možnost ochutnat double box z členství Gin Your Life Club. V tomto boxu byl gin značky Jodhpur. Je to tradiční anglický London Dry Gin, který chuťově nijak zvlášť nevyniká. Právě proto je ideální na míchání koktejlů. Tonik v tomto případě byl zvolen německý Thomas Henry Tonic, který se vyznačuje větším obsahem chininu. V sáčku s ingrediencemi byly plátky sušeného růžového grepu, lékořice a ibišek. Musím říci, že tato kombinace mi velmi sedla. Ze začátku velmi hořký G&T, který se postupně obarvuje květy ibišku do červena a postupně dostává lehký sladký nádech od grepu a lékořice, je velmi chutný. Určitě doporučuji nějakých pár minutek po namíchání počkat, dokud se chutě pořádně nerozvinou a pak teprve ochutnat. Pro milovníky klasického G&T je tohle velmi příjemná změna.

Členství GYL Club naleznete zde.

Oxi-Gin Botanical Infusions

A teď to překvapení, které mě v balíčku ještě čekalo. Sedím, dopisuji poslední odstavce tohoto článku a popíjím svůj oblíbený Beefeather 24 s FeverTree tonikem a ve skleničce s koktejlem se mi louhuje sáček s názvem Café Marmelade. Je to jedna z pěti příchutí, které najdeme v boxu Oxi-Gin Botanical Infusions. Ve skutečnosti se jedná o box s deseti sáčky s nejrůznějšími druhy ovoce a koření, kde každá z pěti příchutí je zde zastoupena dvakrát. Je to skvělý a praktický způsob, jak svůj G&T posunout opět o nějaký ten stupeň výš. Jako první jsem ochutnal Spiced Ginger. Ve směsi dominuje zázvor, dále citron, pepř, kardamon, koriandr a bobkový list. Je to opravdu příjemné zpestření koktejlu. Dále jsem zkoušel již zmíněný Café Marmelade a Atomic Peach Tea. Oba byly skvělé. Ještě mi chybí ochutnat dva, a to Raspberry Blush a Grapefruit Zing, ale pochybuji, že by mě zklamaly. Detailní popis, co každý sáček obsahuje, najdete zde.

Závěrem

Teď krátké shrnutí. Pokud jste milovníky G&T tak jako já, je tohle pro vás to pravé. Určitě za mě doporučuji Martin Miller’s Gin v kombinaci s Fever Tree Tonicem. Ale rozhodně každý z těchto boxů stojí rozhodně za ochutnání. Můžete poznat celé spektrum ginů i toniků bez toho, aby to vaši peněženku zruinovalo. Jestli úplně tomuto koktejlu neholdujete, ale máte ve svém okolí někoho, kdo G&T naprosto propadl, tak jako většina z nás, máte nápad na ideální dárek pro něj. Ať už boxy nebo dárkové balení sáčků s ovocem a kořením, obojí určitě udělá radost. A jestli jste líní jako já, tak si předplaťte členství, nemusíte nic řešit a budete se jen těšit na další měsíc a s ním další box.



Předchozí článekOhlédnutí se za konferencí Glorious 2018
Další článek5 pravidel královské etikety v běžném životě
Libor se věnuje sportu a studiu. Mezi jeho koníčky mimo sport patří četba, investování a podnikání. Dále nachází zalíbení v kvalitním alkoholu, dobrém doutníku nebo rychlých autech.

1 komentář

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here