Na co koukat: The Americans

2

Už nějakou chvilku jsme zde neměli doporučení Na co koukat. Tak co to bude tentokrát? Seriál The Americans, příběh takové normální ruské, tedy chci říct americké, rodinky. Máme totiž co dočinění s tajnými agenty KGB.

Příběh

Studená válka, raná 80. léta, americké předměstí Washington D.C. Úplně normální americký domek a v něm úplně normální americká rodinka. Nebo vlastně tak úplně ne. Manželé Elizabeth (Keri Russell) a Philip (Matthew Rhys) Jenningsovi jsou totiž ruští špioni KGB. Pracují v utajení, a tak mají vedle tajných povinností také běžnou práci v cestovní kanceláři a dokonce mají dvě děti, které ani o jejich skutečném původu nevědí. Práce klape a Elizabeth s Philipem jsou jedni z nejlepších tajných agentů ve Spojených státech. Co by se mohlo pokazit?

Do ulice se přistěhuje soused Stan Beeman (Noah Emmerich). Ke vší smůle to je agent FBI pracující v kontrarozvědce. A hra na kočku a myš může začít. USA hrají tvrdě a rozhodně se jim přítomnost agentů KGB na jejich půdě nelíbí. Udělají tak vše proto, aby se jich nadobro zbavili. Manželský páreček však musí pokračovat v jejich práci. Využívají tak intrik, převleků i sexu k tomu, aby se dostali k vytouženým informacím. Rusko musí válko vyhrát za každou cenu.

Zpracování

Příběh náramně pracuje s motivy 80. let a napjatými vztahy mezi Spojenými státy a Ruskem. Skvěle hodnotím dobové kostýmy i konstrukci světa za dob Studené války. Příběh působí až na drobné přešlapy věrohodně a skvěle umí navázat na skutečné události. Stanete se tak třeba svědky zrodu dnešního internetu či stealth letadel. V seriálu se v ruském prostředí mluví výhradně rusky, a spolu s ruským obsazením tak rozhodně přidává na autenticitě.

Jediným mínusem seriálu je častý výkyv tempa, někdy se děj totiž prakticky neposouvá. Když se však scénář rozjede, čeká nás vynikající špionážní jízda, kterou doporučuji všem milovníkům správného akčního dramatu.

https://www.youtube.com/watch?v=_zuOA1-Esoo

PŘEHLED RECENZE
Naše hodnocení:
7.5
Předchozí článekKoktejl měsíce – Black & White Russian
Další článekJak někoho zdvořile přerušit
Zakladatel Two Gentlemen, nadšenec do pánské módy, moderních technologií, designu, marketingu, retailu a podnikání. Má rád štěňátka.
na-co-koukat-the-americansSeriál plný intrik, převleků, napětí a dramat. Pokud máte rádi prostředí špionů a tajných agentů a baví vás seriály à la hra na kočku a myš, seriál vás dozajista dostane. Mínus za to, že se děj příliš rychle neposouvá.

2 KOMENTÁŘE

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here