Na co koukat: Succession

1

Pokud netrpělivě čekáte na další sérii Billions, a stejně jako my nevíte, čím čas vyplnit, máme pro vás skvělý tip – nový dramatický seriál od HBO s názvem Succession (Boj o moc). V tomto seriálu nechybí takřka nic. Rodinný podnik v hodnotě miliard dolarů, šílená rodina a jejich problémy, a hlavně pěkně ostrý humor.

Příběh

Seriál pojednává o rodině Royů, která vlastní mediální impérium zahrnující televizi, noviny, filmové studio a zábavní parky. V čele rodiny stojí Logan Roy, kterého hraje Brian Cox. K jeho blížícím se 80. narozeninám Logan uvažuje o odchodu do důchodu, což by mohlo být snazší, kdyby jeho děti a potenciální dědicové nebyli bandou nešiků.

V první řadě by to byl Kendall (Jeremy Strong), zotavující se z drogové závislosti, který zkrátka není autorita. Střední sourozenec Roman (Kieran Culkin) je velmi upřímný až prostořeký syn, který má většinou bláznivé a inovativní nápady, které se často setkávají s odporem. Dcera Shiv (Sarah Snooková) se zdá smyslná a chytrá, ale možná proto se vyhýbala rodinnému podnikání, aby pracovala v politice.

Dalšími uchazeči o trůn jsou Loganova tajemná manželka Marcia (Hiam Abbass), Connor (Alan Ruck), jeho excentrický syn ze staršího manželství a možná jediný normální rodinný příslušník synovec Greg (Nicholas Braun), který přijde na Loganovu narozeninovou večeři bez pozvání po katastrofálním pracovním fiasku v jednom z rodinných zábavních parků. Především role Kendalla, Shiv a Romana tvoří krásnou chemii rozzlobených sourozenců, ze kterých si každý divák nalezne svého oblíbence. A pokud ne, stále tu je Logan, stárnoucí a nejistý otec rodiny, který ještě není připraven být nahrazen ve vedení svého podniku.

Kdo se podniku ujme?

Každý z rodinných příslušníků by měl rád své místo u stolu na nejvyšších pozicích ve firmě a dále rozhodoval o jeho budoucnosti. Otec Logan by možná rád žezlo předal svému nástupci, jenže komu, když na vaše děti spoleh není. A tak se o žezlo poperou potomci sami. Rozpoutává se tak novodobá Hra o Trůny, to vše za všudypřítomného luxusu „nechutně“ bohaté rodiny.

Pokud vás toto neoslovilo, dejte ještě šanci traileru, popř. intru samotného seriálu, který díky skvělé hudbě ani jednou nepřeskočíte. Samotný seriál vydal první sérii po 10 dílech, kde jeden díl trvá přibližně hodinu. Za mě osobně dávám seriálu 9 bodů z 10 a už se nemohu dočkat další série.

Intro:

Trailer:

PŘEHLED RECENZE
Naše hodnocení:
9
Předchozí článekDruhy kávy z espressa
Další článekTipy na dárky k Vánocům pro muže 2018
Zakladatel Two Gentlemen, milovník všeho dobrého. Rád sportuje, studuje a také rád pije. Mezi jeho koníčky patří krásné ženy, politika a podnikání.
na-co-koukat-successionFilm o vnitřních rodinných sporech. A také důkaz, že peníze vám štěstí nepřinesou. Ze série hádek a zrad ve výsledku vzešel skvělý seriál, u kterého se nudit nebudete. Plusy za mě jsou za vynikající herecké obsazení, scénář, břitký humor a vynikající soundtrack. Mínusem je pouze pomalejší rozjezd a možná místa absurdní zápletky.

1 komentář

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here